ABOUT

I’ve always been interested in fashion. My mum tells I started to give her styling advice when I was only two years old and now it has come to a point that my husband refers to himself as “Sonja’s Ken Doll”….

I believe style comes from a creative mind, not a thick wallet. As a freelance actor I’ll never have a steady cash flow and that has made me think a bit outside the box. The social media is pressing us to consume more and more and get rid of stuff when it’s so last season. Meaning we buy stuff we think other people consider as trendy, not something we actually love, spending a fortune and hating it all six months later. Fashion disappears if we all start to dress like clones.

It can be hard not to feel the pressure seeing Instagram bursting of cool girls in their designer gear in fab exotic locations. My best advice is to only buy things you fall in love with at a first sight. It doesn’t have to be expensive to look polished. Mix old and new and stay true to yourself.

I’ll show you how to do it on budget.

…………………………………………

FIN: Olen aina ollut kiinnostunut muodista. Äitini kertoo, että aloin antaa hänelle pukeutumisneuvoja jo kaksivuotiaana, ja nyt mieheni kutsuu itseään Sonjan Ken-nukeksi”…

Tyylitaju ei tule paksusta lompakosta, vaan luovasta ajattelusta. Freelance-näyttelijänä minulla ei koskaan tule olemaan säännöllistä kuukausipalkkaa, ja se on opettanut minut ajattelemaan myös muotia ja pukeutumista vähän boksin ulkopuolelta. Sosiaalisen median paine kuluttamiseen ja jatkuvaan vaatekaapin uudistamiseen on valtava, ja se johtaa helposti siihen että kadotamme oman äänemme. Ostamme yhä enemmän vaatteita, jotka sosiaalinen media määrittelee trendikkäiksi, vaikka emme niistä edes itse pitäisi. On tärkeämpää saada kuulua tiettyyn, eksklusiiviseen joukkoon, kuin olla oma itsensä. Pukeutuminen on yksi helpoimpia tapoja tuoda omaa persoonaa esille, ja sellaisena se tulisi myös pitää. Muoti katoaa, jos kaikki ovat toistensa klooneja.

Itsevarmuuden säilyttäminen suhteessa omaan tyyliin voi olla vaikeaa, kun sosiaalinen media pursuaa kuvia trendikkäistä it-tytöistä designer-tamineissaan, aina matkustamassa upeisiin, eksoottisiin luksuskohteisiin. Paras neuvoni on ostaa vain sellaisia asioita, joihin rakastuu ensisilmäyksellä. Tyylikkyyden ei tarvitse olla kallista. Yhdistele uutta ja vanhaa, ja pysy uskollisena itsellesi.

Kerron, kuinka saat sen aikaan edullisesti.

xoxo, Sonja

For collaborations and inquiries please contact:
sonja.sorvola@gmail.com

fashion advice

 

ps. The photo above was taken by my loving Ken Doll Sami on our Madeiran vacay. Read all the insider tips about the island here….

%d bloggers like this: