Street Style Inspiration From Milan Fashion Week

All four main fashion weeks have their own very distinct street styles but I’ve always favoured Milan, for some reason. Perhaps it’s the bold femininity, the combination of such long fashion history and new influences. There are high heels, showstopping shapes and bling. While these looks wouldn’t work very well in real life, there’s so much inspiration you can channel to your own autumn wardrobe.

FIN: Kaikilla neljällä päämuotiviikoilla on hyvin omanlaisensa katumuodit. Jostain syystä olen kuitenkin aina pitänyt eniten Milanon tyylistä rohkean feminiinisyytensä ja anteeksipyytelemättömyytensä takia. Milanon vahva omintakeisuus onkin yhdistelmä Italian pitkää muotihistoriaa ja uusia tuulahduksia – korkeita korkoja, katseet kääntäviä muotoja ja kimallusta. Vaikka muotiviikkojen lookit eivät sellaisenaan arkeen taivukaan, voi niistä ammentaa loputtomasti inspiraatiota omaan syyspukeutumiseen.

Red Accents

Spice up your regular black or grey work uniform with a deep red accent. If you’re hesitant, just try adding a smaller accessory, or go bold with a full-length patent leather coat. // FIN: Piristä tuttu musta tai harmaa työunivormusi syvän punaisella. Jos punainen pelottaa, aloita maltillisesti lisäämällä väriä asusteisiin.

Head To Toe

Monochrome dressing is a fashion week staple. There’s something so striking about wearing just one colour from head to toe. // FIN: Yhteen väriin päästä varpaisiin pukeutumisessa on jotain todella säväyttävää. Siksi se onkin tehokkaaksi huomattu keino muotiviikkojen katumuodissa.

Knitwear

What would autumn wardrobe be without knitwear. Minimalistic, skin-hugging Y2K neutrals are finally giving way to slouchy shapes, bold prints and bright colours. // FIN: Syyspuvusto ei ole mitään ilman neuleita. Nyt pitkään pinnalla olleet, Y2K-muodista inspiroituneet minimalistiset, neutraalin sävyiset ja ihoa myötäilevät neuleet saavat kuitenkin väistyä rentojen muotojen, rohkeiden printtien ja kirkkaiden värien tieltä.

Bling Bling

No fashion week would be completed without a little bling. Sequins, embellishments and metallics made appearance accompanying simple shapes, muted tones and sturdy boots. // FIN: Kimallus kuuluu olennaisesti muotiviikoille. Paljetteja, koristekiviä ja metallinsävyjä yhdistettiin nyt yksinkertaisiin siluetteihin, maltillisiin väreihin ja tukeviin saappaisiin.

Green With Envy

According to The Guardian, green is having a moment. And based on Milan Fashion Week crowd, they are absolutely right. From soft pastel green to pure absinthe, the palette is on the lighter and brighter side of greens. // FIN: The Guardianin mukaan vihreä väri on nyt pinnalla, ja havainto täsmää ainakin Milanon muotiviikkojen katukuvaan. Hempeästä pastellinvihreästä absinttiin, väriskaala pysyttelee tällä kertaa vihreän kirkkaimmissa ja vaaleimmissa sävyissä.

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: