16 Looks That Prove Green Is The Accent Colour Of The Season

Like so many trends in the last three years, this one also started from Bottega Veneta. “Bottega Green” was hailed as the it-colour of 2021 after Daniel Lee showed his Spring/Summer 2021 collection for the Italian luxury brand in around a year ago, in the middle of the pandemic. Influencer marketing has worked well for the brand with Lee at the helm and it didn’t take long before dedicated fans like Hailey Bieber and Leonie Hanne were seen wearing this unapologetic shade of green we recognise from the childhood watercolour palettes. Lee left but the green trend persevered and I’m curious to see if Bottega will keep on superseding Pantone as the it-colour determiner even after Lee’s departure.

Now if you don’t dare to go full-on Bottega Green, take a look at the styling tricks below. A pop of green will spice up a neutral or black outfit without resembling a cartoon character.

FIN: Kuten niin moni trendi viimeisen kolmen vuoden aikana, tämäkin sai alkunsa Bottega Venetasta. “Bottega Greenistä” povattiin vuoden 2021 trendiväriä heti, kun Daniel Lee esitteli italialaisbrändin kevätkokoelman vuosi sitten, keskellä pahinta pandemia-aikaa. Vaikuttajamarkkinointi on toiminut tehokaasti Leen kipparoimalle Bottegalle, eikä aikaakaan, kun uskolliset fanit Hailey Bieberistä Leonie Hanneen pukeutuivat jo tähän vesiväripaletista tuttuun, anteeksipyytelemättömään vihreän sävyyn. Lee lähti, mutta vihreä trendi jäi elämään, ja seuraankin mielenkiinnolla syrjäyttääkö Bottega Veneta Pantonen trendivärien ennustajana myös Matthieu Blazyn otteessa.

Jos kokovihreä asu kauhistuttaa, nappaa alta vinkit värin stailaukseen. Neutraali tai musta look saa täydellisen piristysruiskeen vihreästä, näyttämättä kuitenkaan sarjakuvista lainatulta.

The Bag

The Footwear

The Hat

The Knit

Shop the trend:

Belt, Bottega Veneta
Scarf, River Island

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: