Four Ways To Embrace Shrobing This Season

Shrobing (i.e. shoulder-robing) has been popular for a few seasons now, but looking back in fashion history, we know that draping a jumper around the shoulders is not an invention of the Instagram era. From a top worn with a matching knit over the shoulders – a.k.a. The Twinset, which dates back to 1920s and ’30s, to the preppy country clubbers and housewives of the 1950s and ’60’s we’ve come to embrace the clever styling trick in a fresh way: this time around the jumpers are draped over outerwear, too. Rather than stuffing a heavy jumper in your bag, this is a handy way to carry an extra layer with you in case it gets chilly. So take out your knitwear and see how to bring this trend into 2022 because it is not going anywhere anytime soon.

FIN: Shrobing, eli shoulder-robing, tarkoittaa sananmukaisesti olkapäiden verhoamista, ja trendi on vilahdellut katumuodissa jo muutaman talven ajan. Muodin historiasta tiedämme kuitenkin hyvin, ettei kyseessä ole mikään Instagram-ajan keksintö, vaan stailauskikka juontaa juurensa 20- ja 30-lukujen twinsetteihin, ja 50-60-luvuilla se kuului olennaisena golfklubien pukukoodiin. Nyt trendi on kuitenkin päivittynyt talvimuotiin, sillä neule toimittaa kätevästi kaulahuivin virkaa takin päälle kiepaistuna – kätevä tapa kuljettaa ylimääräistä lämpökerrosta mukana! Tsekkaa alta miten shrobing taipuu vuoteen 2022, sillä tämä trendi ei ole menossa minnekään.

Colour-coordinated

Mix and match different neutral, earthy tones with different texture to create an interesting, three-dimensional look. The more layers in different lengths the better. // FIN: Yhdistele neutraaleja ja maanläheisiä sävyjä eri tekstuureissa luodaksesi kiinnostavan ja kolmiulotteisen lookin. Mitä enemmän eri pituisia kerroksia, sen parempi.

Monochrome

Black and white is a classic combo that never fails. And if you’re craving marine vibes, pick a striped number. // FIN: Mustavalkoinen on klassinen yhdistelmä joka ei petä koskaan. Merellistä fiilistä saat valitsemalla raidallisen yksilön.

Over a padded jacket

Over another jumper, a blazer or a wool coat – been there done that. But try throwing the jumper over your padded jacket this winter. The vibe can be sporty and relaxed with track bottoms or loose jeans and trainers, or high-end with sleek pair of trousers or a midi skirt and heels. // FIN: Neule toisen neuleen, bleiserin tai villakangastakin päällä – been there done that. Mutta tänä talvena kannattaa kokeilla neuleen heilautusta myös toppatakin päälle. Kokonaisuus on sporttisen rento, jos yhdistät toppatakkiin kollarit tai väljät farkut ja tennarit. Hienostuneemman lookista tekee räätälöidyt housut tai midihame ja korot.

Colour pop

Allow the jumper to be the star of your outfit. Green is having a moment so try adding a green jumper over a monotone or neutral look. // FIN: Anna neuleen olla asusi tähti. Vihreät asusteet ovat olleet viime aikoina pinnalla, joten kokeile yhdistää vihreä neule muuten yksiväriseen tai neutraaliin asuun.

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


One response to “Four Ways To Embrace Shrobing This Season”

  1. November Wishlist – STYLEFULLNESS Avatar

    […] blend 2) the whimsical, starry sky inspired buttons 3) endless styling options (did you see this post?). Going in my basket right […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: