The Best Sunscreens To Wear With Your Make-Up

We all know that we should rigorously apply sunscreen every single day, all year around. It is the most effective way to prevent skin ageing, let alone give you protection against skin cancer. But most of us still ignore the extra step and rely solely on make-up products with SPF. But SPF on day creams and foundations often block only UVB rays that cause sunburn and not the skin ageing UVA rays. In addition, we rarely apply a layer of make-up thick enough to achieve a proper sun protection. While those products are not enough as the only sunblock, there’s certainly no harm in using them as your second layer of protection.

I get it – finding a sunscreen that works under make-up, doesn’t leave a white cast and doesn’t clog the pores is hard. Luckily, I’ve got a few tricks in my sleeve and some amazing products to try so you can start to take sun protection seriously.

FIN: Me kaikki tiedämme, että aurinkosuojavoidetta tulisi käyttää joka päivä, vuoden ympäri. Se on kaikkein tehokkain tapa estää ihon vanhenemista, sekä tärkeä suoja ihosyöpää vastaan. Silti monet meistä viittaavat kintaalla aurinkovoiteille ja luottavat meikkivoiteen matalaan suojakertoimeen. Nämä suojaavat kuitenkin usemmiten vain palamista aiheuttavilta UVB-säteiltä, eivätkä ihoa vanhentavilta UVA-säteiltä. Lisäksi aurinkosuojaa tulisi levittää kasvoille ja kaulalle ainakin ruokalusikallinen, ja harva meistä lotraa meikkivoidetta niin paljon. Vaikka aurikosuojalla vahvistetut päivävoiteet ja meikit eivät yksinään riitä, on kaksi suojakerrosta aina parempi kuin yksi.

Tiedän kokemuksesta, että sopivan aurinkovoiteen löytäminen on haastavaa. Sen pitäisi imeytyä nopeasti ja toimia meikin alla, eikä se saisi jättää valkoista kerrosta tai tukkia ihohuokosia. Onneksi minulla on muutama ässä hihassani, ja muutamia loistotuotteita, joita kannattaa testata. On siis aika ottaa ihon suojaaminen tosissaan.

Trick #1 – Broad Spectrum Setting Spray

The lazy way out is to spritz a veil of broad spectrum setting spray over your make-up. Ready, set, go! // FIN: Laiskan levittäjän vaihtoehto on aurinkosuojasuihke, joka samalla kiinnittää meikin. Valmiina, paikoillanne, go!

Trick #2 – Moisturising Chemical Sunscreen

If you want to skip a step in your routine, get a broad spectrum chemical sunscreen that provides hydration – instead of a regular day cream with SPF. // FIN: Jos haluat välttää ekstravaiheen ihonhoidossa, valitse kosteuttava aurinkovoide – ja jätä se matalalla suojalla varustettu päivävoide hyllyyn.

Trick #3 – Mix Pigment Drops In Mineral Sunscreen To Avoid White Cast & Skip Foundation

Some people dread the white cast so much they don’t even get near mineral sunscreens. But these are the safest options for you and the environmet and the formulations have improved massively in just a few years. If you’re still suspicious, mix a pigment drop or two in the sunscreen. Better than any BB-cream, and you choose the coverage. // FIN: Monet kiertävät kaukaa fysikaaliset aurinkosuojat valkoisen naaman pelossa. Kuitenkin fysikaalinen suoja on se kaikkein turvallisin vaihtoehto sekä ihmiselle että ympäristölle, ja koostumukset ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina. Jos valkoisuus kuitenkin epäilyttää, sekoita aurinkovoiteeseen pigmenttitippa tai pari. Voittaa BB-voiteet mennen tullen – ja voit itse räätälöidä peittävyyden.

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: