Styling Tricks To Steal From Italian Fashion Influencers

In fashion, we often admire French women’s style and try our hardest to adopt that je ne sais quoi. But we shouldn’t forget the Italians, who are there to compete for the title of global fashion trendsetters. Their approach is different. There is definitely more drama and lust for life in Italian style, yet the styling is never OTT. Even when piling up accessories, the key is to keep the base clean to let the star of the show shine. Here are some tricks to learn from the coolest Italian fashion influencers, that won’t cost you a penny.

FIN: Muotimaailmassa ihaillaan usein ranskalaista tyyliä, ja me kaikki yritämme parhaamme mukaan omaksua sen huolettoman je ne sais quoin. Mutta ei ole syytä unohtaa italialaisia, jotka kilpailevat tiukasti globaalin muodin edelläkävijöiden tittelistä. Italiatarten lähestymistapa on erilainen: he eivät pelkää näyttävyyttä ja draamaa, vaan elämänilo saa näkyä pukeutumisessa. Silti stailauksessa ei sorruta ylilyönteihin, vaan esimerkiksi runsaan asusterykelmän pohjana toimii usein simppeli ja minimalistinen asu. Tässä muutamia stailauskikkoja italialaisilta tyylitaitureilta, joiden toteutus ei vaadi penninkään sijoitusta.

White Shirt & Mom Jeans

Light blue, relaxed jeans go perfectly with a classic, white button-down – preferably borrowed from a boyfriend’s closet. Tie the shirt on the waist, do a casual half-tuck or let it hang on loosely, revealing a shoulder.

FIN: Vaaleat, rennot farkut sopivat täydellisesti klassisen valkoisen kauluspaidan kanssa. Parhaiten look onnistuu poikaystävän kaapista lainatulla paidalla. Sido paita vyötärölle, tunge huolettomasti vain toinen puoli housunkauluksesta, tai napita rennosti, olkapään paljastaen.

Tailored Suit But Tie The Ankles

Update your classic pantsuit simply by tying the ankles, either with strappy sandals or a ribbon that matches the trouser fabric.

FIN: Päivitä klassinen housupuku helpolla kikalla: sido lahkeet joko sandaalien naruilla tai housukankaaseen sopivalla nauhalla.

Mix Bold Prints

Italians know that more is more. Combining different prints that might seem like a likely match, will make your outfit an eye-catcher. Stick to a harmonious colour palette to begin with.

FIN: Italialaiset tietävät, että enemmän on enemmän. Asusta tulee heti katseenvangitsija, kun yhdistät ensinäkemältä keskenään epäsopivia printtejä. Aloita harmonisella väripaletilla, ja etene siitä yhä rohkeampiin yhdistelmiin.

Accessorize To The Max

Whatever your style, stack those jewels, hats, and scarves. There’s no such thing as too many accessories.

FIN: Mikä ikinä onkaan tyylisi, ei koruissa ja asusteissa kannata pihistellä. Mikään määrä ei ole liikaa.

Always, Always Wear Heels

French women may prefer loafers over heels but Italians will never let go of their extra centimetres. Just take a look at the portion of #shoefies on these Italian fashion influencers’ Instagram grids. Every day is a shoesday.

FIN: Ranskattaret saattavat liputtaa loafereiden puolesta, mutta italialaiset eivät koskaan luovu koroistaan. Tämä on selvää jo #shoefie-kuvien määrästä näiden muotivaikuttajien Instagram-sivuilla. Heillä joka päivä on kenkäpäivä.

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: