Spring 2020 Trends You Need To Know

When Spring / Summer 2020 collections were presented, we were completely unaware of the situation we would find ourselves come spring. With the pandemic at its peak, not many of us are thinking about fashion. I hope that this round-up of the season’s key trends will give you something else to think about than the death toll and keep your eyes glued to the brighter future ahead.

FIN: Kun kevään 2020 kokoelmat esiteltiin viime syksynä, emme tienneet yhtään mikälainen kevät olisikaan luvassa. Nyt kun koronaviruspandemia on huipussaan, ei muoti välttämättä ole ensimmäisenä ajatuksissa. Silti toivon, että tämä sesongin päätrendien läpiluotaus tarjoilee muuta ajateltavaa, pienen katkoksen kuolematiedotteista ja epätoivosta. Paremmat ajat ovat edessäpäin.

70's Florals1970’s has been the most on-trend decade for a while and for the summer, it’s all about floral dresses. The rise of modest fashion is visible with full-length hemlines, long sleeves and high collars, but there’s nothing boring about these dresses. // FIN: 70-luku on ollut pinnalla jo pitkään, ja kesäksi kuvaan astuvat kukkamekot. Säädyllisen muodin nousu tuo mukanaan maksipituuden, pitkät hihat ja korkeat kaulukset, mutta tylsyys on näistä mekoista kaukana.Spring Summer 2020 trend short suits

The regular pantsuit gets a spring makeover when you combine bermuda shorts with your favourite blazer. Go tonal or mix different pastel shades. // FIN: Housupuku saa kevätpäivityksen, kun yhdistät bermudashortsit suosikkibleiseriisi. Pysyttele yhdessä värissä tai yhdistele eri pastellisävyjä keskenään.

Polka DotsYes. They’re still there. Polka dot trend just keeps on giving so don’t have to worry about going to the shops. // FIN: Kyllä. Mustavalkoinen pilkkukuosi on edelleen pinnalla. Kukkarosi kiittää.

Spring summer 2020 trend: Sheer LayersWhether you’re feeling daring or modest, this trend fits everyone. You can layer sheer fabrics on top of each other to regulate the amount of skin showing. // FIN: Halusitpa sitten peittää tai näyttää, tämä trendi sopii kaikille. Läpikuultavia kankaita kerrostamalla voit säädellä kuinka paljon ihoa haluat vilauttaa.

Trench ReconfiguredNow is the time to go through your mum’s/granny’s/boyfriend’s deserted trench coats or give new life to a partially destroyed one. Get creative by removing sleeves, doing some patchwork or creating whole new pieces out of scraps. // FIN: Nyt on aika käydä läpi äidin/isoäidin/poikaystävän hylätyt trenssit tai antaa uusi elämä osittain jo tuhoutuneelle takille. Anna luovuuden kukkia poistamlla hihat, lisäämällä tilkkuja muista kankaista tai luomalla kokonaan uuden vaatekappaleen.Puff-Sleeve Romance

Thought that puff-sleeves and romantic fabrics were for sissies? Well, look at these ladies! Puff-sleeves were seen on almost every SS2020 runway, so whatever your style, make sure you go BIG on the sleeve department. // FIN: Luulitko, että puhvihihat ja romattiset kankaat ovat vain nynnyille? Katso näitä mimmejä! Näyttäviä, pallomaisia hihoja näyi lähes jokaisella catwalkilla, joten olipa tyylisi mikä tahansa, tänä kesänä mennään hihat edellä.Get Your Bra Out

For most of us, this trend feels a bit too out there. But take a look at Fendi’s look; there’s barely any skin shown. Beginners take on this consists of a long, high-waisted skirt or trousers and well-fitting bra top, while more adventorous ladies can experiment with a crochet bikini or a ruffled, vintage-style bra. // FIN: Suurimmalle osalle meistä tämä trendi on vähän liikaa. Mutta katso, miten Fendi on stailannut rintsikkatoppinsa; ihoa ei ole juurikaan näkyvissä. Aloittelijoille sopiikin valita hyvin istuva toppi, ja yhdistää se korkeavyötäröiseen hameeseen tai housuihin. Seikkailunhaluisemmat voivat kokeilla virkattua bikinitoppia tai vintagehenkistä, röyhelöistä toppia.The White Dress

You can’t go wrong with a classic. A white, flowy midi dress is a fool-proof summer attire, but this year there’s added volume. Bold shoulders or full hems are the way to go, as long as you remember to accentuate the waist. // FIN: Klassikko ei petä koskaan. Hulmuava valkoinen kesämekko on aina varma valinta, mutta tänä vuonna leikitellään volyymilla. Olkapäät ja helmat ovat runsaat – vyötärön korostamista unohtamatta.

*all images via vogue.com

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: