Trend Alert: Loafers With Socks

Wearing socks with loafers used to be a big fashion no-no, but times have changed, as they say, and now you can proudly show off those humble ankle socks. You can go with bright and patterned statement socks, but it is just as valid an option to choose the everyday blacks, whites or greys. This is the perfect trend for early spring (yes, I want to believe the end of January is early spring), when you want to ditch the tights but it’s still too chilly to bare your ankles.

FIN: Muutamia vuosia sitten sukkien ja loafereiden yhdistelmä oli valtava tyylimoka, mutta ajat ovat muuttuneet, kuten sanotaan. Kerää katseita kirkkailla tai kuviollisilla statement-sukilla, tai päästä vaatimattomat ja arkipäiväiset mustat, valkoiset tai harmaat nilkkasukat vihdoin parrasvaloihin. Tämä trendi sopii loistavasti alkukevään päiviin, jolloin haluat dumpata sukkahousut, mutta sää on vielä liian kylmä paljaille nilkoille. Ja kyllä, tammikuun loppu on alkukevättä.

Matchy-Matchy

@pernilleteisbaek
@pernilleteisbaek

Choose your socks according to the color of your loafers for a dainty look. // FIN: Nilkat näyttävät erityisen siroilta, kun valitset sukat ja loaferit sävy sävyyn.

Mixing Metals

@leboudoirselectif
@leboudoirselectif

Even though your granny warned against mixing metals, shimmery silver socks go perfectly well with golden loafers. // FIN: Vaikka isoäiti keels yhdistelemästä eri metalleja, hopeanhohtoiset sukat sopivat täydellisesti kultaisten loafereiden kanssa.

Monochrome

@carolineissa
@carolineissa

Spice up classic black loafers with patterned, monochrome socks. // FIN: Klassiset mustat loaferit näyttävät heti kiinnostavilta mustavalkokuvioisten sukkien kanssa.

Vintage Style

@hannastefansson
@hannastefansson

This combination reminds me of 1940’s classic bobby socks and penny loafers. Modest, grey socks and black loafers complement any outfit in neutral tones. // FIN: Tämä yhdistelmä on kuin aikamatka 40-luvulle. Hillityt, harmaat sukat mustissa loafereissa viimeistelevät neutraalin sävyisen lookin.

Logomania

@maria_bernad
@maria_bernad

When mixing bright colours in your outfit isn’t enough, add logo patterned socks to the mix. // FIN: Kun kirkkaiden värien yhdistäminenkään ei tunnu tarpeeksi kiinnostavalta, lisää logokuvioidut sukat sekoittamaan pakkaa.

Hold The Line

@anoukyve
@anoukyve

Make your legs look extra long by wearing socks the same color as your trousers. // FIN: Saat sääret näyttämään extrapitkiltä, kun valitset sukat housujen sävyn mukaan.

Splash Of White

@estellechemouny
@estellechemouny

Crinkled white socks in dark toned loafers are a cheeky, girlish statement that definitely draws attention. Choose knee high socks for voluminous crinkles. // FIN: Rutatut valkoiset sukat tummissa loafereissa on tyttömäinen ja sähäkkä yhdistelmä, joka ei jää huomiotta. Valitse polvipituiset sukat, niin saat aikaan kunnon rypyt.

Shop the look:

Fluster Loafers, Office
Fluster Loafers, Office
Metallic Accent Loafers, Charles & Keith
Metallic Accent Loafers, Charles & Keith
Marina Croc Loafers, L.K. Bennett
Marina Croc Loafers, L.K. Bennett
Kaitlin Loafers, Vagabond
Kaitlin Loafers, Vagabond
Mayor Western Loafers, ASOS
Mayor Western Loafers, ASOS
Two-Tone Kitten Heel Loafers, Charles & Keith
Two-Tone Kitten Heel Loafers, Charles & Keith
Emory Loafers, Michael Kors
Emory Loafers, Michael Kors
Lexi Loafer, White Stuff
Lexi Loafer, White Stuff
Comfort Click Loafers, Carvela
Comfort Click Loafers, Carvela

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


One response to “Trend Alert: Loafers With Socks”

  1. […] You can wear any type of socks depending on where you are going and the season of the year. However, you must take into account your style and personality. Fine and woolen stockings look good with them. […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: