Ten Fall 2019 Trends You Need To Know

Faster than we noticed, Fall is here. It’s time to pack away those summer clothes and get ready for the new season. Read on to see which Fall 2019 runway trends will be everywhere.

FIN: Ja ennen kuin huomasimmekaan, syksy on täällä. On siis aika pakata kesävaatteet odottamaan ensi vuotta, ja ottaa uusi sesonki avosylin vastaan. Lue alta mitkä Fall 2019 -trendit ovat pian kaikkialla.

#1 70’s Charm

70's Charm

After last year’s 80’s disco ball and 90’s neon explosion it feels comforting to surround yourself with scarf prints, pleated skirts and pointy lapels. // FIN: Viime vuoden trendien – 80-luvun glitterin ja 90-luvun neonvärien jälkeen tuntuu mukavalta palata 70-luvun huiviprintteihin, vekkihameisiin ja teräväkärkisiin kauluksiin.

#2 Black & White

Black & white.png

Black-and-white checks and houndstooth are restless enough by themselves, but this Fall there’s no need to tone them down – quite the opposite. Mix with other prints or accessorize heavily with brooches and ruffle collars top it off with a beret or a bucket hat. // FIN: Mustavalkoiset ruudut ja kukonaskelkuosi ovat jo sellaisenaan melko levottomia, mutta tänä syksynä ei ole mitään syytä yrittää tasapainottaa niitä – päinvastoin! Yhdistä muihin printteihin, tai asusta rintakoruilla ja röyhelökauluksilla. Lookin sinetöi joko baskeri tai kalastajan hattu.

#3 Head-To-Toe Leather

LEATHER

It’s going to bee rainy and chilly anyway, so why not cover yourself in leather from head to toe? // FIN: Ulkona on joka tapauksessa kosteaa ja kylmää, joten miksi et saman tien pukeutuisi nahkaan päästä varpaisiin?

#4 Dark Romance

DARK ROMANCE.png

Fishnet, lace, ruffles and voluminous hems. Here’s a recipe for a winner look at every Fall party. // FIN: Verkkoa, pitsiä, röyhelöitä ja runsaita helmoja. Tässä resepti syksyn juhlien voittaja-asuun.

#5 High Shine

HIGH SHINE.png

Welcome to Studio 54! Whether your up for sequins, lurex, metallic leather, you can’t go wrong with high shine this season. // FIN: Studio 54 kutsuu! Olipa valintasi sitten paljetit, lurex tai metallinhohtoinen nahka, tänä sesonkina kaikki kiiltävä on sallittua.

#6 Wallflower

WALLFLOWER

Brocades and massive floral prints may not be for the most faint-hearted, but for us maximalists, this is welcome addition to Fall trends. // FIN: Brokadikuviot ja massiiviset kukkakuosit eivät ehkä sovellu kaikkein ujoimmille pukeutujille, mutta me maksimalistit hypimme riemusta.

#7 Hello Shoulders

SHOULDERS.png

Exaggerated shoulders have come to stay but this season you’re allowed to get more playful and experimental. // FIN: Olkapäiden korostaminen on tullut jäädäkseen, mutta tänä syksynä trendin kanssa saa leikitellä oikein olan takaa. Hehe.

#8 80’s Turquoise

80's turquoise

Probably the ugliest color on the planet is the color many designers wanted to incorporate in their collections. I’m not sure if 80’s turquoise actually complements anyone but at least now it’s acceptable – even recommended – to try. // FIN: Jostain syystä monet suunnittelijat päättivät tänä syksynä ympätä kokoelmaansa ehkä maailman kamalimman värin. Vaikka 80-luvun turkoosi tuskin pukee ketään, on nyt ainakin hyväksyttävää – ellei suositeltavaa – sitä kokeilla.

#9 Capes

CAPES.png

I just happen to love capes and it was heartwarming to see so many designers create their version of this classic piece. Practical? Not really. Chic? Heck yes! // FIN: Satun rakastamaan viittoja, ja olikin ilahduttavaa eri suunnittelijoiden tulkintoja tästä klassikkovaatteesta. Käytännöllinen? Ei varsinaisesti. Tyylikäs? Todellakin!

#10 Cozy Knits

COZY KNITS.png

Layered knits, preferably in 50 shades of beige should be an easy task for all of us living in the Northern Hemisphere. // FIN: Neuletta toisensa päälle, mieluiten beigen kaikissa sävyissä. Se ei ole haaste eikä mikään meille pohjoisen pallonpuoliskon asukeille.

*All runway images via Vogue

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: