Get The Look: Marta Lungo

Perfect combination of Africa meets Europe. This is how Manchester-based Marta Lungo describes her style and inspiration.  Known as @thestylethesaurus on Instagram, Marta is not afraid to have fun with colors and prints. “I have always been fascinated with the world of fashion. I love the idea of being in love with a creation from the moment you first think of it until you see the end result. When I was in college, I started modeling, but it never quite worked out so instead I used my passion for styling and editing to create something I enjoy doing on Instagram.” 

Marta’s colorful feed oozes joy and celebration of life and it’s a welcome exception to all the minimal, beige-toned accounts. “My African culture has a huge influence on how I want my feed to look. Before I photograph my outfit, I usually have quite a clear vision of how it would look like and that’s where the process starts.” To keep her grid balanced she uses Planoly app to preview photos before they go live. The process of posting can sometimes come more naturally but sometimes I might want a particular look to be next to another specific style. This is where good planning becomes useful.” 

I have to say I had a hard time choosing the photo for this interview as all of Marta’s looks make me smile. What I like the most about her style is that it’s not defined by fast-changing trends and affected by sponsored content. Her style feels authentic and hence relatable. “I think fashion is a big circle and I don’t really consider anything as the “past”. After a while it seems to almost always come back and this in fact is one of the reasons I don’t follow trends. I just wear whatever makes me feel good instead of trying to fit in for a short period of time. I want to be timeless!”

“I think my style will change in different phases of my life. My style is my identity and I’m forever finding something about myself I didn’t know before. So its a process I am hoping to continue sharing with you all!”

Näyttökuva 2019-8-8 kello 10.50.34
@thestylethesaurus

FIN: Täydellinen yhdistelmä Afrikkaa ja Eurooppaa. Näin manchesterilainen Marta Lungo a.k.a. @thestylethesaurus kuvailee värikästä tyyliään. “Olen aina ollut kiinnostunut muodista ja minusta on ihana toteuttaa omaa visiotani, rakastaa uutta ideaa sen syntyhetkestä lopputulokseen. Yliopistoaikaan aloitin mallintyöt, mutta se ura ei koskaan oikein ottanut tuulta alleen, joten päätin kanavoida intohimoni stailaukseen ja Instagram-sivuni editointiin.”

Martan Instagram-kuvat huokuvat elämäniloa ja hulluttelua, ja ne ovat värikylläisyydessään tervetullut poikkeus minimalistisiin ja beigensävyisiin tileihin. “Afrikkalainen kulttuuritaustani on vaikuttanut paljon siihen, miltä haluan sivuni näyttävän. Minulla on usein hyvin selkeä visio kokonaiskuvasta jo ennen yksittäisten asujen kuvaamista.” Sivunsa suunnitteluun Marta käyttää Planoly-aplikaatiota, jotta hän voi esikatsella kuvat ennen niiden julkaisemista. “Joskus haluan saada juuri tietyn kuvan toisen tyylin viereen, ja silloin hyvä etukäteissuunnittelu tulee tarpeeseen.”

On pakko sanoa, että kuvan valitseminen tähän haastatteluun oli hankalaa, sillä kaikki Martan kuvat saavat minut hymyilemään. Pidän siitä, ettei Marta juokse trendien tai sponsorointien perässä, vaan hänen tyylinsä on persoonallinen, ja siksi niin samastuttava. “Muoti kiertää suurta ympyrää, enkä ajattele, että mikään trendi olisi mennyttä. Kaikki trendit palaavat kuitenkin aina takaisin, ja siksi en haluakaan seurata niitä. En yritä sopeutua mihinkään tiettyyn ajanjaksoon, vaan pukeudun sellaisiin vaatteisiin, joissa tunnen oloni hyväksi. Haluan olla ajaton!”

“Uskon että tyylini tulee muuttumaan elämän eri vaiheissa. Tyylini on identiteettini, ja löydän itsestäni jatkuvasti uusia asioita. Tämä on prosessi, jota toivon jatkossakin saavani jakaa kanssanne!”

Shop Marta’s look:

Polka-dot top, Revolve | Suit trousers, ASOS | Wool Fedora, Rag&Bone | Sunglasses, Monki

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: