10 Ways To Treat Yourself This Valentine’s Day

Screw icky sentimentality. Roses, heart-shaped chocolate boxes and cutesy love notes on a pink post-it. Buddha said that “You yourself, as much as anybody in the entire universe, deserve your love and affection” and who am I to rise agains Buddha? That’s why, this Valentine’s Day is honored to self-love. Besides, you’ll be more beneficial to your surroundings when you feel nurtured, pampered and confident. Here are my top suggestions for treating yourself this Valentine’s Day.

FIN: Ällöttävä hempeily haistakoon homeen. Ruusut, sydämenmuotoiset suklaarasiat ja söpöstelevät, pinkille post-it-lapulle raapustetyt rakkausviestit. Buddha sanoi, että “Siinä missä kuka muu koko maailmankaikkeudessa, sinä itse ansaitset rakkautesi ja välittämisesi”, enkä aio lähteä kiistämään Buddhaa. Olkoon tämä ystävänpäivä siis omistettu itsensä rakastamiselle ja hyväksymiselle. Sitäpaitsi, olet paljon hyödyllisempi ympäristöllesi kun tunnet olosi hoivatuksi, hemmotelluksi ja itsevarmaksi. Tässä parhaat vinkit itsesi hemmotteluun ystävänpäivän kunniaksi.

Monogram Scented Candle

anthropologie monogram candle
Monogram Candle, Anthropologie

I love everything monogrammed and this soy wax candle in an invigorating grapefruit and orange blend will give you a better start for the day.

FIN: Rakastan kaikkea nimikoitua ja tämä virkistävän greipin ja appelsiinin tuoksiúiden soijavahakynttilä takaa paremman alun päivään.

Stress Check Face Oil

this works face oil
Face Oil, thisworks

Apply this natural face oil first thing in the morning to zero your stress levels. It moisturizes, prevents the appearance of premature ageing signs and restores out-of-sync skin with a blend of pure botanical oils and vitamins C and E. A natural fragrance blend of patchouli, camomile, lavender and neroli helps relieve physical tension and mental stress.

FIN: Levitä tätä luononkosmetiikkaöljyä ihollesi heti aamulla nollataksesi stressitasot. Se kosteuttaa, rauhoittaa ja häivyttää ikääntymisen merkkejä tehokkaan öljy-yhdistelmän ja C- ja E-vitamiinien avulla. Patsulin, kamomillan, laventelin ja nerolin tuoksut rauhoittavat mieltä ja lievittävät kasvojen lihasten jännitystä.

Rose Quartz Necklace

gorjana rose quartz necklace
Rose Quartz Necklace, Gorjana

Whether you believe in crystal healing or not, this delicate, 18kt gold-plated rose quartz necklace will make you feel beautiful and at peace with yourself. Rose quartz has a symbolic meaning in many ancient cultures and keeping a rose quartz – the stone of unconditional love – close to your heart will connect to the heart chakra allowing you to be more in touch with your emotions.

FIN: Uskoitpa kristallien parantavaan voimaan tai et, tämä kaunis, 18 karaatin kullalla päällystetty ruusukvartsikoru saa sinut takuulla tuntemaan olosi kauniiksi ja seesteiseksi. Ruusukvartsilla on symbolinen merkitys monissa muinaisissa kulttuureissa, ja pitämällä tätä ehdottoman rakkauden kristallia lähellä sydäntä, saat yhteyden sydänchakraan.

Le Couvent Des Minimes Porto Bello Perfume

le couvent porto bello
Porto Bello 50 ml, Le Couvent des Minimes

This highly concentrated and long-lasting vegan scent from French Haute Parfumerie Le Couvent des Minimes is made using natural botanical essences. Inspired by the captivating atmosphere of Panama Bay, this sweet blend of orange, warm spices and woody incense make you feel sensual.

FIN: Tämä ranskalaisen Haute Parfumerie Le Couvent des Minimesin vegaaninen tuoksu säilyy iholla pitkään. Panama Bayn tunnelmaa huokuva, aistillinen Porto Bello on sekoitus makeaa appelsiinia, mausteita ja suitsukkeita.

Le Marc Liquid Lip Crayon

marc jacobs lip crayon
Lip Crayon, Marc Jacobs Beauty

Nothing oozes confidence like a velvety red lip. I’ve recently started collecting lip crayons for their fast yet precise application and great durability. Marc Jacobs promises this highly pigmented, glossy color to last  for up to 16 hours. Kiss-proof, I’d say!

FIN: Mikään ei huou itsevarmuutta niinkuin kirkkaanpunaiset huulet. Olen viime aikoina siirtynyt huulipunakynien suurkuluttajaksi nopean, mutta tarkan levityksen ja kestävyyden vuoksi. Marc Jacobs lupaa tämän runsaspigmenttisen ja kiiltävän värin kestävän jopa 16 tuntia. Siinä vasta pusutakuu!

ASOS Design Boucle Jacket

asos boucle jacket
Pop Boucle Suit Jacket, ASOS Design

Some people say putting on a pair of heels is the best way to transfer from work to cocktails. I say it’s statement jacket. I mean, it’s February! We’re wearing jumpers, jeans and combat boots on repeat so the idea of strutting the streets in strappy sandals is highly objectionable. Swap the jumper for a killer jacket come cocktail hour and all you need is a basic tee underneath. All of a sudden, those combat boots seem like a fashion statement.

FIN: Jotkut sanovat, että paras tapa saada asu mukautumaan työmoodista cocktaileille, on vaihtaa korkkareihin. Minä sanon että se on mieletön bleiseri. Come on, on kuitenkin helmikuu! Pidämme samoja farkkuja, neuleita ja maihareita joka päivä kolmen kuukauden ajan, joten ajatus loskassa tarpomisesta piikkikorkoisissa nirunarusandaaleista tuntuu hyvin kaukaiselta. Säähän sopivampi tapa on vaihtaa väsynyt neule upeaan statement-jakkuun työpäivän päätteeksi. Alle kelpaa simppeli t-paita, ja yhtäkkiä ne maiharitkin näyttävät makealta tyylivalinnalta.

Rose Bath Salts

beauty pot bath salts
Bath Salts, The Natural Beauty Pot

Adding a spoonful of these rose bath salts to your bath is great way to relax your body and mind after a long day. The natural product is made with rose and jojoba oils and epsom salts which creates a high-mineral content that duplicates the benefits of a hot spring, relaxing the muscles and detoxifying the body.

FIN: Rentouta keho ja mieli pitkän päivän päätteeksi lisäämällä kylpyveteen lusikallinen tätä ruusuntuoksuista kylpysuolaa. Epsomsuola luo veteen kuumaa lähdettä muistuttavan mineraalipitoisuuden, joka rentouttaa lihaksia ja puhdistaa kehoa. Samalla ruusu- ja jojobaöljyt hivelevät aisteja.

Flash Mask Trio

patchology trio
Perfect Weekend Mask Trio, Patchology

Get ready for a perfect weekend with Patchology’s set of 3 sheet masks for different needs. MilkPeel exfoliates with lactic acid and papaya, grapefruit and pineapple enzymes, and hydrates with coconut and soy milk. Hydrate provides more intense hydration with Hyaluronic Acid and Vitamin B, and Illuminate brightens dull skin with Vitamin C and licorice and grapefruit extracts.

FIN: Valmistaudu täydelliseen viikonloppuun Patchologyn kolmen sheet maskin setillä. MilkPeel kuorii maitohapon ja papaija-, greippi- ja ananasentsyymien avulla, sekä kosteuttaa kookos- ja soijamaidolla. Hydrate lupaa tehokkaampaa kosteutusta hyaluronihapon ja B-vitamiinin avulla, ja Illuminate kirkasta väsyneen ihon C-vitamiinilla ja lakritsi- ja greippiuutteilla.

Sex Dust

sex dust
Sex Dust, Moon Juice

And when the lights go out… According to Moon Juice, this adaptogenic blend of lusty superfoods helps combat the effects of stress to ignite your creative energy, in and out of the bedroom. Libido-boosting organic cocoa, maca and epimedium are reinforced with Ayurvedic shatavari root, that supports female reproductive system, digestion and immune system. Add a teaspoon to your evening tea, hot chocolate or smoothie, or check out some more lusty recipes on Moon Juice’s website.

FIN: Ja kun valot sammuvat… Moon Juicen mukaan tämä adaptogeeninen superfood-sekoitus taistelee stressiä vastaan ja sytyttää nukuksissa olleen energiasi sekä makuuhuoneessa että sen ulkopuolella. Perinteisten, libidoa lisäävien kaakaon, macan ja  varjohiipan lisäksi ayurvedinen shatavarijuuri tasapainottaa naisten hormonaalista toimintaa, ruoansulatusta ja vahvistaa immuniteettia. Lisää teelusikallinen jauhetta iltateehen, kaakaoon tai smoothieen – tai kurkkaa himoittavia reseptejä Moon Juicen nettisivuilta.

Mulberry Silk Pillowcase

john lewis silk pillowcase
Mulberry Silk Pillowcase, John Lewis

We all know cotton does no good to our skin or hair. Natural mulberry silk is breathable, regulates temperature and feels luxurious. They’re machine washable, too.

FIN: On totta, ettei puuvillainen tyynyliina ole paras vaihtoehto iholle ja hiuksille. Mulperisilkistä valmistettu tyynyliina hengittää, säätelee lämpötilaa, ja tuntuu ylelliseltä.  Sen voi myös pestä pesukoneessa.

And if you’re in need for a said cocktail…
Click here for some V-Day appropriate mixology.

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


2 responses to “10 Ways To Treat Yourself This Valentine’s Day”

 1. Milly Williams Avatar

  LOVE that necklace, will definitely have to purchase one of those! Some really lovely ideas in this post

  Like

  1. Sonja Sorvola Avatar

   Thank you so much, Milly! I’m glad you were inspired. And that necklace is indeed a beauty!! 🌟

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: