Get The Look: Mette Sorrig

It’s never too late to follow your dreams and of that, Danish Mette Sorrig is a living proof. Last year this medical industry professional decided to take some time off to focus on her passion for fashion and building her Instagram. In just a year she has caught the attention of over 6k devoted followers and has been featured in Who What Wear. “I had to do something to show what I can do, and I use Instagram as a portfolio. I don’t have a photographer, I do it all by myself. Sometimes people stare at me while I’m positioning the camera and taking my pictures on the street but I’ve gotten over the embarrassment.”

Mette’s style is a colorful and innovative mix of feminine and masculine touches. Scrolling through her Instagram you’ll see a lot of flowy midi skirts paired with relaxed hoodies and oversized jumpers, unique vintage pieces and tailored suits. For her, there’s no such thing as too daring. “When I was younger I used to care too much about what people think of me but not anymore. I’m not afraid to take risks. Danish style is usually very neutral, perhaps I’m louder in my expression than most Danes. Fashion should be fun and creative. I love mixing vintage and high street, rambling through flea markets. I’ve become really good at bargain hunting…”

“My go-to outfit is a white tee and leather pants – I’ve got a few trusted pairs. And heels, always heels.” And is there piece she would never wear? “Never say never! I used to think I would never wear tennis socks in heels but now I’m fully embracing them. The same goes with stonewashed jeans. A few years ago they looked awful but now they’re so cool again!”

According to Mette, the most important thing in composing a killer outfit is to add your personal touch and not go with the flow. “Pinterest is a big source of inspiration for me. If I have a new garment, I search Pinterest on how other people are wearing it. Then I do the complete opposite! It’s so easy to just copy what others are doing but when you find your own expression and put your own stamp to it, it gets interesting. That’s why I also love vintage pieces, they’re always unique.”

What’s on Mette’s wishlist for this season? “A white suit and Balenciaga embellished satin pumps. I also need a new black, classic bag. When it comes to investment pieces I never bargain. I save for the one I really want.”

mette sorrig
@msorrig

FIN: Tanskalainen Mette Sorrig on loistava esimerkki siitä, ettei koskaan ei ole liian myöhäistä seurata unelmiaan. Viime vuonna Mette päätti ottaa muutaman kuukauden vapaata päivätöistään lääkealalla keskittyäkseen suurimpaan intohimoonsa, muotiin, ja nyt hän on jo onnistunut keräämään yli 6000 innokasta seuraajaa. Myös brittiläinen  muotisivusto Who What Wear on huomannut Metten tyylin. “Minun oli pakko tehdä jotain näyttääkseni mitä osaan, joten päätin todella keskittyä Instagram-tilini rakentamiseen. En käytä valokuvaajaa, vaan teen kaiken itse. Joskus ihmiset tuijottavat kun asettelen kameraani tai otan itsestäni kuvia kadulla, mutta olen päässyt yli noloudesta.”

Metten tyyli on värikäs ja leikkisä sekoitus feminiinisiä ja maskuliinisia vivahteita. Hänen Instagram-feedinsä pursuaakin hulmuavia midihameita yhdistettynä rentoihin huppareihin tai ylisuuriin neuleisiin, uniikkeja vintageyksityiskohtia ja ryhdikkäitä housupukuja. “Nuorempana mietin liikaa, mitä muut ajattelevat, mutta nyt otan enemmän riskejä pukeutumisessani. Muodin pitäisi olla hauskaa, eikä mitään matematiikkaa. Tanskalainen tyyli on usein hyvin klassinen ja neutraali, ja olen ehkä räväkämpi ilmaisussani kuin useimmat tanskalaiset. Rakastan kirppareita ja yhdistelen mielelläni vintagevaatteita ketjuliikelöytöihin.”

“Luottoasuni on valkoinen t-paita ja nahkahousut – ja korkkarit, aina.” Mutta onko jotain, mitä Mette ei koskaan laittaisi päälleen? “En koskaan sano ei koskaan! Aikaisemmin ajattelin, ettei ole mitään niin kamalaa kuin valkoiset tennissukat korkkareissa, ja nyt käytän niitä itse. Sama koskee teiniaikojeni kivipestyjä farkkuja. Pari vuotta sitten ne näyttivät hirveiltä, mutta nyt haluan sellaiset taas.”

Metten mukaan upean asun luomisessa on tärkeintä kuunnella omaa intuitiotaan eikä mennä valtavirran mukana. “Pinterest on suuri inspiraation lähteeni. Jos minulla on uusi vaate, etsin Pinterestistä miten muut ovat sen stailanneet – ja teen sitten itse aivan toisin. Toisten kopioiminen on helppoa, mutta asu muuttuu kiinnostavaksi vasta sitten kun siihen tuo oman, henkilökohtaisen leimansa. Siksi rakastan vintagevaatteita, ne ovat aina uniikkeja.”

Mitä onkaan Metten toivelistalla tänä keväänä? “Valkoinen housupuku ja Balenciagan Embellished Satin Pumps. Tarvitsen myös uuden, klassisen mustan laukun. Kun kyse on vuosikausia kestävistä klassikoista, en tingi tai etsi alelöytöjä. Säästän, ja ostan juuri sen, jonka haluan.”

Shop Mette’s look:

ASOS Satin Midi Skirt | Burberry Shirt | Mango Blazer | Mango Leather Boots

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: