Get The Look: Paz Halabi

You get a clear sense of Paz Halabi‘s aestethics just by looking at her carefully curated Instagram grid. Originally from Chile, Paz studied fashion design and pattern making in Barcelona. She’s more curious about finding her own unique voice, rather than running after every new fad. “I love trends and fashionable items and I believe that you are free to wear whatever you want, but it’s so refreshing to see someone having their own stamp or even trying out new things, regardless of being on trend or not… That’s one of the things that I love the most.” Paz tells me that she’s lately been more drawn towards old garments instead of new ones, and a delicate vintage bag is often the cherry on top in her outfits. What I love the most about her style is that it’s ageless. “You’re going to laugh at this, but sometimes I get inspired by elderly people. Some of them dress up really well with their old-fashioned looks, but are always on point minding every single detail.”

Earthy tones, clean silhouettes and soft, feminine fabrics are always present in her looks, but there is one item in particular that seems to dominate her style: a masculine blazer. When in doubt, she pairs it with straight jeans and a plain tee to create a minimalistic outfit. “A tip that has always work for me is to take a look in the mirror before leaving and maybe remove one thing that I’m wearing, I’m a true believer of the “less is more” statement. Sounds so cliche, but I think the best thing to do is believe in yourself and feel comfortable with your choice.”

When it comes to fast trends, social media and the pressure to success, Paz’s ideology makes my heart melt: “With the evolution of social media it might be hard to constantly see perfect images when scrolling your feed. We have to understand that it’s only a picture you’re seeing and nothing else. You don’t know what is the real life and the struggles of the person in it. Never ever compare your happiness, your body, your relationships, or even your goals with anyone, especially on Instagram. It’s so important to enjoy what you are doing without getting obsessed, just going with the flow of your voice within.”

Paz Halabi
@pazhalabi

FIN: Paz Halabin tyylipuhdas Instagram-ruudukko antaa heti selkeän kuvan hänen estetiikastaan. Chileläinen, Barcelonassa kaavoitusta ja muotisuunnittelua opiskellut Paz ei halua juosta jokaisen muotivillityksen perässä, vaan tuoda esille oman näkemyksensä. “Rakastan trendejä, ja jokaisen tulee saada pukeutua juuri niinkuin haluaa, mutta hauskempaa on nähdä omaleimaisia tyylejä ja rohkeita kokeiluja trendikkyydestä välittämättä.” Paz kertoo, että on viime aikoina hurahtanut vintageen, ja shoppailee mieluummin vanhaa kuin uutta. Hänen käsipuolestaan löytyykin usein suloinen vintagelaukku, joka viimeistelee hänen ajattomat asukokonaisuutensa. “Saatat nauraa tälle, mutta joskus inspiroidun vanhuksista. He ovat usein todella tyylikkäitä ja näkevät vaivaa, jokaista yksityiskohtaa myöten.”

Maanläheiset sävyt, selkeät linjat ja pehmeästi laskeutuvat kankaat toistuvat Pazin asuissa, mutta yksi vaatekappale on hänen tyylinsä ehdoton kulmakivi: maskuliininen bleiseri. Hänen luottoasunsa onkin yhdistää bleiseriin yksinkertainen t-paita ja suorat farkut. “Vinkki joka aina toimii, on katsoa ulos lähtiessä peiliin ja poistaa jotain. Uskon vakaasti, että vähemmän on enemmän. Kuulostaa kliseeltä, mutta ihminen on tyylikkäimmillään, kun hän luottaa itseensä ja tuntee olonsa mukavaksi valitsemissaan vaatteissa.”

Nopeasti vaihtuvien trendien, sosiaalisen median infotulvan ja menestymispaineiden aikana Pazin ideologia saa sydämeni sulamaan: “Jatkuva täydellisten kuvien selailu saattaa olla rankkaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että ne ovat vain kuvia. Emme voi koskaan tietää kuvan taustoja, tai minkälaisia vaikeuksia siinä poseeraava ihminen käy omassa elämässään läpi. Älä koskaan vertaa onnellisuuttasi, vartaloasi, ihmissuhteitasi tai edes tavoitteitasi muihin, varsinkaan Instagramissa. Tärkeintä on nauttia siitä, mitä itse tekee, ja kuuntelemalla omaa sisäistä ääntään.”

Shop Paz’s style:

 

ASOS Men’s Check Blazer | Boohoo Wrap Dress | &Other Stories Ankle Boots |
Gianni Versace Vintage Handbag

Style Tip: Try borrowing your boyfriends blazer or shopping at men’s for a change. Ruche the sleeves for a boxy, masculine look while still showing off your dress or blouse.

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: