10 Sustainable Beauty Brands You Should Start Using STAT

sustainable beauty brands

In Glamour UK‘s survey, 70% of readers would love to reduce their beauty carbon footprint but don’t know how. So should we go for natural cosmetics produced on the other side of the Globe or rather favor non-organic but locally produced? What about the packaging and the recycling? Here are some beauty brands to consider when you next need to update the content of your bathroom vanity. Just remember to fully use the old ones before. And recycle.

FIN: Brittiläisen Glamour-lehden kyselyssä 70% vastaajista haluaisi pienentää kosmetiikan hiilijalanjälkeään, mutta ei tiedä miten. Onko siis järkevämpää ostaa toisella puolella maapalloa tuotettua luomukosmetiikkaa, vai lähellä tuotettua ei-luomua? Entäs pakkausmateriaalien kierrätettävyys ja lentorahdin saasteet? Faktahan on, ettei arganöljy tai guava kasva Pohjolassa. Tässä muutama hyvä vaihtoehto, kun seuraavan kerran tarvitset täydennystä kylppärin kaappiin. Muista vain käyttää vanhat tuotteet loppuun ja kierrättää ne ensin.

sustainable beauty brands

AVEDA

Aveda is one of the commonly accessible sustainable beauty brands and a true pioneer in the industry. Their products are cruelty-free and made with naturally derived ingredients from plants and non-petroleum minerals. They use wind power in manufacture and both post-consumer recycled PET and bioplastic in their packaging. Aveda is also on a mission to protect clean water, both globally and locally.

FIN: Aveda on yksi helpoiten satavilla olevista kestävän kehityksen kosmetiikkamerkeistä, ja todellinen pioneeri alallaan. Tuotteet sisältävät puhtaita kukkien ja kasvien eteerisiä öljyjä ja lähes pelkästään kasvisperäisiä aineita. Valmistus tapahtuu vastuullisesti, ilman eläinkokeita ja 100 % tuulivoimalla. Avedan pakkaukset ovat kierrätysmuovia ja biomuovia, jotka on myös helppo kierrättää edelleen. Clean Water -projektillaan Aveda pyrkii lisäämään puhtaan ja turvallisen veden saatavuutta sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti.

Tulasara Calm Concentrate | Botanical Kinetics Facial Scrub | Brilliant Hair Spray

KORRES

Korres is another popular eco-beauty brand that you can easily switch to if you want to reduce your carbon footprint. The products are made with biodegradable ingredients, which means no mineral oils or silicones and with 100% sustainable energy. 98% of Korres’ global markets are air-shipment free and 99% of their packaging is recyclable, and when possible recycled. Different parts of packaging are also easy to sort and recycle.

FIN: Korres on toinen helposti saatavilla oleva kosmetiikkabrändi, johon vaihtamalla omaa hiilijalanjälkeä voi pienentää. Tuotteet on valmistettu luonnollisista raaka-ainenista ilman mineraaliöljyjä silikoneja, ja 100% uusiutuvalla energialla. Kuljetukseen Korres käyttää pääsääntöisesti maa- ja merirahtina ja pyrkii rajoittamaan lentorahdin käyttöä mahdollisimman paljon. 99% pakkauksiin käytetyistä materiaaleista on kierrätettäviä ja jo kertaalleen kierrätettyjä aineksia. Pakkausten eri osat on myös helppo lajitella ja kierrättää.

Wild Rose Eye Treatment | Olympus Mountain Cleansing Cream | Guava Body Oil

ORIGINS

The mission of Origins is to create problem-solving skin care that’s powered by nature and proven by science. They use 100% renewable and 100% biodegradable materials, sustainable resources and renewable energy in manufacture. The products are cruelty-free and made without parabens, phthalates, propylene glycol, mineral oil, petrolatum, paraffin, DEA, polyethylene beads and animal ingredients. Origins is literally planting the good and fighting global warming by planting more trees every year as a part of Global ReLeaf project.

FIN: Originsin ideologiassa tiede ja luonto yhdistyvät. Tuotteet on kehitelty käyttäen parhaita kasviperäisiä raaka-aineita yhdistettynä turvallisiin teknologisiin innovaatioihin. Tuotteiden valmistuksessa käytetään ainoastaan uusiutuvia energiamuotoja ja Origins taistelee myös ilmanstonmuutosta vastaan ja on istuttanut jo 825 000 puuta osana Global ReLeaf-hanketta.

High-Potency Night-A-Mins | Original Skin Primer | Gizing Tinted Moiturizer SPF40

REN

Clean to skin, clean to planet. Ren produces skincare with natural bio-actives, no toxins, no harsh or controversial chemicals that could be potential irritants, and no animal testing. Ren’s goal is to be zero-waste by 2021. They use 100% recyclable packaging, refillable solutions and bottles with reclaimed ocean plastic. They’re also fighting for our clean waters, cleaning up beaches and oceans worldwide.

FIN: Puhdas iho, puhdas planeetta. Renin ihonhoitotuotteet on valmistettu luonnollisista raaka-aineista ilman ihoa ärsyttäviä kemikaaleja ja myrkyllisiä aineita, sekä ilman eläinkokeita. Pakkaukset ovat 100% kierrätettäviä ja uudelleentäytettäviä, ja pulloissa käytetään myös valtameristä kerättyä muovia. Brändin tavoitteena onkin päästä nollahukkatilanteeseen vuoteen 2021 mennessä.

Flash Rinse 1 Minute Facial | Anti-Pollution Mist | Glycolactic Radiance Mask

NEAL’S YARD

This London-based eco-beauty brand takes environmental issues seriously. It’s the world’s first high street retailer to be certified CarbonNeutral® by Natural Capital Partners, having reduced their net carbon emissions to zero. Neal’s Yard products are organic, fair-trade, vegan and cruelty free. Since organic skincare packaging cannot be refilled, they use 100% post-consumer recycled materials, mainly sourced from the UK to reduce transport miles. For confused consumers, Neal’s Yard has a clever recycling guide on their website.

FIN: Tämä lontoolainen luonnonkosmetiikkabrändi suhtautuu ympäristöasioihin vakavasti. Se on maailman ensimmäinen ketjuliike, joka sai CarbonNeutral® -sertifikaatin vähennettyään hiilidioksidipäästönsä nollaan. Neal’s Yardin tuotteet ovat täysin luonnonmukaisia, Reilun Kaupan sertifioimia ja vegaanisia, eikä niitä testata eläinkokeilla. Koska luomukosmetiikkapakkauksia ei voi uudelleentäyttää, Neal’s Yard käyttää pakkauksissaan kierrätettyjä ja kierrätettäviä materiaaleja. Hämmentyneille kuluttajille Neal’s Yardin nettisivuilta löytyy kätevä kierrätysohjeistus.

Rehydrating Rose Toner | Frankincense Intense Lift Serum | Beauty Sleep Concentrate

JUICE BEAUTY

Juice Beauty focuses on sustainable practices from top to bottom. The products are certified organic and made without potentially harmful ingredients, such as parabens, petroleum, silicone, talc, artificial dyes or synthetic fragrances. Read the full list of Juice Beauty’s no-go ingredients hereMany of the products are made with sustainable energy and the boxes are made with recycled or FSC certified paper, printed with soy/non-toxic ink and the ingredients are locally sourced. Juice beauty also has a long term partnership with The Breast Cancer Prevention Partners.

FIN: Juice Beautylla on kokonaisvaltainen kestävän kehityksen periaate. Näissä sertifioiduissa luonnonkosmetiikkatuotteissa ei ole käytetty mitään haitallisia tai ärsytystä aiheuttavia aineita, kuten parabeeneja, petroleumia, Sodium Lauryl –sulfaatteja, silikonia tai keinotekoisia väri- ja hajusteaineita. Lue Juice Beautyn välttämien ainesosien lista kokonaisuudessaan täältä. Brändi pyrkii käyttämään mahdollisimman paljon uusiutuvaa energiaa ja läheltä kerättyjä materiaaleja. Pakkaukset ovat kierrätyspaperia, ja painomusteena käytetään soijapohjaista tai myrkytöntä väriainetta. Juice Beauty tekee myös työtä rintasyövän ehkäisyn puolesta.

Blemish Clearing Serum | Brightening Gel Cleanser | Stem Cellular CC-Cream SPF30

ILIA

”We sought out to create a beauty line that was transparent about all its ingredients. It had to have roots in natural and organic, be safe to use, look good and most importantly perform”, says Sasha Plauvsic, the founder of Ilia. This beauty brand uses recycled aluminum and and post-consumer recycled paper printed with vegetable-based dyes in their packaging. The products are made with up to 85% certified organic ingredients and are free from parabens, petrochemicals, fillers, and synthetic preservatives. Ilia cosmetics are vegetarian and not tested on animals.

FIN: ”Halusimme luoda ainesosistaan läpinäkyvän kosmetiikkalinjan, jonka juuret ovat luonnossa, joka on turvallinen ja hyvännäköinen, ja ennen kaikkea tehokas”, sanoo Ilian perustaja Sasha Plauvsic. Tämä brändi käyttää pakkauksissaan kierrätettyä alumiinia ja paperia, sekä kasvipohjaista mustetta. 85% ainesosista on luomusertifioituja, eivätkä tuotteet sisällä parabeeneja, petrokemikaaleja, täyteainenita eikä keinotekoisia säilöntäaineita, eikä niitä ole testattu eläimillä.

Multi-Stick | Sheer Vivid Tinted Moisturizer SPF20 | Cucumber Water Stick

EVOLVE

Evolve Organic Beauty makes small batches of skincare by hand in their artisan studio in Hertfordshire, England. They use active natural ingredients such as our coconut peptides, natural hyaluronic acid and natural retinols from rosehips and the percentage of them is on the label of each product. Packaging is made of recyclable glass and cardboard, and the PET bottles are made of 75% recycled and recyclable plastic. All Evolve products are 100% vegan and cruelty free.

FIN: Evolve Organic Beauty valmistaa käsin pieniä eriä kosmetiikkaa Englannin Hertfordshiressa. Brändi käyttää aktiivisia luonnon ainesosia, kuten kookospeptidejä, luonnollista hyaluronihappoa, ja ruusunmarjastasta saatua retinolia, ja luonnollisten ainesosien prosenttimäärä lukee jokaisen pakkauksen kyljessä. Pakkauksiin käytetään kierrätyslasia ja -kartonkia, ja PET-pulloista 75% valmistetaan kierrätetystä ja kierrätettävästä muovista. Kaikki Evolven tuotteet ovat vegaanisia eikä niitä ole testattu eläimillä.

Daily Renew Facial Cream | Miracle Facial Oil | Radiant Glow Face Mask

OLIVIA KLEIN

Olivia Klein started this Finnish cosmetics brand after becoming allergic to almost every beauty product she had used. This small business believes in transparency and simplicity – there’s nothing extra, such as colors or frangances, only potent, natural ingredients. The products are sustainably produced with zero waste principles and the packaging is made of recyclable, non-toxic materials.

FIN: Olivia Klein on suomalainen pienyritys, joka syntyi perustajansa herkistyttyä lähes kaikille käyttämilleen kosmetiikkatuotteille. Brändi uskoo läpinäkyvyyteen ja yksinkertaisuuteen – tuotteissa ei ole mitään ylimääräistä. Ne ovat ympäristöystävällisiä ja vastuullisesti tuotettuja, eivätkä sisällä hajusteita tai väriaineita. Tuotteissa käytetyt ainesosat ovat puhtaita, luonnollisia ja pääsääntöisesti luomua.  Brändi toimii nollahukkaperiaatteella kierrättäen ja uusiokäyttäen kaiken mahdollisen, ja käyttää pakkauksissaan vain täysin kierrätettäviä, myrkyttömiä materiaaleja.

Deep Peel Powder | Detox Masque | Hair Masque

FLOW COSMETICS

Pioneer in Finnish natural beauty, Flow Cosmetics is ECOCERT and COSMOS certified skincare line that takes advantage of local, natural ingredients such as Nordic berries from Lapland, and organic nettle and marigold from a small farm in Southern Finland. The whole production process happens under the same roof and the products are manufactured in small batches. The packaging materials are environmentally friendly and recyclable as possible. Flow also has a handy recycling guide on their website.

FIN: Suomalaisen luonnonkosmetiikan pioneeri Flow Cosmetics on ECOCERT- ja COSMOS -sertifikoitu yritys, joka luottaa paikallisiin, luonnon ainesosiin. Pohjoisen marjat ja niiden siemenöljyt löytävät tiensä Flown pientehtaalle Lapista, kun taas nokkosta ja kehäkukkaa tulee hyvinkääläiseltä luomutilalta. Tuotteet tehdään pienissä erissä ja koko tuotantoprosessi tapahtuu saman katon alla. Pakkausmateriaalit ovat mahdollisimman luonnonläheisiä ja helposti kierrätettäviä. Myös Flow’n nettisivuilta löytyy kätevä kierrätysohjeistys. 

 Bilberry Facial Cleansing Balm | Mineral Make-Up Powder | Rosehip Skin Treatment Oil

WHAT MORE?

Check out your local recycling guidelines. Most of the plastic packaging can be recycled after washing them first, and so can empty aluminum hair spray bottles. Nail polishes are a bit trickier, and it’s wise to take them to hazardous waste collection. Many cosmetics brands offer in-store recycling. For example LushMAC and Kiehl’s have return-to-reward programs when you a freebie after returning a certain amount of empties. Aveda recycles all packaging for you when you bring it back to the store and Origins even accepts product packaging from any brand.

Looking for sustainable hair products? Try Kevin Murphy, EVOYarok or Davines.

Davines Love Shampoo | EVO Fabuloso Color Conditioner | Yarok Moisture Shampoo

FIN: Tarkista paikalliset kierrätysohjeet kuntasi jätehuollosta. Suurin osa muovisista kosmetiikkapakkauksista voidaan kierrättää, kunhan ne on huuhdeltu ensin, ja samoin tyhjät, alumiiniset hiuslakkapullot. Kuivahtaneet kynsilakat ovat hiukan hankalampi juttu, ja ne kannattaakin viedä ongelmajätekeräykseen. Myös monet kosmetiikkabrändit kierrättävät tyhjät pakkaukset puolestasi. Muun muassa Lush, MAC ja Kiehl’s tarjoavat ilmaisen tuotteen, kun tietty määrä tyhjiä pakkauksia palautetaan, Aveda kierrättää tyhjien putelien lisäksi myös pakkausmateriaalit, ja Origins jopa ottaa vastaan muiden valmistajien pakkausjätettä.

Ympäristöystävällisiä hiustuotteita valitessa kannattaa kokeilla esimerkiksi Kevin Murphya, EVOaYarokia tai Davinesia.

Kokeile myös näitä suomalaisia:

  • Herbina: 100% Vegaanisten Herbina-tuotteiden raaka-aineet tulevat Suomesta ja ne valmistetaan Heinävedellä. Herbina ei käytä eläinkokeita ja kannustaa käyttäjiä kierrättämään pakkaukset oikein.
  • Mia Höytö: Ecocert- sertifioitu luonnonkosmetiikkamerkki pyrkii käyttämään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Sarjaa kehitetään ja valmistetaan Suomessa, eikä tuotteita testata eläimillä.
  • Ole Hyvä: Ekologisen ja vegaanisen tuotesarjan kaikki raaka-aineet ovat Ecocert-hyväksyttyjä. Sarjasta löytyy hius- ja vartalotuotteiden lisäksi monipuolisesti kodin puhdistusaineita.
  • Sophie La Giraffe Baby: Allergeenivapaa ja vauvan herkälle iholle (ja miksei vanhempienkin) sopiva tuotesarja jonka koko tuotantoketju, raaka-aineet ja materiaalit ovat ekologisia ja eettisiä.

What sustainable beauty brands you’re using? Share your favourites!

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: