Get The Look: Thérèse Hellström

Thérèse Hellström, the PR manager for 2NDDAY has know her ways around fashion from very early on. I was a fashion freak since the early days, and it’s still the biggest passion in my life. My first job as a 13-year-old girl in a multi-brand shop gave me a lot of experience in working with fashion brands, which later made me start university studies at London College of Fashion. Later I moved on to economic studies and with the experience I had, I got internships at Stockholm Fashion Week, London Fashion Week and in the end, at the Danish fashion house that I’m still working for today.”

Thérèse’s go-to outfit is a colorful knit with a pair of culottes and furry Gucci slippers and indeed, scrolling through her Instagram you hardly see black, grey or neutrals. I find that so refreshing. But where does a fashion pro find inspiration? Social media is the power of inspiration, which makes it hard not to affect your individual style. So, when you see an outfit that totally inspires you, pick one component that you will add to your own style, rather than doing a total copy-paste. The most unexpected place to find inspiration would be the airport, because people either wear the “I don’t care” -look that can be quite cool or you see the travelers who are so excited for their vacation that they are totally over-dressed. That can also end up being inspiring.”

Furry slippers aside, Thérèse is most often running around in heels. “Women should wear more heels with their everyday working outfits. It creates power and respect.” For I’ve got nothing to wear -days, her solution is very classic yet always effective: “Boyfriend jeans, white shirt, high heels and red lips – so perfect for all occasions, and you will always be the hottest one around.”

For fall, Thérèse is coveting a classic old Céline cashmere turtleneck and colorful socks to extend the wear of her summer loafers and sandals. Get inspired by her outfit and spice up your (boring) black court shoes with bright statement socks. Preferably matchy-matchy with your coat.

get the look: therese hellström
@tesshell

Thérèse Hellström on tanskalaisen 2NDDAY:n tiedotuspäällikkö, joka on tuntenut tiensä muodin maailmassa jo lapsesta asti. “Olen aina ollut muotifriikki. Ensimmäinen työpaikkani oli 13-vuotiaana multi-brand -liikkeessä, josta sain kipinän lähteä opiskelemaan muotia London College of Fashioniin. Sittemmin pääsin harjoittelijaksi Tukholman ja Lontoon muotiviikoille ja lopulta nykyiseen työpaikkaani, jossa olen edennyt tiedotuspäälliköksi. Tämä on edelleen unelmatyöni.” Thérèsen luottoasu on värikäs neule yhdistettynä culottes-housuihin ja Guccin karvaloafereihin, ja häntä tuskin näkee pukeutuneena mustaan, harmaaseen tai neutraaleihin sävyihin. Mutta mistä työkseen muodin parissa toimiva löytää inspiraatiota? “Sosiaalisella medialla on voimakas vaikutus, ja onkin vaikea olla antamatta sen vaikuttaa omaan tyyliin. Mielestäni parasta on kuitenkin valita kiinnostavasta lookista vain yksi osa jonka yhdistää omaan tyyliin, sen sijaan että kopioisi täysin jonkun toisen asun. Erikoisin paikka löytää inspiraatiota on ehkäpä lentokenttä. Sekä rentoja “I don’t care” -lookkeja, että innokkaasti lomaansa odottavavia ylipukeutujia on kiinnostava seurata.”

Karvaloafereita lukuunottamatta Thérèse valitsee jalkaansa useimmiten korot. “Naisten pitäisi käyttää enemmän korkokenkiä, myös työarjessa. Ne tuovat olemukseen voimaa.” Ei mitään päällepantavaa -hetkiin hänen ratkaisunsa on klassinen, mutta aina yhtä tehokas: “Boyfriend -farkut, valkoinen kauluspaita, korkkarit ja punainen huulipuna – täydellinen kaikkiin tilanteisiin.”

Syksyksi Thérèse haaveilee Célinen klassisesta cashmerepoolosta ja värikkäistä sukista, joilla pidentää kesäkenkien käyttöaikaa. Myös tässä asussa hän on saanut tavallisiin, mustiin korkkareihin eloa hauskoilla statement-sukilla.

Shop Thérèse’s look:

 

Jakke Faux Fur CoatMonki Kimomo Jeans | H&M Blouse |
Topshop Leather Heels | Topshop Tartan Socks

 

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: