Fall Boot Reboot

Today the summer ended. It was literally the first day since April I had to wear socks and it wasn’t a style choice, it was a necessity. As temperatures are about to drop even more, it’s time to replace those dainty mules and almost-there-strappy sandals with more sturdier options. From way-out-of-budget dreams to affordable high-street options, these four boot trends will dominate this fall. Practicality rules so you can actually keep your toes warm without sacrificing the style.

FIN: Tänään kesä todellakin loppui. Jouduin pukemaan aamulla sukat ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun lopun, eikä se ollut tyylivalinta vaan pakko. Kun lämpötilat tästä vielä laskevat, on aika korvata kepeät nirunarusandaalit ja pistokkaat jämerämmillä vaihtoehdoilla. Tänä syksynä neljä saapastrendiä dominoivat, valitsitpa sitten budjetin moninkertaisti ylittävät unelmakengät tai edullisemmat ketjuliikeversiot. Käytännöllisyys on kovaa valuuttaa, joten saat kerrankin pitää varpaasi lämpiminä luopumatta tyylistä.

WESTERN

fall boot trends 2018
Emporio Armani Fall Winter 2018

The cowgirl is back with more attitude. Go for traditional black or burgundy leather or experiment with neon, patterns or informative messages.

FIN: Lehmityttö on palannut. Valitse perinteinen musta tai konjakinvärinen nahka tai kokeile tänä syksynä jotain villimpää. Catwalkeilla vilahteli niin neonvärejä, villejä prittejä kuin informatiivisia sloganeita.

Off-White | Fendi | Ganni | Zara | Topshop

KNEE HIGH

elie saab
Elie Saab Fall Winter 2018

After a season of sock-tight, thigh-high boots it’s time to go back to classic knee-high boots made of sturdy leather, preferably with a block heel and a wide shaft.

FIN: Reisimittaisten, sukkaakin tiukempien saappaiden jälkeen on aika siirtyä klassisiin, polvimittaisiin nahkasaappaisiin. Juuri polven alle yltävät, paksusta nahasta valmistetut saappaat imartelevat sääriä ja ovat parhaimmillaan paksulla korolla ja leveällä varrella varustettuna.

Office |Mango&Other StoriesTibi | Zara

HIKER

house of holland
House of Holland Fall Winter 2018

This fall it’s actually chic to be practical. Proper rubber soles and wool lining make these boots a valuable option even for those who’d never even imagine going on a hiking trip. Just add a flowery maxi dress for a city-appropriate look, inspired by House of Holland.

FIN: Tänä syksynä käytännöllinen on kerrankin tyylikästä. Kunnon kumipohjat ja lämmin villavuori tekevät näistä nilkkureista varteenotettavan vaihtoehdon, vaikket voisi edes kuvittella lähteväsi patikoimaan. Maksimittainen kukkamekko House of Hollandin tyyliin tekee näistäkin popoista varsin kaupunkiuskottavat.

Marc Fisher | Grenson x House of Holland | Ganni | Bos. & Co. | Selected Femme

KITTEN HEEL BOOTIE

sonia rykiel pre-fall
Sonia Rykiel Pre-Fall 2018

Thank goodness the kitten heel is here to stay. At least for now. This delicately feminine style is not only reasonable to walk in but makes for an excellent ice pick.

FIN: Luojan kiitos suloisen naisellinen kitten heel on tullut jäädäkseen – ainakin toistaiseksi. Näissä kengissä on paitsi mukava kävellä kellon ympäri, ne toimivat myös erinomaisina jääpiikkeinä liukkaan kelin sattuessa.

Balenciaga | Miu Miu | Sam Edelman | Steve Madden | H&M

* Runway photos via Vogue

Which style will you go for?

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


2 responses to “Fall Boot Reboot”

  1. […] Stylefullness: Fall Boot Reboot […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: