Florals For Fall? Damn Right!

Think that florals belong to summer only? Think again. This season gives you a great opportunity to extend the wear of your summer staples into fall. Designers like Richard Quinn, Miu Miu and Saint Laurent fully embraced florals for Fall-winter 2018, and the styling options are limitless. Read below how to make this hot fall trend work for your wardrobe.

FIN: Ajattelitko kukkakuosien kuuluvan vain kesään? Nyt on aika muuttaa ajattelutapaa ja jatkaa näiden kesän luottovaatteiden käyttöä myös syksyllä, sillä suunnittelijat Richard Quinnistä, Miu Miuhun ja Sait Laurentiin täyttivät FW2018 -catwalkinsa kukkakuoseilla. Stailausmahdollisuuksia on loputtomasti, joten lue alta, miten omaksut tämän kuuman syystrendin omaan tyyliisi.

antonio marras
Antonio Marras

NEW LAYERING

The newbies will start by wearing their summer floral dresses with a pair of thigh-high boots and a chunky knit like at Leonard or with a sweatshirt and Dr. Martens like at Antonio Marras but there are also more adventurous ways for those who want to experiment. Try wearing that knit under the dress instead like at Miu Miu or tuck a blazer in your floral skirt a la Balenciaga.

FIN: Aloittelijat yhdistävät tänä syksynä kukkamekkoonsa muhkean neuleen ja pitkävartiset saappaat, kuten Leonardilla, tai ylisuuren collegepaidan ja maiharit Antonio Marraksen inspiroimana. Seikkailunhaluisemmat taas pukevat neuleensa mekon alle, kuten Miu Miulla tai tunkevat bleiserin hameen kauluksesta sisään a la Balenciaga.

MIX & MATCH

Why not wear all your florals at once? It’ll be cold outside anyway. Overpowering floral mixes were seen at Richard Quinn, Christian Wijnants and Giambattista Valli to name a few and they all prove it is a valuable option.

FIN: Mikset pukisi kaikkia kukkakuosejasi päälle yhtä aikaa? Richard Quinn, Christian Wijnants ja Giambattista Valli todistivat psykedeeliset kukkakuosiyhdistelmien olevan hyvin varteenotettava vaihtoehto.

A TRIP TO THE 80’S

The last 29 looks from Saint Laurent’s FW18 collection were shorter than short mini dresses with strong 80’s shoulders and dark, decadent florals. Balenciaga’s take might have been more demure in terms of shape but the print itself was loud and clear while Miu Miu went for an exaggerated 80’s patent leather jacket over a floral midi skirt.

FIN: Saint Laurentin FW18 -kokoelman 29 viimeistä asua olivat toinen toistaan lyhyempiä minimekkoja voimakkailla 80-luvun olkapäillä ja dekadenteilla, tummilla kukkakuoseilla. Balenciagan minimekko oli malliltaan simppelimpi, mutta kuosiltaan sitäkin räikeämpi, kun taas Miu Miu kunnioitti 80-lukua valtavan kiiltonahkajakun ja kukkaisen midihameen yhdistelmällä.

BLACK & SEE-THROUGH

So now you know what to wear for the fast-approaching office christmas party. If you don’t have the courage to show your underwear to everybody, you can opt for thick black tights like at Dior or make it casual with a fur-lined pilot jacket like at Giambattista Valli.

FIN: No nyt tiedät mitä pukea uhkaavasti lähestyviin firman pikkujouluihin. Jos et rohkene vilautella alusvaatteitasi kaikille, voit pukea Diorin tapaan paksut mustat sukkahousut läpikuultavan mekon alle, tai heittää rennosti lentäjäntakin mekon päälle Giambattista Vallin tyyliin.

OUTERWEAR

When the temperatures drop it’s time to take a look at outerwear. This season offers a wide variety of floral outerwear, from Markus Lupfer’s elegant embroidered overcoat to Dolce & Gabbana’s longline bomber and Richard Quinn’s massive puffer. Moncler even made a whole floral ski suit that will surely get you noticed on the slopes.

FIN: Tänä sesonkina kukkakuosit saavat näkyä myös ulkovaatteissa. Markus Lupferin elegantista päällystakista Dolce & Gabbanan rentoon bomberiin ja Richard Quinnin ylisuureen toppatakkiin, mahdollisuuksia löytyy joka makuun. Moncler jopa marssitti esiin kukkakuvioisia lasketteluasuja. Sellaisessa tulet takuuvarmasti huomatuksi rinteessä.

Shop the trend:

Top row:

Vinyl coat, ASOS | Puffer jacker, Miss Selfridge| Jacquard coat, River Island | 
Jacquard blazer
, ASOS | Embroidered mesh dress, Nastygal

Bottom row:

Mesh t-shirt dress, ASOS | Tie neck dress, Vila | Slim jacquard trousers, ASOS | 
Floral midi skirt
, Topshop | Satin midi skirt, River Island

*Runway images via Vogue and British Vogue

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


One response to “Florals For Fall? Damn Right!”

  1. October Wishlist – Stylefullness Avatar

    […] your fall wardrobe. Just add a chunky knit and combat boots or a puffer jacket and sock booties. Florals are for fall too, […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: