Get The Look: Andrea W. Rognstad

From the way she composes her outfits you can see that Norwegian fashion retail pro Andrea Rognstad was born with the fashion bug.  “I’ve always loved fashion. Even when I was little I experimented (too much) and my mom let me run around in the craziest outfits.”That experimenting has evolved into a quintessentially Scandinavian style: neutrals with denim, soft knits with midi dresses and minimalistic accessories. Clean, feminine lines and nothing too exaggerated – no wonder she’s still longing for the good old times when Pheobe Philo led Celiné (well, aren’t we all). “But if you haven’t checked out ENVELOPE1976 by Celine Aagaard you definitively should! Also Rotate and Birgitte Herskind are ones to keep an eye on.” Both Envelope and Rotate were launched this summer during Scandinavian fashion weeks and the collections will be available from November this year.

As fashion marketing has become more and more social media focused, I had to ask Andrea what are her thoughts on its effects to individual style. “It is both a blessing and a curse. If you don’t know what to wear Instagram surely is a great catalogue of inspiration but at the same time, it is so hard to stay true to your individual and personal style, because social media is always showing you everyone else. In addition I think a lot of people compare themselves to the perfect world of social media, which is kind of sad.”

“If you monochrome your look it will seem more luxurious. I often go for beige, camel and brown tones.” This apricot Stine Goya look Andrea wore during Oslo Runway in August is a wonderful example of that monochrome chic. By playing with proportions she’s giving the outfit more dimension. When in doubt, Andrea relies on a maxi dress and cool accessories but she also thinks that self-confidence can elevate any outfit. “Kids often play with patterns in the most exciting way and they don’t care what people think.”

FIN: Kaikesta näkee, että Andrea Rognstad syntyi muotikärpäsen puraisemana. “Olen aina rakastanut muotia. Jo lapsena kokeilin ihan kaikkea (vähän liikaa) ja äitini antoi minun juosta ympäriinsä mitä hulluimmissa asukokonaisuuksissa.” Hulluttelun tuloksena tämän norjalaisen muotimyynniin ammatilaisen tyylistä on kehkeytynyt täydellinen esimerkki Scandi-chicistä: neutraaleja sävyjä yhdistettynä denimiin ja pehmeitä neuleita maksimekkoihin, sekä minimalistisia, klassisia asusteita. Ei mikään ihme, että hän haikailee vielä Pheobe Philon aikoihin Celinéllä. No, niinhän me kaikki. “Mutta juuri nyt kannattaa tsekata Celine Aagaardin uusi brändi ENVELOPE1976. Myös Rotate ja Birgitte Herskind ovat tämän hetken kuumia nimiä.” Sekä Envelope että Rotate julkistettiin tänä kesänä Skandinavian muotiviikoilla ja kokoelmat tulevat myyntiin marraskuussa.

Muotimarkkinointi keskittyy yhä enemmän sosiaaliseen mediaan, enkä voikaan olla kysymättä Andrealta hänen mielipidettään sen vaikutuksista. “Sosiaalinen media on sekä siunaus että kirous. Instagram kyllä tarjoilee inspiraatiota jos et keksi mitä laittaa päälle, mutta samaan aikaan on vaikea pysyä uskollisena omalle tyylilleen, kun joka kanavalla näkyy vain muiden tyylejä. On myös surullista että monet vertaavat itseään Instagramin täydelliseen, epärealistiseen maailmaan.”

“Jos koko asun rakentaa samansävyiseksi, se näyttää ylellisemmältä. Itse kallistun usein beigen, kamelin ja ruskean sävyihin.” Tämä persikkainen Stine Goya-kokonaisuus, jonka Andrea valitsi Oslo Runwayn ensimmäiselle päivälle, onkin hyvä esimerkki monokromaattisen tyylistä tehokkuudesta. Yksivärinen asu voi näyttää helposti tasapakssulta, mutta Andrea on saanut siihen kolmiulotteisuutta leikittelemällä mittasuhteilla. Luovuuden tökkiessä Andrea luottaa maksimekkoon ja kiinnostaviin asusteisiin, mutta hän sanoo itseluottamuksen olevan paras keino saada asu kuin asu loistamaan. “Lapset leikittelevät usein vaatteilla eivätkä he välitä tippaakaan siitä mitä muut ajattelevat.”

andrea rognstad
@andreawr

Shop Andrea’s look:

Boohoo Ruffle Dress | Boohoo Trousers | Adam Selman X Le Specs Sunglasses |
DesignB London Initial Pendant

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


4 responses to “Get The Look: Andrea W. Rognstad”

 1. cisobel282 Avatar
  cisobel282

  I love those colours, they are so classy and feminine. Great Post!

  Like

  1. Sonja Sorvola Avatar

   Thank you, so nice to hear that! I’m obsessed with that powdery pink, too.

   Like

 2. Veronika Avatar

  This ruffled dress is very pretty.
  Veronika
  https://brunettfromwallstreet.com

  Like

  1. Sonja Sorvola Avatar

   Isn’t it? Such a shame it’s completely sold out. Waiting for the new season…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: