New York It-Girls’ Latest Fashion Vibes

By guest editor Claire Hastings

Ok, it’s been a while since we’ve checked up to get the 411 on what the ‘it’ girls of one of the greatest fashion capitals have been doing, or better yet wearing. Since New York is one of the most populated cities on the planet, not to mention one of the most fashionable ones, there is absolutely no shortage of fashion influencers, so we’ve done our work to bring you some of the most innovatively styled girls, so you can find inspiration for your own looks. Perhaps your personal sense of style won’t completely coincide with theirs, but there is always that little something that will spark inspiration and get the styling creative juices flowing, so let’s get right down to it.

FIN: New York on yksi maailman suurimmista muotikaupungeista, joten ei mikään ihme, että kaupunki pursuaa myös sosiaalisen median muotivaikuttajia. Teimmekin läpikatsauksen Ison Omenan innovatiivisimpien tyyliniekkojen Instagram-feedeihin selvittääksemme, mikä näin uuden sesongin kynnyksellä on in ja mikä out. Vaikka näiden muotivaikuttajien tyylit eivät täysin vastaisi omaasi, voit silti napata heiltä vaikutteen jos toisenkin, ja ehkä inspiroitua kokeilemaan luovempia pukeutumisratkaisuja.

PRETTY IN WHITE

One of the girls who has been killing it on the Instagram fashion scene is definitely Emily Luciano. Now, this lady has always been amazing at mixing the casual with the romantic, but lately, she has been leaning toward frilly and romantic more than the casual. Namely, Emily has been rocking plenty of white, whether in the form of ensembles made out of a simple frilly high-rise miniskirt and a white button-down tied at the waist, or in the form of simple white dresses with puff sleeves and a round woven bag to match.

She is definitely giving us some serious wisdom on rocking white all the time without looking monotonous or repetitive – case in point, another great white linen beach suit topped off with a straw hat and the famous Cult Gaia Ark Bag, which only go to show that you can suit up at the beach, white style, and still exude those mellow chic vibes. Needless to say, if you’re a fan of the non-color, this is your ultimate inspo NY girl; just make sure the items you snag have an interesting and eye-catching details, like the buttons on the dress, cool accessories and you will be the epitome of the ‘girl of summer’.

FIN: Instagram-suosiotaan viime aikoina kokovalkoisilla lookeilla kasvattanut Emily Luciano osaa leikitellä rennon ja romanttisen tyylin sekoituksella. Kokeile romanttista röyhelöhametta yhdistettynä rennosti vyötärölle sidotun kauluspaidan kanssa tai puhvihihaista minimekkoa suloisen pyöreän laukun kanssa – kokovalkoisena tietenkin. Emily todistaa, että housupukukin voi huokua täydellistä vapaapäivän huolettomuutta, kun se on valmistettu valkoisesta pellavasta ja stailattu olkihatulla ja Cult Gaian Ark-laukulla.

FITNESS & LEISURE

Ever since the amalgamation of sports and leisure come round, creating a new fashion trend which then transcended into a global phenomenon – athleisure, designers have been bending over backwards to create continuously innovative and inspired garments that capture the essence of this movement. Influencers, on the other hand, took the liberty of playing with the trend and making it their own, showing us that athleisure can go anywhere. For instance, if you’ve ever doubted that a chic blazer can be rocked with a strapless crop top and biker shorts, with dad sneakers on top, just take a look at Danielle Bernstein and all your doubts will be gone.

Chic and sporty is just one of the many ways athleisure can be pulled off. You can also look stunning in a pair of leggings such as the ones the super sexy Mint Athletic offers, and create a Bella Hadid look with a sports bra and a puffer jacket (don’t forget a killer tote and cool-girl narrow specs). Of course, athleisure, despite skeptics, can be pulled off at work as well – this look featuring a chic Chanel-reminiscent blazer paired with orange track pants with side stripes flaunted by Natalie Lim Suarez is made for those offices with a more relaxed and athleisure-friendly dress code.

FIN: Siitä lähtien, kun athleisure -trendi joitakin vuosia sitten valloitti catwalkit, myös somevaikuttajat ovat kilpaa keksineet erilaisia tapoja yhdistellä urheiluvaatteita muodollisempiin – ja osoittaneet, että vain taivas on rajana. Jos vielä hetki sitten epäilit pyöräilyshortsien ja crop topin mahdollisuuksia punttisalin ulkopuolella, niin vilkaise vain Danielle Bernsteinia. Tämä suosittua We Wore What -blogia pyörittävä supermimmi nimittäin saa näinkin sporttisen asun näyttämään aivan normaalilta päiväkäytössä, kun päälle heitetään ryhdikäs bleiseri ja kauden kuumimmat popot, iskälenkkarit. Huippumalli Bella Hadidin tyyliä ihannoiville riittää urheilutopin ja leggingsien pariksi toppapusakka (syksy ON kuitenkin tulossa) ja trendikkäät, kapeat aurinkolasit, kun taas tyylikkäämpi versio athleisuresta löytyy Natalie Lim Suarezilta. Salihousuista saa toimistokelpoiset yhditämällä ne Chanel-henkiseen tweedjakkuun. 

THE EVER-ROMANTIC

Yes, athleisure still reigns supreme, but a classical, as Christian Dior once said “extravagantly, romantically, eyelash-battingly female” look never goes out of style, so if you’re a truly feminine girl who prefers a closet full of dresses above all, but at times you have trouble making them pop, click the follow button on Charlotte Groenevelds Instagram account and you’ll never be at a loss for inspo ever again.

This is the girl who will teach you all about statement dressing and patter-mixing, wearing hats with everything, even supremely romantic floral dresses with ruffled sleeves. Whatever she wears, even when she throws a touch of athleisure is still incredibly romantic, down to her footwear choices, so as said, when it comes to trendy romance, but romance nonetheless, this the girl to have on your radar.

FIN: Vaikka sporttinen ja androgyyni athleisure-trendi juhliikin vielä toistaiseksi valtakauttaan, ei klassisen naisellinen tyyli katoa koskaan muodista. Christian Diorin sanoin “ylitsepursuavan, romanttisen, silmäripsiä räpyttävän naisellinen” tyyli on Charlotte Groeneveldin erikoisalaa. The Fashion Guitar -blogin takaa löytyvä tyyliniekka taitaa boheemin printtien sekoittelun, romanttiset kukkakuosit ja röyhelöt, ja todistaa, että olkihattu viimeistelee minkä tahansa asun.

AS YOU LIKE IT

One of the reasons we’re totally head over heels for Cheyenne Adler is the fact that she doesn’t take the fashion game seriously. One day you can see her in a sizzling hot skintight ruched dress, and other times she will take a 180 and point us in the direction towards modest fashion. This kind of versatility is something we could all stand to learn more about. We live in an era of endless fashion possibilities so why limit ourselves to one style only? Wear whatever feels good – there will be times when you want to be comfortable, other times you’ll want to look and feel sexy and alluring.

Just glancing at the third look featuring the ultra-trendy white boots, wide-leg pants, a simple white tote and a minimalistic yet incredibly interesting blazer combo she’s got going on, will make you realize not just how chameleonic this girl is, but that you can be such as well, and that you don’t have to pigeon-hole yourself, in fashion or in life. As long as you’re the one wearing the clothes and not the other way around, you can wear whatever you want and never lose your style persona, and that is what Adler is telling us with her surprising outfits, so don’t ever forget this, perhaps most important style lesson doled out by one of NYC’s sweethearts.

FIN: Yksi miljoonasta syystä fanittaa Cheyenne Adleria on se, ettei hän ota muotia vakavasti. Yhtenä päivänä hänet voi nähdä tiukassa, rypytetyssä minimekossa, toisena rennossa t-paidassa ja maanläheisissä sävyissä, ja kolmantena minimalistisessa, mustavalkoisiessa puvussa. Elämme aikaa, jolloin muoti tarjoaa enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan ennen, joten miksi rajoittaisimme itsemme vain yhteen tyyliin? Pukeudu siten, mikä tuntuu hyvältä – juuri tänään, juuri tässä, juuri nyt. Niin kauan kuin sinä kannat vaatteita eikä toisin päin, pääsee persoonasi loistamaan vaatteista riippumatta. Tämä onkin ehkä tärkein oppi, jonka voimme New Yorkin tyyliniekoilta napata.

P.S. THE BAGS

The final thing that simply must be mentioned – the it bags of the it girls. It seems that the fashion universe has been divided – some, like Christie Tyler prefer classics, some opt for the summer woven bags while others are on plastic clear bag team.

FIN: Ja ne laukut. Muotimaailma näyttää jakautuneen kolmeen leiriin: klassisiin, strukturoituihin nahkalaukkuihin, kesäisiin korilaukkuihin ja ysärivaikutteisiin, läpinäkyviin muovilaukkuihin. Mihin tiimiin sinä kuulut?

Which NY fashionista inspires you the most?

claire hastings guest editorOur Australian contributor Claire Hastings
is a freelance writer passioned about
fashion and aesthetics.

 

 

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: