Get The Look: Valérie-Anne Prodhomme

There’s a certain je ne sais quoi in Parisian women we all desperately want to imitate (there are over 48M hits for ‘Parisian Style’ on Google). Former stock broker Valérie-Anne Prodhomme is the epitome of Parisian chic and even a laid-back outfit for an afternoon stroll with her kids looks like she’s about to attend a fashion show. “I love the idea of wearing something colorful and fun one day and all black and minimal the day after. Fashion offers so many opportunities, it’s fun to play with them.” Statement trousers, feminine blouses and power blazers are the cornerstones of her eclectic style but scrolling through her Instagram you’d also see sequins mixed with oversized denim, varsity jackets and pumps with tennis socks. It’s that element of fun and play that stays present in all of her looks.

“The street is my main inspiration. There’s always something new on the streets of Paris.” When I ask Valérie-Anne about her favourite brands she mentions Balenciaga, Tibi and an interesting French label Wanda Nylon, that started as a rainwear brand in 2012 but rebranded itself in 2015 to focus on women’s ready-to-wear. “That brand is so creative, I love the proportions and the materials. A Wanda Nylon outfit is always something special.” Is there something this parisienne would never wear? “Haha, yes! Crocs, not even the Balenciaga ones.” I think we can all relate to that.

FIN: Pariisilaisissa naisissa vaan on sitä jotain. Jotain, mitä me kaikki muut yritämme epätoivoisesti jäljitellä (hakusanalla ‘Parisian Style’ löytyy Googlesta yli 48 miljoonaa osumaa). Entinen pörssimeklari Valérie-Anne Prodhomme on pariisilaisen tyylikkyyden ruumiillistuma – jopa hänen arkisimmat asunsa sopisivat helposti minkä tahansa muotinäytöksen eturiviin. “Minusta on hauskaa pukeutua yhtenä päivänä hauskasti ja värikkäästi, ja heti seuraavana kokomustaan asuun. Muoti tarjoaa niin paljon mahdollisuuksia leikittelyyn.” Leveälahkeiset statement-housut, naiselliset puserot ja ryhdikkäät bleiserit ovat Valérie-Annen vaatekaapin tukipilareita, mutta hänen Instagraminsa paljastaa myös vähemmän turvallisia kokonaisuuksia, kuten paljetteja yhdistettynä denimiin, baseball-takkeja ja valkoisia tennissukkia korkkareissa. Yhteistä kaikille asuille on kuitenkin juuri hauskuus ja leikkisyys.

“Katumuoti on suurin inspiraationi. Pariisin kaduilla näkee aina jotain uutta.” Lempimerkeikseen hän mainitsee Balenciagan, Tibin, sekä kiinnostavan ransklaisbrändi Wanda Nylonin, joka aloitti vuonna 2012 sadevaatemerkkinä, mutta uudelleenbrändäsi itsensä 2015 keskitttyen nyt naistenvaatekokoelmiin. “Wanda Nylon -asuissa on aina jotain erityistä. Rakastan vaatteiden materiaalejaja mittasuhteita.” Entä onko olemassa jotain, mitä tämä pariisitar ei koskaan suostuisi pukemaan päälleen? “Haha, on! Crocseja, en edes Balenciagan versioita.” Luulen että voimme kaikki yhtyä tähän.

Valérie-Anne Prodhomme
Photo: @valerieanne16

Shop Valérie-Anne’s look:

Zara Trousers | River Island Blazer | Boohoo Top | Bari Lynn Clutch |Boohoo Sunglasses

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


One response to “Get The Look: Valérie-Anne Prodhomme”

  1. Get The Look: Ellie Nesmon – Stylefullness Avatar

    […] and experiment. Whatever you wear, wear it with confidence.” Remember her fellow Parisian Valérie-Anne? They share a repulsion for a certain piece of footwear. “Crocs. I still don’t get […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: