Get The Look: Paula Gorriaran

It’s hardly any surprise Paula Gorriaran names Zara as her go-to affordable brand and there are quite a few style lessons we sure could learn from this London-based stylist and visual merchandiser for the Spanish fashion giant. Lesson number one: it is possible to create a unique style from affordable high street shops, too. You don’t always have to spend a fortune on designer gear. Lesson number two: shop men’s department. Especially bomber jackets (check out Paula’s Instagram) made for men are far more interesting than the ones made for women and the bulky shape gives you more room to play with the fit. Also, if you’re going for the oversized blazer -look like here, it’s time to head up to men’s. Getting a model that fits snugly on your shoulders will fall down loosely and give you a strong power suit vibe. You can always belt it to accentuate your waist and give it a feminine flair.

Paula’s style is a bold and feminine mix of current trends and classic elegance. She isn’t afraid of statement jewelry and heavy accessorizing and scrolling through her Instagram you rarely see her without her signature red lipstick. ”I think I would wear everything at some point. I’m wearing pieces I would never imagine on me before. Trends change all the time and you always find the way to wear them.” But no matter how bold and ambitious your style, we all fall into a style rut every now and then. When Paula feels like she’s got nothing to wear, she reaches for her uniform of black trousers, t-shirt and a cool blazer.

”Instagram is my biggest inspiration. I follow a lot of bloggers, designers brands, stylists… On London streets you can find a lot of inspiration, too. ”As for the best advice she can give you about putting together a killer outfit? ”Cool key trousers, neckline – and blazer.” Well, of course.

FIN: Ei mikään ihme, että Paula Gorriaran nimeää Zaran lempimerkikseen. Tämä espanjalaisen vaatejätin Lontoossa vaikuttava visualisti ja stylisti onkin nainen, jolta jokainen meistä voisi oppia tyylivinkin jos toisenkin. Vinkki numero yksi: Paulan kekseliäät ratkaisut todistavat, että myös edullisista ketjuliikkeistä voi löytää itselleen uniikin tyylin. Aina ei tarvitse sijoittaa omaisuutta designerluomuksiin. Vinkki numero kaksi: shoppaile miesten osastolla. Erityisesti bomber-jakkuja ja bleisereitä löytyy miesten puolelta kiinnostavissa kuoseisssa, ja suoraan leikatut mallit antavat mahdollisuuden leikitellä muodoilla. Kun valitset hartioista istuvan mallin, laskeutuu jakku rennosti näyttämättä liian suurelta. Korosta naisellisuutta vyöllä tai maskuliinisuutta antamalla kulmikkaiden hartioiden puhua puolsetaan.

Paulan tyyli on rohkea ja naisellinen sekoitus uusimpia trendejä ja klassista eleganssia. Runsas asusteiden ja korujen käyttö ja kirkkaanpunainen huulipuna toistuvat hänen lookeissaan. ”Luulen, että voisin pukea päälleni mitä vaan. Käytän nyt vaatteita, joita en ennen voinut ajatellakaan. Trendit muuttuvat niin nopeasti, että aina löytyy tapoja tehdä niistä itselle sopivia.” Mutta vaikka kuinka itsevarmasti suhtautuisi omaan tyyliinsä, tulee meille kaikille huonoja vaatepäiviä. Silloin, kun vaatekaapista ei tunnu löytyvän mitään päällepantavaa, Paula turvautuu luottounivormuunsa: mustiin housuihin, t-paitaan ja bleiseriin.

”Instagram on suurin inspiraation lähteeni. Seuraan paljon bloggaajia, suunnittelijoita, ja stylisteja. Lontoon kaduilta löytyy myös aina runsaasti inspiraatiota.” Entä hänen paras neuvonsa lyömättömän asukokonaisuuden luomiseen? ”Statement-housut, kiinostava pääntie – ja bleiseri.” No, niinpä tietysti.

paula gorriaran
Photo: Breakfast At Paula’s

Shop Paula’s look:

M&S Men’s Linen Blazer | Zara Trousers | Nike Free Trainers | Jeepers Peepers SunglassesLanvin Pocket Square

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: