Get The Look: Frederikke Thiberg

19-year-old Dane Frederikke Thiberg may be young but she’s on a fast track to fashion industry inner circle. While still in high school she founded streetwear brand The Good Statement and works as a personal assistant to one of Denmark’s leading stylists, Emili Sindlev. Frederikke’s playful style consists of bold prints and bright colors and she isn’t afraid of letting her personality shine through. “My wardrobe is organized in colors so if I don’t know what to wear, I usually go for an entire outfit in one color. I like all pink or all green.” 

Frederikke draws inspiration from her tumblr page, old movies and past decades – especially the 90’s. As Elaine Benes from the 90’s hit series Seinfeld might as well be our modern day fashion icon, so is Frederikke’s plaid midi skirt a strong nod to her beloved decade. The mix of different prints works so well here because the color palette is kept minimal – the embellished velvet sandals being the only exception. This look is a great example of how to really have fun with fashion.

FIN: 19-vuotias tanskalainen Frederikke Thiberg on nuoresta iästään huolimatta jo kovaa vauhtia matkalla muotimaailman sisäpiiriin. Hän työskentelee huippustailisti Emili Sindlevin assistenttina ja perusti vielä lukiossa ollessaan oman streetwear-brändinsä The Good Statement. Frederikkelle pukeutuminen on tapa tuoda esille omaa persoonaa, ja hänen leikkisä tyylinsä onkin rohkea sekoitus värejä ja erilaisia kuoseja. “Vaatekaappini on värijärjestyksessä, joten jos en keksi mitä laittaisin päälleni, pukeudun päästä varpaisiin vain yhteen väriin. Tykkään erityisesti kokopinkistä tai kokovihreästä lookista.”

Frederikke inspiroituu tumblr-sivulleen keräämistään kuvista, vanhoista elokuvista ja menneistä vuosikymmenistä: “Rakastan erityisesti 90-luvun tyyliä.” Hänen ruutukuosinen midihameensa voisikin hyvin löytyä 90-luvun hittisarja Seinfeldin Elaine Benesin vaatekaapista. Tässä asussa eri printtien yhdistelmä pysyy harmonisena suppean väripaletin ansiosta, ja antaa tilaa myös koristeellisille samettisandaaleille.

Frederikke Thiberg
Photo: @frederikkethiberg

Shop Frederikke’s look:

Ichi Blouse | H&M Skirt | Zara Bag | Office Sandals | Pieces Belt

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: