Get The Look: Maria Panteli

Get the look: Maria Panteli

Maria Panteli is one of those modern day trendsetters that seem to exist only in social media. Personal style bloggers have lately become more and more Instagram-centered, as visual content seems to appeal to their audience much more than words. That being said, Maria’s presence on Instagram is more than strong. Her carefully curated feed with structural details and a clean color palette offers visual enjoyment and fashion inspiration for over 15k followers. Pay special attention to her masterful flatlays.

This is how you’d vision yourself looking on a hot summer day. A fitted mini dress layered with a linen blouse, a sun hat and classic, ladylike accessories. Nothing extravagant, no bold prints or bright colors. The outfit is well balanced and thought-through while still looking breezy and effortless.

How to make any outfit look more polished? Add tortoiseshell accessories. I don’t know what it is but somehow the brown pattern makes everything look super expensive. Of course, Maria’s beautiful Cult Gaia Lilleth Bag goes under the investment category with its price tag but you might as well experiment with less expensive tortoiseshell sunglasses or jewelry.

FIN: Maria Panteli on yksi uuden aallon muotivaikuttajista, joiden olemassaolo näyttäytyy maailmalle vain Instagramin kautta. Henkilökohtaisten muotiblogien kirjoittajat ovat siirtyneet entistä enemmän visuaalisen päiväkirjan muotoon, jossa asukuvat puhuvat puolestaan ilman turhia sanoja, ja Instagramia parempaa alustaa tällaiselle saakin hakea. Marian tyylipuhdas feed tarjoaa yli 15 tuhannelle seuraajalle visuaalista nautintoa ja muoti-inspiraatiota kiinnostavilla, arkkitehtonisilla asukokonaisuuksilla ja selkeällä värimaailmalla. Erityishuomion ansaitsevat myös hänen mestarilliset flatlay-asetelmansa.

Juuri tältä sinäkin unelmoit näyttäväsi kuumana kesäpäivänä. Tyköistuva minimekko yhdistettynä puhvihihaiseen pellavapuseroon, leveälierinen aurinkohattu ja klassisen naiselliset asusteet. Ei mitään yliampuvaa, räikeitä kuoseja tai kirkkaita värejä. Kokonaisuus on tasapainoinen ja jokaista yksityiskohtaa myöten harkittu, mutta silti kesäisen huoleton.

Kilpikonnakuvioiset asusteet ovat ehkä helpoin tapa saada mikä tahansa asu näyttämään hieman ylellisemmältä. Marian Cult Gaia Lilleth Bag menee hintansa puolesta jo investointikategoriaan, mutta edullisemmin pääset testailemaan ajatusta vaikka kilpikonnakuvioisilla aurinkolaseilla tai koruilla.

maria panteli
Photo: @maroobii_

Shop Maria’s look:

Stradivarius Dress | Zara Linen Blouse | Brixton Hat | Reiss Scarf | Zara Bag

Which fashion Instagrammer’s style do you admire?

Sonja signature

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: