Royal Wedding Defined Wedding Guest Style For 2018

Meghan Markle got her prince yesterday at St George’s Chapel in a beautifully emotional ceremony that was probably the most untraditional royal wedding we’ve ever seen. From Bishop Michael Curry’s exuberant speech to The Kingdom Choir’s Stand By Me the ceremony was full of extraordinary, unique touches but for me, royal weddings are almost all about the dress(es).

As Meghan walked down the isle in a minimalistic, sculptural gown by Clare Waight Keller for Givenchy, their A-list guests showed more variation and joy in their dress choices. The highlights include Amal Clooney’s glowing, yellow Stella McCartney number and Lady Kitty Spencer’s deep green Dolce&Gabbana, but there were a few clear trends that stood out.

FIN: Meghan Markle sai prinssinsä eilen Pyhän Yrjön kappelissa kauniissa ja tunteikkaassa seremoniassa. Piispa Michael Curryn ylitsevuotavasta puheesta The Kingdom Choirin herkkään Stand My Me -tulkintaan vihkiminen oli täynnä persoonallisia ja yllättäviäkin hetkiä, jotka tekivät siitä ehkä brittihovin historian epätavanomaisimman. Kuninkaallisissä häissä minua kiinnostaa kuitenkin eniten pukuloisto.

Meghanin astellessa alttarille Clare Waight Kellerin Givenchylle suunnittelemassa minimalistisessa ja veistoksellisessa puvussa, oli vieraiden asuvalinnoissa enemmän väriä ja variaatioita. Häiden ykköspukeutujiin lukeutuivat mm. Amal Clooney hehkuvan keltaisessa Stella McCartneyn mekossaan ja Lady Kitty Spencer syvän vihreässä Dolce&Gabbanassaan. Vaikka häiden rennompi tunnelma välittyi myös vieraiden rohkeammissa asuvalinnoissa, nousi muutama trendi ylitse muiden.

green wedding guest dresses

Springy pastel green was the choice for The Queen herself, as well as for Meghan’s mother Doria Ragland and Carole and Pippa Middleton. An elegant coat dress with a matching fascinator will be on every mother-of-bride’s shopping list this summer.

FIN: Keväinen pastellivihreä oli itse kuningatar Elisabetin, mutta myös Meghanin äiti Doria Raglandin, sekä Carole ja Pippa Middletonin valinta. Elegantti takkimekko ja yhteensopiva hatuke tulevatkin olemaan jokaisen morsiamen äidin ostoslistalla tänä kesänä.

Hobbs Amara Coat | Body Frock Lace Dress | Le Suit Jacket & Dress | Coast Fascinator

blue wedding guest dresses

Vibrant, saturated blues were a strong favourite among the slightly younger crowd. While Princess Beatrice and Delfina Blaquier chose long-sleeved silk numbers, Meghan’s Suits co-star Abigail Spencer and Princess Eugenie went for vintage-inspired frocks. Spencer looked adorable in that 1940’s polka dot dress and Eugenie’s look oozed 1960’s up to that pillbox hat.

FIN: Jos äidit valitsivat vaaleanvihreän, oli tyttärien valinta eloisa sininen. Prinsessa Beatrice ja Delfina Blaquier luottivat turkoosiin taittavaan silkkiin, kun taas prinsessa Eugenie ja Meghanin Suits-kollega Abigail Spencer kallistuivat vintagetyyliin. Spencer näytti ihanalta 40-luvun pilkkumekossaan, ja Eugenien asu henki 60-lukua pillerihattua myöten.

Spot The Curls Vintage Dress | Chi Chi London Polka Dot Dress | ASOS Scuba Dress | Jolie Moi Lace Dress

pink wedding guest dresses

Blush pink midi dress was undeniably the most popular choice and looked equally beautiful on all shapes, sizes and ages. I mean, with a delicate pink dress and a magnificent headpiece you can’t really go wrong. Oprah, Serena, Julia Carey and Camilla Parker Bowles demonstrated.

FIN: Kuninkaallisten häiden suosituin asuvalinta oli ehdottomasti hempeän vaaleanpunainen midimekko, joka näytti yhtä kauniilta kaiken kokoisilla, näköisillä ja ikäisillä kantajillaan.  Oprah, Serena, Julia Carey ja Camilla Parker Bowles todistivat, ettei pastellipinkillä mekolla ja mielettömällä päähineellä voi mennä pieleen.

AX Paris Midi Dress | Pretty Little Thing Satin Wrap Dress | Boohoo Flared Sleeve Dress | Monsoon Fascinator

OK, so now for the big question: who’s outfit was your favourite?

Sonja signature

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: