Best Swimwear For Busty Gals

It happens every spring. You see those high-rise, side-boob-flashing swimsuits crowding your favourite shops and you realize that in your case, it’ll more than just a side-boob your showing. Frustratingly enough, it’s the same thing with regularly sized bikinis. I’m size 8 but I’d laugh myself out of the changing room if I tried to squish into a size 8 bikini top. To avoid flashing you’d have to go up in size but then the circumference would offer room for your whole family.

Sounds familiar? We are so much more that just small, medium or large, and while many lingerie brands have started to go beyond the standard 32B, the swimwear industry is dragging behind. Luckily there are some great (and affordable) brands that offer cup-sized swimwear for DD+ gals, without sacrificing the correctly tight circumference – or style.

FIN: Sama kuvio toistuu joka kevät. Suosikkikauppasi täyttyvät ihanista korkealle leikatuista, sivutissiä väläyttelevistä uimapuvuista, mutta sinun kohdallasi kyseinen kangaskappale paljastaisi enemmän kuin pelkän sivutissin. Turhauttavaa kyllä, sama ongelma seuraa myös bikineissä. Olen tavallisesti kokoa 36, mutta nauraisin itseni ulos sovituskopista jos yrittäisin survoutua koon 36 bikiniyläosaan. Epäkorrektin vilauttelun välttämiseksi kokoa pitäisi kasvattaa reippaasti, mutta silloin ympärysmitta olisi riittävän suuri ympäröimään koko perheeni.

Kuulostaako tutulta? Me olemme paljon muutakin kuin vain yhteen muottiin istuvia standardikokoja, ja viimeistään uimapukuostoksilla tämä fakta kirkastuu. Monet alusvaatevalmistajat ovat viime vuosina laajentaneet kokovalikoimaansa yli keskiverto-75B:n, jolloin myös E-kuppia suuremmilla on parempi mahdollisuus löytää hyvännäköisiä alusvaatteita. Uima-asupuoli laahaa kuitenkin perässä. Suurin osa erikoisliikkeiden kuppikoon mukaan mitotetuista uimapuvuista ja bikineistä on tyyliltään vanhahtavia, ja malliltaan vähän kömpelöitä. Peli ei ole kuitenkaan vielä pelattu. Nämä alla olevat brändit todistavat, että tyyli ja muotiaspekti on mahdollista säilyttää myös standardikokojen ulkopuolella.

peek & beau polka dot swimsut

ASOS

 

Bardot Bikini Top | Riviera Swimsuit | Triangle Bikini TopMono Stripe Swimsuit

ASOS is my all-time favourite online store. Fitting is essential when shopping for swimwear and with ASOS’s free delivery and returns you can order multiple sizes and models to find the best alternative. Their Fuller Bust line offers fashion-forward swimwear for sizes 28DD to 38G with affordable prices.

FIN: ASOS on ehdoton nettikauppasuosikkini, eikä se petä uimapukuvalikoimassakaan. Fuller Bust -linja tarjoaa tyylikkäitä bikinejä ja uimapukuja koossa 65DD-90G. ASOSilla on myös ilmainen toimitus ja palautus joten voit huoletta tilata sovitukseen useampia kokoja ja malleja.

BOUX AVENUE

 

Singapore Bikini Top | Malaysia Bikini Top | Tenerife Bikini Top | Rome Bikini Top

With 28 stores in the UK and 12 worldwide, Boux Avenue creates beautiful lingerie and swimwear from size 28A up to 38G. You can order online, get delivered to your door or pick from a store and return for free (internationally, too). ASOS also carries Boux Avenue so there’s yet another reason to love the e-tailer giant.

FIN: Boux Avenuen kauniita alusvaatteita ja uima asuja on saatavilla 40 liikkeestä ja nettikaupasta ilmaisella palautusoikeudella. Koot ulottuvat 65A:sta aina 90G:hen asti, ja myös ASOSilla on valikoimissan muutamia Bouxin tuotteita. Taas yksi syy lisää rakastaa tätä nettijättiä.

PEEK & BEAU

 

Flower Trim Swimsuit |  Floral Bikini Top | Polka Dot Swimsuit | Longline Bikini Top

Little sister to lingerie brand Playful Promises, Peek & Beau brings that same vintage vibe and playfulness to swimwear. Also found from ASOS, this is your go-to brand for cup-sized swimsuits up to a G cup that still feel light.

FIN: Playful Promises -alusvaatemerkin pikkusisko Peek & Beau tuo uimapukuihin samanlaista leikkisää vintagetunnelmaa. Jos etsit kuppikoon mukaan mitoitettua uimapukua, joka silti tuntuu kevyeltä, käännä katseesi tähän brändiin. Peek & Beau löytyy myös kätevästi ASOSin valikoimasta, aina G-kuppiin asti.

POUR MOI

 

Instaglam Bikini Top | Waffle Padded SwimsuitFloral Bikini TopControl Swimsuit

Looking for full support? Pour Moi delivers sturdy, underwired bikini tops and swimsuits from DD to G cup. This UK brand has their own online store and can also be found in other e-tailers such as ASOS, Very, Littlewoods and NEXT.

FIN: Kaipaatko kunnon tukea? Sitä löytyy Pour Moin jämäköistä, kaarituetuista bikineistä ja uimapuvuista aina G-kuppiin asti. Tällä brittimerkillä on oma nettikauppansa, mutta uima-asuja on saatavilla myös mm. ASOSilta, Verystä, Littlewoodsilta ja NEXTiltä.

WOLF & WHISTLE

 

Leopard Swimsuit | Eyelet Bikini | Ruched Waist SwimsuitRemovable Chain Bikini

As I said, it’s really uncommon, almost impossible to find a swimsuit suited for fuller busts that could deliver a decent high-cut leg and only a hint of a side-boob but Wolf & Whistle might just fulfill your dreams. These swimsuits scream tropical heat and hot summer night feasts on the beach.

FIN: Kuten sanottu, kookkaamalle povelle on lähes mahdotonta löytää uimapukua, joka paljastaisi reittä ja sivutissiä säädyllisesti, mutta Wolf & Whistle saattaa juuri olla vastaus kaikkiin uimapukuhaaveisiisi. Nämä savuavan kuumat uimapuvut henkivät tropiikin kosteaa helletttä ja aamuun asti jatkuvia kesäyön rantabileitä.

Do you know any other great places to shop fuller bust swimwear? Share your secret!

Sonja signature

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram

 


One response to “Best Swimwear For Busty Gals”

  1. Lara Avatar

    Thanks for this. I love ASOS and Pour Moi

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: