3 X Gluten-Free In Paris

gluten free paris

You’d think that the Promised Land of baguettes and crêpes would be a tricky place for gluten intolerant and in many smaller villages it is still so. But Paris, oh mon Dieu, it’s basically a gluten-free paradise! You’d have to spend a month there just to try all the places catering for a gluten-free diet but I thought I’d start by sharing my favourites with you. Just to get you guys hooked…

FIN: Patonkien ja kreppien luvatussa maassa gluteenittoman ruoan löytämisen luulisi olevan haastavaa, ja niin se pienemmissä kaupungeissa vielä onkin. Mutta, oh mon Dieu, Pariisi onkin aivan toista maata! Gluteenittomia vaihtoehtoja tarjoavia ravintoloita on enemmän kuin keskivertolomalla ehtii koluta, ja myös ruokakaupoissa gluteenittomat hyllyt valtaavat tilaa vuosi vuodelta enemmän. Päätin aloittaa ilosanoman julistamisen kuitenkin maltilla, joten tässä kolme ehdotonta suosikkiani eri puolilta kaupunkia. Ihan vaan pitääkseni teidät koukussa…

gluten free paris

NOGLU

gluten free paris

A perfect place for lunch, whether enjoyed sur place or take-away, Noglu is a gluten-free concept with two branches in Paris and one in New York (Madison Ave). The menu changes every day and everything is always gluten free. That doesn’t mean you couldn’t enjoy a hearty plate of lasagne or a burger. This is a place where you can bring your gluten-loving friends, save them from the endless pondering whether you can eat something or not and you can all enjoy the delicious pasta.

FIN: Noglu on täydellinen paikka gluteenittomalle lounaalle, joko paikan päällä nautittuna tai mukaan napattavana. Kaksi ravintolaa Pariisissa ja yksi New Yorkissa takaavat 100% gluteenittoman ympäristön herkimmillekin kulinaristeille. Noglu on paikka, johon voit tuoda vehnää rakastavat ystäväsi pastalounaalle, josta kaikki voivat nauttia ilman kiusallista “voinkohan syödä täällä mitään” -ihmettelyä.

Noglu, 16 Passage des Panoramas & 69 Rue de Grenelle

CAFÉ MAREVA

gluten free paris
Photo: Café Mareva

A few steps from Canal Saint Martin and tucked away on the busy Rue du Faubourg-du-Temple this tiny gluten and lactose-free eatery is full of charm. Cozy, down-to-earth vibes and delicious sweet and savory dishes make Café Mareva a perfect spot for a lazy breakfast or a weekend brunch. Try the crispy gluten-free waffles or the luscious pâtisseries. Or both for that matter. They also serve gluten-free beer for those who’ve had it with French wine.

FIN: Muutaman askeleen päässä Canal Saint Martinista, lähes huomaamaton ovi vilkkaalla Rue du Faubourg-du-Templellä vie hurmaavaan Café Marevaan. Täysin gluteeniton ja laktoositon kahvila on mitä parhain paikka kiireettömälle aamiaiselle tai viikonloppubrunssille, ja menu koostuukin makeista ja suolaisista vohveleista, smoothie bowleista ja herkullisista leivonnaisista. Mareva tarjoilee myös gluteenitonta olutta ranskalaiseen viiniin kyllästyneille.

Café Mareva, 38 Rue du Faubourg du Temple

BIGLOVE CAFFÈ

gluten free paris
Photo: Big Love Caffè

Brace yourself for a queue because Biglove doesn’t take bookings. Things get especially busy during lunch but the food and the warm atmosphere are totally worth the wait. To be clear, it is not a gluten-free restaurant per se, but their Neapolitan pizzas are always made of gluten-free flour. And the crust is to die for. Coming here is like coming into a home of a large Italian family: it’s loud, it’s crowded and everything is made with love.

FIN: Valmistaudu jonottamaan, sillä Biglove ei ota vastaan varauksia. Varsinkin lounasaikaan ravintola on supersuosittu, mutta herkullinen italialainen menu ja lämpimän kotoisa tunnelma ovat odottamisen arvoiset. Biglove ei ole täysin gluteeniton ravintola, mutta napolilaiset pizzat valmistetaan ainoastaan gluteenittomista jauhoista. Ja pizzapohja onkin kuin pala taivasta! Tässä ravintolassa tuntee olevansa kuin suuren italialaisperheen kodissa; tiivis tunnelma ja iloinen puheensorina täyttävät tilan ja kaikki annokset on valmistettu rakkaudella.

Biglove Caffè, 30 Rue Debelleyme

Do you have any gluten free tips for Paris?

Sonja signature

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: