Get The Look: Irina Lakicevic

French effortless chic combined with Scandinavian minimalism. That’s the best way to describe the style of Norwegian Irina Lakicevic, a celebrated street style star and editor-in-chief of Mint Journal. The Kosovo-born style guru first turned into dentistry claiming that she never thought fashion could be a full-time job, fast-forward to present day when she’s a regular in the FROW of international fashion weeks and adored by street style photographers.

This look is a simple but rather interesting mix of masculine and feminine elements. From waist up, Irina’s oversized leather biker and black hoodie look almost harsh and rejecting, but the feminine floral dress balances out the outfit making it look effortless in an I-just-woke-up-and-put-on-the-firts-things-I-saw kind of way and very much rock-chic. Black V-cut leather heels tie everything together being tough and soft at the same time. It’s all about the perfect balance. Had she worn black combat boots instead, the look would’ve lost its femininity.

FIN: Ranskalainen huolettomuus yhdistettynä skandinaaviseen minimalismiin. Siinä kiteytyy parhaiten norjalaisen katumuotitähti Irina Lakicevicin tyyyli. Tämä Kosovossa syntynyt Mint Journalin päätoimittaja opiskeli ensin hammaslääkäriksi, sillä hän ei uskonut, että muoti voisi olla kokopäivätyötä. Nykyään hän on kuitenkin vakiokasvo muotinäytösten eturivissä, ja katumuotikuvaajien rakastama tyylitaituri.

Tämä ensivilkaisulta melko yksinkertainen asu on tarkan balanssin yhdistelmä maskulinisia  ja feminiinisiä elementtejä. Vyötäröstä ylöspäin musta huppari ja ylisuuri nahkatakki luovat jopa kovan ja torjuvan vaikutelman, mutta röyhelöinen kukkamekko tasapainottaa lookin. Mustat nahkakorkkarit sitovat erilaiset elementit yhteen olleen yhtä aikaa kovat ja pehmeät. Jos Irina olisi valinnut niiden sijaan vaikka mustat maiharit, asu olisi menettänyt naisellisuutensa. Kaikki on kiinni tasapainosta.

Irina Lakicevic
Photo: @irinalakicevic

Shop Irina’s look:

Barney’s Originals Leather Jacket  | ASOS Hoodie | Nasty Gal Dress | Topshop Shoes

Do you love Irina’s style as much as I do?

Sonja signature

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: