Get The Look: Emili Sindlev

emili sindlev street style

One of Denmark’s most influential style gurus, stylist Emili Sindlev sure knows her way around colors. She has a creative eye and is a master of combining unexpected things together. One of her recent styling tricks was to make one pair of strappy sandals transform into multiples by wear them with bright statement socks or tights always matching her outfit and here, yet again she has done the unexpected: wearing woolly grey marl socks with emerald green Manolos.

But the odd combinations don’t stop there. Emily is channelling 70’s vibes with big, brown sunglasses, Marc Jacobs corduroy mini skirt and a matching Chanel bag, though the bright red H&M sweater, the brooch and grandma’s pearls are a nod to early 90’s. If I laid all these garments on my bed and told you I was going to wear them at the same time you’d laugh at me. But somehow, Emili makes it totally work.

FIN: Yksi Tanskan seuratuimmista tyylivaikuttajista, stylisti Emili Sindlev jos kuka osaa käsitellä värejä. Emilin tarkka silmä kykenee luomaan mitä yllätyksellisimpiä väriyhdistelmiä ja luovia pukeutumisratkaisuja. Yksi hänen viimeisimpiä ideoitaan oli luoda simppeleistä narukorkkareista monikäyttöiset yhdistelemällä niihin erilaisia näyttäviä sukkia ja sukkahousuja, aina kuhunkin asuun sopivaksi. Tässäkin asussa hän on pukenut smaragdinvihreiden Manoloidensa pariksi yllättäen arkisen harmaat polvisukat.

Mutta Emilin asun yllätykset eivät lopu tähän. 70-luvun henkiset aurinkolasit, sekä niihin sopiva Marc Jacobsin vakosamettihame ja Chanelin klassikkolaukku ovat saaneet parikseen räikeän punaisen H&M neuleen, rintaneulan ja isoäidin helminauhan. Jos levittäisin nämä vaatekappaleet sängylle, ja sanoisin, että aioin laittaa ne päälleni yhtä aikaa, nauraisitte minut pihalle. Mutta jollain kummallisella tavalla Emilin päällä kokonaisuus vaan toimii.

emili sindlev street style
Photo: @emilisindlev via @thestreetpie

Shop Emili’s look:

New Look SweaterTopshop Mini Skirt |NA-KD Satin Pumps | ASOS Knee High Socks | Boohoo Round Sunglasses

What do you think about this combo?

sign

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


One response to “Get The Look: Emili Sindlev”

  1. Get The Look: Frederikke Thiberg Avatar

    […] The Good Statement and works as a personal assistant to one of Denmark’s leading stylists, Emili Sindlev. Frederikke’s playful style consists of bold prints and bright colors and she isn’t […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: