4 Up-And-Coming Designers You Need To Put Under Your Radar

When it comes to fashion, London holds a reputation of “Anything Goes”. As Vivienne Westwood once said, “There’s nowhere else like London. Nothing at all, anywhere”, and with the world’s leading fashion schools producing ambitious and forward-thinking designers every year, it’s no surprise that when it comes to discovering new talent and fresh designs, London is the place to be. Watching emerging designers showcase during London Fashion Week got me convinced that the future of fashion is in really good hands.

Here are four up-and-coming designers we’ll be hearing a lot about in the future.

FIN: Muotimaailmassa Lontoo on tullut tunnetuksi kokeilullisuuden ja uusien tyylisuuntauksien tyyssijana, jossa kaikki on mahdollista. Vivienne Westwoodin sanoin “Ei ole toista samanlaista paikkaa kuin Lontoo. Ei yhtäkään, ei missään”, ja kun maailman johtavista muotikouluista ponnahtaa joka vuosi uusia, kunnianhimoisia ja innovatiivisia suunnittelijoita, kannattaa tuoreita ideoita ja nuoria lahjakkuuksia etsiä juuri Lontoosta. Seuratessani nousevien suunnittelijoiden näytöksiä Lontoon muotiviikolla, oli selvää, että muodin tulevaisuus on hyvissä käsissä.

Näiden neljän nuoren suunnittelijan nimet kannattaa painaa mieleen, sillä heistä tullaan vielä kuulemaan.

EREN

EREN HAYASHI AW18

Inspired by cyberspace, London College of Fashion graduate Eren Hayashi created a series of optically weaved pieces for her AW18 collection. “I wanted to explore the imaginative fourth dimension and twisted space, to imagine how garments would look like in the future. I took a lot of time sampling and intertwining materials to explore un-tried three-dimensional shapes.” You’d think these types of garments would go in the category of unwearable art creations but during the show, I caught myself already thinking of events to wear them. Originally from Japan, Hayashi is looking forward to gaining work experience in Europe and refining her point of view before starting her own label in the future.

FIN: Kyberavaruudesta inspiroituneen Eren Hayashin AW18-mallisto oli kokoelma optista kudontaa ja valoa heijastavia materiaaleja. “Halusin tutkia kuvitteellista neljättä ulottuvuutta ja kaareutuvaa avaruutta kuvitellen miltä vaatteet voisivat näyttää tulevaisuudessa. Käytin paljon aikaa erilaisten punontojen kokeilemiseen, sillä halusin tutkia uusia tapoja luoda kolmiulotteisia muotoja.” Tyypillisesti tällaiset vaatteet voisi luokitella vain katseltavaksi tarkoitettujen taideteosten sarjaan, mutta yllätyksekseni huomasin jo näytöksessä miettiväni tilasuuksia pukeutua niihin. London College of Fashionista valmistunut Hayashi haluaa hioa näkemystään ja kerätä työkokemusta vakiintuneista muotitaloista ennen oman merkkinsä perustamista.

Nina Galbé-Delord

nina-galbc3a9-delordaw18.png

Kimonos, draping and handmade embroideries were the stars of French designer Nina Galbé-Delord’s AW18 collection. London College of Fashion graduate’s motto “Color your soul” was loud and clear in her feminine collection of bright fuchsia, orange and blue mixed with neutral nudes. For me this was everyday glamour at it’s finest. Models walking casually in flat mules and with effortlessly tousled hair, these ruffle tops and wool-silk mix kimonos could go straight from the runway to one’s closet. “I travel a lot so I get inspired by the people I meet and the different cultures. Since starting my Master’s here in London I’ve started to pay more attention to details and finishes and as you can see in my collection, every little detail is well thought.” Galbé-Delord’s talent has already been spotted in Paris and she’ll be heading straight to work for Jaquemus.

FIN: Kimonot, drapeeraukset ja käsintehdyt koruompeleet olivat ranskalaisen Nina Galbé-Delordin AW18-kokoelman päätähtiä. London College of Fashionin kasvatin motto “Color your soul” (väritä sielusi) ei olisi voinut ilmentyä selvemmin hänen naisellisessa kokoelmassaan kirkasta fuksiaa, oranssia ja sinistä maustettuna neutraaleilla nuden sävyillä. Minulle tämä oli huoletonta glamouria parhaimmillaan. Mallit kävelivät rennosti matalissa pistokkaissa tukka sekaisin, ja Galbé-Delordin upeat röyhelötopit ja villa-silkkikimonot voisi siirtää suoraan näytöslavalta oman vaatevaraston toimivaksi täydennykseksi. “Matkustan paljon ja inspiroidun kohtaamistani ihmisistä ja eri kulttuureista. Aloitettuani maisteriopinnot Lontoossa olen alkanut kiinnittää aiempaa enemmän huomiota vaatteiden yksityiskohtiin ja viimeistelyyn. Kuten mallistostani voi huomata, jokainen pieni yksityiskohta on tarkoin harkittu.” Galbé-Delordin lahjat on huomattu jo Pariisissakin, ja suunnittelija palaakin heti kotimaahansa työskentelemään Jaquemus-merkillä.

Caroline Perino

CAROLINE PERINOAW18

There was a gasp in the audience when Caroline Perino’s first model appeared on the runway. Though being simple one-piece garments, Perino’s unconventional and expressive use of colors and abstract patterns made them nothing but boring. Recent Kingston University graduate’s collection was inspired by late artist Alexander Calder and his attraction to primary colors and simple shapes. “I wanted clean and minimal shapes, but bold bright colors with a touch of elegance and sophistication.” Originally from Brazil, Perino is looking forward to staying in European fashion hubs. “I really want to gain experience working for some of the brands I admire in France. But at the same time, I also want to keep doing my own thing in a smaller scale. In five years I’ll definitely have my own brand.”

FIN: Koko yleisö kohahti, kun Caroline Perinon ensimmäinen malli astui lavalle. Yksinkertaisista muodoista huolimatta Perinon persoonallinen värien käsittely ja rohkat, abstraktit kuviot tekivät vaatteista kaikkea muuta kuin tylsiä. Juuri Kingstonin yliopistosta valmistunut suunnittelija sai inspiraation kokoelmaansa mobilen keksijänä tunnetuksi tulleesta yhdysvaltalaistaiteilija Alexander Calderista. “Halusin luoda selkeitä ja minimalistisia muotoja rohkeissa, kirkkaissa väreissä, unohtamatta tyylikkyyttä ja hienostuneisuutta.” Nyt valmistuttuaan brasilialainen Perino haluaa jäädä Eurooppaan, muodin keskipisteeseen. “Haluaisin kerryttää osaamistani ihailemillani ranskalaisilla merkeillä, mutta jatkaa samanaikaisesti omaa suunnittelutyötäni pienimuotoisesti. Tavoitteenani on perustaa oma brändi viiden vuoden sisällä.”

Dmitry Gotsfrid

DMITRY GOTSFRID AW18-2

The organza trench coat with small fur balls like water drops caught my eye the second it appeared. I think I might be in love. Dmitry Gotsfrid is a young couture designer who wants to raise awareness of ethical consumption and slow fashion. His powder-toned AW18 collection “Femme Fatale x Praying Mantis” is a serene mix of silk, tulle, fur, latex and Swarovski crystals – a true ode to female figure. “I get inspired by great women in history, like Marie Antoinette. It’s that idea of a woman being strong and confident to really show her femininity that drives me in my design process. I’m also really inspired by haute couture in the 50’s, and the architecture within the clothes. That old kind of approach to fashion is something I try to bring in my designs.” Last year Gotsfrid won the Emporio Armani x British Fashion Council Design Competition with his new take on a bomber jacket. As a reward, a paid internship for Armani waits for him in Milan now that he’s finished with his Master’s at London College of Fashion.

FIN: Organzatrenssi, jonka pienet turkispallot näyttivät kuin vesipisaroilta. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Dmitry Gotsfrid on nuori couturesuunnittelija, joka haluaa muuttaa muotimaailman turhan nopeaa kulutuskulttuuria. Hänen puuterisävyinen silkkiä, tylliä, turkista, lateksia ja Swarovski-kristalleja yhdistelevä AW18-mallistonsa “Femme Fatale x Praying Mantis” oli todellinen ylistys naisvartalolle. “Inspiroidun historian vahvoista naisista, kuten Marie Antoinettesta. Suunnitteluprosessiani ohjaa ajatus itsevarmasta naisesta, joka uskaltaa rohkeasti näyttää naisellisuutensa. Olen myös todella kiinnostunut 50-luvun haute couturesta, ja sen ajan vaatteiden arkkitehtuurista. Sitä vanhan ajan täydellistä räätälöintiä tavoittelen myös omissa vaatteissani.” Viime vuonna Gotsfrid voitti bomber-takillaan Emporio Armanin ja British Fashion Councilin järjestämän kilpailun, ja palkintona häntä odottaa kolmen kuukauden palkallinen työharjoittelu Armanilla Milanossa.

Photos courtesy of: London College of Fashion, Caroline Perino

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: