Get The Look: Trine Kjær

Still longing for those Scandinavian vibes from Copenhagen Fashion Week? I have a cure for your hangover in a form of Danish It-Girl Trine Kjær, the woman behind Denmark’s most popular fashion blog Trine’s Wardrobe. Trine is known for laid-back silhouettes and heavy use of prints, mixing inexpensive H&M finds with more high-end pieces. Fashion isn’t supposed to be all that serious and Trine manages to make all her outfits look fun, playful and effortless. Also, take notes about how to mix clashing prints into a well-balanced ensemble.

As we know already, creating contrasts is a key to a successful outfit and this particular look from Copenhagen Fashion Week, Trine is playing with complete opposites. A masculine, oversized blazer with a borderline psychedelic floral skirt and a relaxed, simple t-shirt with shiny satin booties is a combination that in paper wouldn’t make any sense but in reality – it totally works. So grab that classic tweed blazer from your father’s wardrobe, your mother’s 70’s floral skirt and those fancy shoes you’ve been saving for some special event. Because, the special event is now.

FIN: Vieläkö haikailet ihanan skandityylin perään? Tanskan suosituimmaksikin nimettyä Trine’s Wardrobe -muotiblogia pyörittävä Trine Kjær on skandinaavisen tyylin ruumiillistuma ja ratkaisu henkiseen krapulaasi. Trine on tunnettu edullisten H&M-löytöjen ja luksusvaatteiden huolettomasta yhdistelystä ja rohkeasta printtien käytöstä, ja hänen asuistaan huokuu aina rentous, leikkisyys ja ilo. Välillä asukokonaisuuksia miettiessämme unohdamme, ettei muoti oikeasti ole niin kovin vakavaa.

Kuten jo tiedämme, kontrastien luominen on onnistuneen asun salaisuus, ja tässä lookissa Trine osoittaa vastakohtien todella viehättävän. Maskuliininen, ylisuuri bleiseri, psykedeelistä lähentelevä kukkahame, simppeli t-paita ja juhlavat satiinisaapikkaat on yhdistelmä, joka kuulostaa teoriassa mahdottomalta, mutta käytännössä toimii. Kaiva siis isäsi vaatekaapista klassinen tweed-bleiseri, äitisi kätköistä 70-luvun kukkahame ja ne ihanat kengät joita olet säästänyt jotain erityistä tilaisuutta varten. Se erityinen tilaisuus on tässä.

trine kjær
Photo: @trineswardrobe

Shop Trine’s look:

Forever21 Wool-Blend Blazer | H&M Floral SkirtH&M T-Shirt |
Zara Ankle Boots (on sale) | Kenzo California Clutch (on sale)

sign

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: