Get The Look: Lolita Mas

Lolita Masagutova, Latvian-born and currently London-based fashion blogger is the one to follow on Instagram if you need inspiration for outfits you can actually walk, sit, live and breathe in. Don’t get me wrong, I love extravagant fashion creations, but when it’s -15°C and windy outside the last thing you want to see on your feed is some flowy dresses and strappy sandals claiming “I love winter!” only with a faux-fur coat casually thrown over the shoulder. You want to see warm knits and actual winter coats, beanies and gloves styled in a way that it look less like an amorphous lump and more like a recognizable womanly figure. End of story.

So, back to Lolita’s outfit. Long military coats have been a big hit this winter and luckily for shopaholics, it’s a classic style that always looks current and polished. An ankle-length knit dress means you can hide all sorts of warm layers underneath without anyone noticing. I’m talking about a thermal set of underwear, merino wool leggings, turtleneck sweaters… Completed with leather booties and a cute mini bucket bag this look will take you to work, drinks, shopping, dinner and back home with your toes warm.

FIN: Jos etsit Instagramista toteuttamiskelpoisia tyylivinkkejä, kannattaa seurata Riikasta Manchesterin kautta Lontooseen päätynyttä muotibloggaaja Lolita Masagutovaa. Tulet näkemään tyylikkäitä asukokonaisuuksia, joissa voi oikeasti kävellä, istua, elää ja hengittää. Ja älkää käsittäkö väärin – rakastan yliampuvia muotiluomuksia kuin hullu puuroa, mutta kun ulkona on 15 astetta pakkasta ja tuulee, on liehuva mekko ja piikkikorkoiset sandaalit viimeinen asia, jonka haluan nähdä selatessani Instagram-syötettäni. “Rakastan talvea!”- julistus ei ihan kuittaannu huolimattomasti olalle heitetyllä tekoturkistakilla. Sen sijaan haluan nähdä muhkeita neuleita, kunnon talvitakkeja, pipoja ja hanskoja stailattuna niin, että ne muotoutuvat tunnistettavaksi naisen figuuriksi, eikä epämuodostuneeksi möykyksi.

Palataan takaisin Lolitan asuun. Militaarihenkiset takit ovat olleet tänä talvena kovassa huudossa, mikä on hyvä, sillä himoshoppaajan ei tarvitse ensi talvena katua ostostaan. Militaaritakki on klassinen perusvaate joka ylevöittää asun kuin asun, eikä koskaan mene pois muodista. Nilkkamittainen neulemekko taas on omiaan piilottamaan alleen kaiken maailman yllätyksiä lämpökerrastoista villahousuihin ja poolopaitoihin. Nahkasaapikkaat ja suloinen pussukkalaukku viimeistelevät asun niin, että siinä voi mennä töihin, drinkeille, shoppailemaan, syömään, ja takaisin kotiin paleltumatta.

lolita mas
Photo: @lolitamas

Shop Lolita’s look:

Missguided Military Coat |Glamorous Knitted Dress | Steve Madden Bucket Bag | H&M Premium Leather Booties

sign

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: