20 Ways To Wear Colorful Tights This Spring

Sub-zero temperatures never stopped us from wearing our favourite skirts and dresses, right? However, making those summery garments more winter-appropriate means a lot of layering, and while black tights are a classic choice, sometimes you want to experiment a bit. Statement tights have been a street style thing for a while but I feel like during this winter they’ve really stepped forward, being no longer exclusive for children’s department. Get inspired by our favourite fashionistas and see how they’ve styled their bright and noteworthy winter warmers.

FIN: Pakkaset eivät koskaan ole estäneet meitä pitämästä lempimekkojamme ja -hameitamme myös kesäsesongin ulkopuolella, mutta niiden stailaaminen talvisiin olosuhteisiin vaatii kerrospukeutumista. Mustat sukkahousut ovat helppo ja klassinen vaihtoehto, mutta joskus sitä haluaa poistua mukavuusalueeltaan ja kokeilla jotain uutta.  Eri väriset statement-sukkahousut ovat olleet jo jonkin aikaa katumuotitähtien suosiossa, mutta tänä talvena ne ovat todella nouseet esille myös kaupoissa – eivätkä ne enää kuulu yksinoikeudella vain lastenosastolle. Inspiroidu suosikkifashionistojemme tyylistä ja katso, miten he ovat stailanneet värikkäät ja huomiota herättävät sukkahousunsa.

Match Your Tights With Your Shoes

For me, the coolest way to wear bright colored tights is matching them with your shoes. The style masters over at Man Repeller even went far enough to wear the burgundy HUE tights over the shoes to give the impression of endless legs. Very much à la Balenciaga…

FIN: Mielestäni tyylikkäin tapa pukea värikkäät sukkahousut, on valita ne kenkien kanssa sävy sävyyn. Man Repeller -sivuston tyyligurut menivät jopa niin pitkälle, että pukivat viininpunaiset HUE:n sukkahousut kenkien päälle, luoden illuusion loputtoman pitkistä jaloista. Kiitos vaan, Balenciaga….

Photo credits: 1: @emilisindlev / 2: Man Repeller / 3: StyleCaster / 4: E! Online

Pick A Color Scheme

If you don’t have the exact same color shoes and tights, you can try creating a color scheme of hues from the same family. Though all these four looks are more or less pinkish, different shades of blues, greens or neutrals also work perfectly here.

FIN: Jos et nyt satu löytämään juuri saman sävyisiä kenkiä ja sukkahousuja, kokeile saman värin eri sävyistä luotua palettia. Vaikka alla olevissa kuvissa kaikki lookit taittavatkin enemmän tai vähemmän pinkkiin, tämä tyyli onnistuu loistavasti myös neutraaleilla, sinisen tai vihreän eri sävyjä yhdistelemällä.

Photo credits: 1 & 2: @iva_daria_nova / 3: Man Repeller / 4: @marenschia

Contrasting Colors

A few weeks ago I showed you this look by Blair Eadie, with the navy blue tights perfectly balancing golden yellow tones. Furthest down the road from monochromatic is spicing your mellow look with a contrasting pair of tights. Ugly pretty is the key here. Pick a color you’d never combine with the rest of your outfit and go for it!

FIN: Muutama viikko sitten esittelin teille tämän Blair Eadien lookin, jossa laivastonsiniset sukkahousut tasapainottivat osuvasti keltaisen ja kullan dominoivaa lookia. Kauimmaisena yksivärisestä pukeutumisesta on pukea asun tähdeksi kontrastiväriset sukkahousut. Ruma on tässä tyylissä kaunista. Valitse väri, jota et ikimaailmassa yhdistäisi asukokonaisuuteesi ja haasta ihmettelijät!

Photo credits: 1: @alexmichaelmay / 2: Blair Eadie for HUE / 3: @emilisindlev / 4: @rosie_assoulin

Twinkle Twinkle Little Star

Remember those glitter tights your mum forced you to wear for the kindergarten christmas parties? They’re back! Give them another chance and pair them down with chunky knits and neutral tones. No more velvet dresses with puffy sleeves and lace collars.

FIN: Muistatko ne glittersuhkkahousut, joihin äitisi (väkisin) puki sinut päiväkodin joulujuhliin? Ne ovat täällä taas! Anna niille toinen mahdollisuus yhdistämällä ne neutraaleihin sävyihin ja muhkeisiin neuleisiin. Ei enää puhvihihaisia samettimekkoja tai pitsikauluksia.

Photo credits: 1: Diego Zuko for Harper’s Bazaar / 2: Man Repeller / 3: Stilouette / 4: StyleCaster

When In Doubt, Go With Grey Wool

It’s cold, OK? So when there’s nothing else you can do to keep your legs warm, reach for the thick, woolly, grey tights that’ll never let you down. When the ground is dryer (and you only need to walk for a few meters) you can switch the booties for cute, strappy sandals.

FIN: Okei, ulkona on kylmä. Kun mikään muu ei lämmitä jalkojasi riittävästi, kaiva kaapista paksut, harmaat villasukkahousut, jotka eivät petä koskaan. Sitten kun maa on kuivempi (ja sinun tarvitsee kävellä ulkona vain muutamia metrejä) voit vaihtaa nillkurit söpöihin sandaaleihin.

Photo credits: 1 & 2: Glamour Paris / 3: Street Peeper / 4: Style Snooper Dan

Which look is your favourite?

sign

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


One response to “20 Ways To Wear Colorful Tights This Spring”

  1. Get The Look: Emili Sindlev | s t y l e f u l l n e s s Avatar

    […] She has a creative eye and is a master of combining unexpected things together. One of her recent styling tricks was to make one pair of strappy sandals transform into multiples by wear them with bright statement […]

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: