Get The Look: Charlotte Groeneveld

If there’s one style resolution I want you all to make for next year it’s to wear more color. Forget the excuses about dark and cold Northern winters that make us drawn to blacks and greys because trust me, wearing bright colors when you least feel like it will lift your spirits. Still skeptical? Take inspiration from Charlotte Groeneveld, New York -based fashion influencer behind The Fashion Guitar.

After last season’s all-red looks it’s time to go to the opposite end. With this Maison Valentino look from Paris Fashion Week Charlotte is proving that emerald green is a force to be reckoned with. Again, when going monochrome you need to play with proportions and textures to avoid bluntness. Here, Charlotte has thrown a boxy jacket and an oversized cotton shirt over the lace midi mixing feminine textures with masculine shapes and skin-hugging with bulky. Also, the white touches balance the outfit and avoid it looking too froggy. Had that shirt been green, I would’ve gone with an embellished tee or a draped silky one.

FIN: Jos aiot tehdä vain yhden tyylillisen uudenvuoden lupauksen, toivoisin sen olevan lupaus pukeutua värikkäämmin. Unohda tekosyyt Pohjolan pimeistä ja kylmistä talvista mustan ja harmaan vaatekaapin syypäänä, sillä värikkäällä pukeutumisella on huomattava vaikutus myös omaan mielialaan. Epäilyttääkö? Inspiroidu The Fashion Guitar -bloggaaja Charlotte Groeneveldin asusta ja siirry rohkeasti pois neutraalien sävyjen suojista.

Viime syksy oli kokopunaisten asujen juhlaa, mutta nyt on aika siirtyä toiseen laitaan. Tällä Maison Valentinon lookillaan Charlotte on elävä esimerkki smaragdinvihreän voimasta. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta yksiväristen asukokonaisuuksien kanssa on hyvä leikitellä mittasuhteilla ja erilaisilla tekstuureilla. Charlotte onkin yhdistellyt naisellisia ja maskuliinisia muotoja pukemalla kapean pitsimidin päälle laatikkomaisen jakun ja ylisuuren kauluspaidan. Valkoiset yksityiskohdat tasapainottavat ja raikastavat asua vähentäen sammakkoviittauksia. Jos paitakin olisi ollut vihreä, olisin kauluspaidan sijaan valinnut koristeellisen t-paidan tai laskostetun, kiiltävän silkkipuseron.

the fashion guitar
Photo: @thefashionguitar

Shop Charlotte’s style:

ASOS Lace Midi Dress | Missguided Longline Blazer | H&M Cotton Shirt | Mivida Studded Leather Sandals

Wishing you all a happy, happy New Year!

sign

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


One response to “Get The Look: Charlotte Groeneveld”

  1. Get The Look: Happily Grey | s t y l e f u l l n e s s Avatar

    […] happily white. Apparently I’m having a moment with monochrome looks. After last week’s green (and red before that) it’s time for an all-white ensemble. White jeans are often related to […]

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: