Get The Look: Iva Daria Nova

It all started with Givenchy. Entering the era after Ricardo Tisci the atelier composed a collection of Tisci’s previous work for Fall 2017 – all models clad head-to-toe in red. This was a genius move and many designers and high street brands have followed suit. I think there’s no denying that red has been – and still is – the color of the season.

Entering Instagram, our inexhaustible fountain of inspiration and today, as I was browsing my feed, I found this photo. Iva Daria Nova, Russian fashion stylist, designer and fashion history lecturer is a master of experimental layering while keeping it feminine. In this all-red ensemble it’s the combination of different textures that makes it work. Besides the red, she’s also rocking two other major trends: white ankle boots and my nineties pet peeve, the bumbag. If you don’t want to splurge on this Gucci Marmot Belt Bag, there are some more affordable ways to test if the trend is your cup of tea or not.

FIN: Kaikki alkoi Givenchysta. Astuessaan Ricardo Tiscin jälkeiselle aikakaudelle, muotitalo kasasi syksyn 2017 kokoelmansa entisen pääsuunnittelijan menneistä luomuksista. Juju oli siinä, että kaikki mallit oli puettu päästä varpaisiin punaiseen. Kokopunaisen lookin ottivat omakseen paitsi monet muutkin suunnittelijat ja katumuotibrändit, myös muotivaikuttajat, stylistit ja bloggaajat omissa katutyyleissään. Onkin sanomatta selvää, että punainen on ollut – ja on edelleen – kauden tärkein väri.

Kuvaan astuu Instagram, tuo ehtymätön inspiraation lähde, jota selatessani päädyin aivan uuden tuttavuuden profiiliin. Iva Daria Nova, venäläinen stylisti, suunnittelija ja muodin historian luennoitsija on rohkean kerrospukeutumisen ja naisellisuuden mestari. Erilaiset tekstuurit tekevät tästä kokopunaisesta lookista kiinnostavan, mutta Iva on yhdistänyt kokonaisuuteen myös kaksi muuta pinnalla olevaa trendiä; valkoiset nilkkurit ja vyölaukun. En ole ihan vielä päättänyt mitä mieltä olen ysäri-inhokkini vyölaukun paluusta. Jos haluat testata trendiä, kaupoista löytyy onneksi paljon tyylikkäitä ja tätä Gucci Marmot Belt Bagia edullisempia vaihtoehtoja.

iva daria nova
Photo: @iva_daria_nova

Shop Iva’s look:

H&M Wool-Mix Coat | Pretty Little Thing Faux-Leather Trousers | &Other Stories Merino Wool Jumper | Vagabond Leather Belt Bag | Glamorous Bandana Scarf | Public Desire Ankle Boots

Have you tried an all-red ensemble?

sign

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


3 responses to “Get The Look: Iva Daria Nova”

 1. Dusti Avatar

  Such a bold look! I love it!

  Like

  1. stylefullness Avatar

   Glad you like it, Dusty! All-red outfits have been my absolute favourite this season.

   Liked by 1 person

 2. Get The Look: Happily Grey | s t y l e f u l l n e s s Avatar

  […] Apparently I’m having a moment with monochrome looks. After last week’s green (and red before that) it’s time for an all-white ensemble. White jeans are often related to summer […]

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: