Hearty 15 – Minute Tomato Soup With Pesto Yoghurt And Chorizo Crisp

Cold winter days make us crave for hearty, warming soups but who has the time to peel, chop and stew for hours on a busy weekday? This 15-minute (seriously) tomato soup involves none of that and is still a lot more healthier option than the store-bought ready-meal with additives and hidden sugar. The soup gets its warm flavor from garlic, smoked paprika and woody herbs, perfected with mellow pesto yoghurt and spicy, crispy chorizo.

This recipe is for four people but you can easily double it for a larger crowd or for freezing and reheating later on.

FIN: Mausteiset, lämmittävät keitot maistuvat kylminä talvipäivinä, mutta paljon pilkkomista ja pitkiä hauduttamisia vaativat reseptit eivät istu kiireiseen arkiaikatauluun. Tämä 15 minuutissa valmistuva herkullinen tomaattikeitto ei vaadi mitään kokkaustaitoja, vaan valmistuu yhtä helposti kuin valmiskeiton lämmittäminen – tosin huomattavasti terveellisemmin, ilman lisäaineita ja piilosokeria. Lämmittävän makunsa keitto saa valkosipulista, savupaprikasta ja puuvartisista yrteistä, ja se viimeistellään pehmeällä pestojugurtilla sekä rapeaksi paahdetulla chorizolla.

FIN: Tämä resepti on neljälle, mutta sen voi helposti tuplata isommalle porukalle. Voit myös pakastaa keiton annosrasioissa, ja lämmittää vielä kiireisemmän hetken tullen.

quick tomato soup

Hearty 15-minute Tomato Soup With Green Pesto Yoghurt & Chorizo Crisp

For Four

 • 500 g crushed organic tomatoes
 • 500 g organic tomato passata
 • olive oil
 • 1 clove of garlic, crushed
 • 1 ts smoked paprika
 • 2 ts dried herbs (for example Provencale mix)
 • 1 tbs honey
 • 1 dl water
 • salt & black pepper to taste
 • 4 tbs organic natural yoghurt
 • 1 tbs green pesto
 • 10 thin slices of spicy chorizo

In a large saucepan heat a generous amount of olive oil. Add crushed garlic and spices, let simmer for a while until the garlic is soft. Add crushed tomatoes, passata, water and honey, then season with salt & black pepper. Put a lid on and let the soup simmer on a low heat while preparing the yoghurt and chorizo.

Cut the chorizo slices in thin strips (the smaller the better) and fry on a dry pan until crispy. In a small cup mix the pesto with yoghurt.  Pour the soup in four bowls and garnish with pesto yoghurt and chorizo crisps. Easy-peasy!

tomato soup recipe

Vartissa valmis tomaattikeitto pestojogurtin ja rapean chorizon kera

Neljälle

 • 500 g luomutomaattimurskaa
 • 500 g paseerattua luomutomaattia
 • oliiviöljyä
 • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
 • 1 tl savupaprikajauhetta
 • 2 tl kuivattuja yrttejä (esim. Provencale mix)
 • 1 tl hunajaa
 • 1 dl vettä
 • suolaa & mustapippuria maun mukaan
 • 4 rkl maustamatonta luomujogurttia
 • 1 rkl vihreää pestoa
 • 10 ohutta siivua tulista chorizoa

Ruskista kattilassa runsaassa öljyssä valkosipuli, savupaprika ja yrtit. Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, vesi ja hunaja, mausta suolalla ja pippurilla. Jätä kannen alle porisemaan matalalla lämmöllä kun valmistat lisukkeet.

Leikkaa chorizo ohuiksi suikaleiksi (mitä pienempiä, sen parempi) ja paista kuivalla pannulla kunnes rasva on sulanut pois ja siivut ovat rapeita. Sekoita kulhossa jogurtti ja pesto. Annostele keitto kulhoihin, pyöräytä päälle pestojogurttia ja viimeistele chorizomurulla. Helppoa kuin mikä!

sign

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: