Get The Look: Elina Halimi

We all could learn a lesson or two from Elina Halimi, Paris-based stylist and fashion consultant. She’s known for bold and experimental looks, mixing rock’n roll pieces with classic, feminine style. There’s always something eye-catching and unexpected in her outfits, making her many a street style photographer’s favourite.

Here, she has paired the fierce Fendi Rococo boots with a clean, white Céline shirt and grungy Sacai parka, creating a well-balanced mix. These boots might be borderline vulgar if styled the wrong way, but Elina’s masculine coat and loose-fitting shirt make the outfit cool and unexpected. More legs, less cleavage (and vice versa) is a concept that never fails.

FIN: Jokainen meistä voisi oppia kikan jos toisenkin pariisilaiselta tyylikonsultti Elina Halimilta. Hänet tunnetaan rohkeista ja kokeellisista asukokonaisuuksista, sekä rock-henkisten elementtien yhdistämisestä klassisen naiselliseen tyyliin. Elinan asuissa onkin aina joku juju, joka tekee hänestä katumuotikuvaajien rakastaman.

Tässä lookissa hän on yhdistänyt Fendin hurjat Rococo-saappaat yksinkertaiseen ja selkeälinjaiseen Célinen puseroon, sekä grunge-henkiseen Sacain parkatakkiin, luoden yllättävän, mutta tasapainoisen kokonaisuuden. Puoleen reiteen ylettyvät punaiset nahkasaappaat voisivat väärin stailattuna näyttää halvoilta ja jopa rivoilta, mutta Elinan maskuliininen parka, ja peittävä, väljästi istuva pusero tasapainottavat lookkia. Enemmän reittä – vähemmän kaula-aukkoa (ja toisinpäin) on neuvo joka kannattaa aina pitää mielessä.

elina halimi
Photo: @elina_halimi

Shop the affordable options:

Boohoo Longline Shirt / H&M Boots / New Look Satin Shorts / H&M Parka

How would you style red over-the-knee boots?

xxx, Sonja

Follow Stylefullness with Bloglovin’ and read all your favourite blogs with one app


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: