10 Puffer Jackets To Wrap Yourself In This Fall

I’m the first one to admit that I have a serious obsession with coats. But let’s face it, I live in a country where we spend most of the year freezing so what’s even the point in investing in anything else than fashion-forward coats. Because basically, that’s the only garment other people see us in… While most of my twenties I’ve tried to combat winter with clever layers and tailored wool coats that hug my figure but won’t keep me warm, I’m more than happy to acknowledge that oversize puffer coats are this season’s hottest outerwear.

Fall 2017 collections showed that when it comes to puffer coats, the bigger and amorphous the better so this winter it’s totally OK to look like a Michelin Man (or snowman for that matter). Scroll down to see high street’s best styles, all less than 250€.

3.1 Phillip Lim
Photos via Vogue Runway

FIN: Myönnän avoimin mielin lievähkön pakkomielteeni takkeihin. Elämme maassa, jossa valtaosa vuodesta kuluu palellessa, eikä sitäpaitsi monikaan näe meitä ilman takkia kovinkaan usein. Olen siis tullut siihen johtopäätökseen, että muihin vaatekappaleisiin ei paljon kannata näillä leveyspiireillä satsata. Koko tähänastisen aikuisikäni olen taistellut talvea vastaan älykkäällä kerrospukeutumisella ja vartalönmyötäisesti leikatuilla villakangastakeilla, jotka kyllä näyttävät pirun hyvältä, mutta eivät juuri lämmitä parinkymmenen asteen pakkasessa. Tyyli ennen kaikkea. Vuosien karttuessa olen kuitenkin alkanut arvostaa mukavuutta (ja kyllästynyt puolisoni kuittailuun epäkäytännöllisestä pukeutumisesta), joten en voisi ottaa iloisemmin vastaan tämän sesongin kuuminta takkitrendiä; toppaa.

Syskyn 2017 catwalkit osoittivat, että mitä suurempi ja muodottomampi toppatakki, sen parempi. Nyt onkin täysin okei näyttää Michelin-ukolta – tai lumiukolta, valitse itse. Katso alempaa kauden kuumimmat toppisuutuudet, kaikki alle 250€.

Top row: Ellessee Maxi Padded Jacket With Corset Detail / Asos Khaki Longline Puffer Coat / Mango Ring Quilted Coat / Puffa Original Oversized Jacket / H&M Metallic Puffer Jacket

Bottom row: Mango Oversize Quilted Coat / Asos Velvet Puffer Jacket / Blue Vanilla Velvet Puffer Jacket / Ashish Puffer Coat With Detachable Blanket / Londunn + Missguided Padded Jacket

Which one is your favourite?

xxx, Sonja


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: