If You Like Cos You’re Going To Love This New Brand

Fine natural fabrics, minimalistic design, sharp tailoring. Durability, sustainability and high quality at a reasonable price. What else would you want?

But the list doesn’t end here. A part of H&M Group, the new label ARKET is a modern day market concept offering anything from clothing to homeware and travel accessories. All made with a clear focus on sustainability, both in design and in production. It’s like Cos and Granit made a baby and put it on steroids. There are four ARKET stores, two in London, one in Copenhagen and one in Brussels, and the fifth one will open soon in Stockholm. The stores also include a café based on the New Nordic Food Manifesto, following the principles of simplicity, purity, freshness and quality. If you’re not able to visit the store, don’t worry, because there are plenty of recipes on the website!

ARKET’s mission is to “democratise quality through widely accessible, well-made, durable products, designed to be used and loved for a long time”. The name ARKET is Swedish and means “a sheet of paper” but it also has allusions to archive and market, referring to the concept of a library of long-lasting products. Aren’t we convinced already?

arket brussels
ARKET in Brussels

FIN: Hienoja luonnonkuituja, minimalistista designia, tyylikästä räätälöintiä. Kestävää, ympäristöystävällistä ja korkeaa laatua edulliseen hintaan. Mitä muuta voi vielä toivoa?

Mutta lista ei lopu tähän. Tuorein lisäys H&M Groupin perheeseen on moderniksi marketiksi itseään kutsuva ARKET, jonka valikoimasta löytyy mitä vain vaatteista asusteisiin ja kodin tuotteista matkalaukkuihin. ARKETin pääfokus, kestävyys, näkyy sekä tuotantostrategiassa että designissa ja taattua skandinaavista laatua ja minimalismia onkin tarjolla niin paljon, ettei tiedä mistä aloittaisi. Aivan kuin Cos ja Granit olisivat tehneet lapsen ja pumpanneet sen täyteen steroideja.

ARKETilla on tällä hetkellä neljä myymälää, kaksi Lontoossa, yksi Kööpenhaminassa ja yksi Brysselissä, ja viides avataan pian Tukholmaan. Jokainen myymälä kätkee sisäänsä myös New Nordic Food Manifeston periaatteita noudattavan kahvilan. Sillä aikaa, kun lasket päiviä seuraavaan Lontoon-reissuun, voit tutkailla nettikaupasta löytyviä skandinaavisia reseptejä.

ARKET tarkoittaa ruotsiksi paperiarkkia, mutta nimi viittaa myös markettiin ja arkistoon. ARKETin päämääränä onkin tuoda korkealaatuiset, kestävät tuotteet helpommin saatavaksi, ja näin myös pitkään ja rakkaudella vaalituiksi. Joko olet vakuuttunut?

Shop some of my favourite products:

Checked Wool Blazer / Recycled Cashmere Beanie / Leather Luggage Tag / Organic Cotton String Bag / Lambs Wool Blanket / Small Porcelain Bowl

 

What do you think of ARKET? Have you visited yet?

xxx, Sonja


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: