Get The Look: Loulou De Saison

Am I the only one still feelin’ the fashion month’s incredible street style? One of my favourite street style photographers Sandra Semburg (for Vogue Paris) captured the Parisian stylist and image consultant Loulou De Saison during Paris Fashion Week this fall. Loulou herself commented on the photo by: “Yesterday morning when I didn’t drink enough coffee” but I think she still looks pretty cool, compared to the rest of us in that state.

Loulou is sporting the season’s hottest color, red, in a bold mix of femininity, masculinity and athleisure. Hoodies are something I personally would never wear but somehow in Loulou’s outfit, pairing one with a silk skirt makes perfectly sense. Throwing on a boxy double breasted blazer and trendy sock boots, this combo will give you endless opportunities for layers. Stay warm with a merino wool shirt and tights (or why not jeans!) underneath and high quality thermal insoles for your boots.

FIN: Olenko ainoa, joka vielä fiilistelee muotikuukauden mielettömiä katutyylejä? Yksi suosikkikuvaajistani, Vogue Parisin Sandra Semburg, ikuisti pariisilaisen muotivaikuttajan ja stylistin Loulou De Saisonin syksyn trendiväri punaisessa. Loulou itse kommentoi kuvaa Instagramissa sanoin: “Yesterday morning when I didn’t drink enough coffee”, mutta luulenpa, että meillä muilla on vaikeuksia tavoittaa tämän pariisittaren cooliutta vielä kymmenennenkin aamukahvin jälkeen. 

Louloun asussa maskuliinisuus, feminiinisyys ja sporttivivahteet leikittelevät kiinnostavalla tavalla. Itse en koskaan käytä huppareita, mutta jotenkin, yhdistettynä naiselliseen silkkihameeseen, Loulou saa asun näyttämään tasapainoiselta ja raikkaalta. Kun päälle heitetään suoraan leikattu, kaksirivinen bleiseri ja trendikkäät sukkasaappaat, kombo tarjoaa mahdollisuudet kerroksellisuudella pelaamiseen vielä pitkälle syksyyn. Pysy lämpimänä pukemalla alle merinovillainen aluspaita ja paksut sukkahousut, ja pidennä saappaiden käyttökuukausia investoimalla laadukkaisiin lämpöpohjallisiin.

vogue.fr 1
Photo: Vogue Paris

Shop the affordable options:

 

Stradivarius Blazer / Boohoo Hoodie / H&M Premium Quality Silk Skirt / NA-KD Boots

What do you think about wearing a hoodie with a long, feminine skirt?

xxx, Sonja


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: