Get The Look: Holly Pan

It’s the first day of October and I’m slowly starting to adjust to the compulsory evil of autumn dressing: layers. OK, evil is a harsh word but you know, after walking around all summer in flowy dresses and easy, one-piece looks it’s always so annoying to realize you need a sweater. Or two.

One of my current layering favorites is to wear a corset top over a button-down. You can find ready-made combos like this but I think that separate garments give you more leeway. DC-based fashion blogger Holly Pan from Petite Flower Presents gives structure to oversized shirt and loose-fit jeans by showing off her waist with a lace up corset. This is also a clever trick to avoid a corset looking too vulgar and to make it more daytime-appropriate. Another way to make it look more sophisticated and less nightclub is to stick with a minimal color palette. Black, white and denim work always well and then you can finish off the look with bright pink accessories like Holly.

FIN: On lokakuun ensimmäinen päivä, joten minäkin, syksyn vihaaja, joudun taipumaan syyspukeutumisen pakolliseen pahaan: kerroksiin. Okei, ei kerrospukeutumisessa sinänsä ole mitään pahaa, mutta kun on koko kesän hypellyt kevyissä mekoissa ja yhden vaatekappaleen lookeissa, äkillinen villapaidan tarve tuntuu aina yhtä järkyttävältä.

Yksi tämän hetken kerrospukeutumissuosikeistani on pukea korsetti kauluspaidan päälle. Vastaavanlaisia komboja tehdään valmiinakin, mutta erillisillä osilla saat enemmän liikkumavaraa. Petite Flower Presents -muotiblogia kirjoittavan Holly Panin asussa korsetti antaa ryhtiä ja naisellisuutta ylisuurelle kauluspaidalle ja väljästi istuville farkuille. Tämä on myös kätevä tapa tehdä korsetista sopiva päiväkäyttöön, ja vähentää sen paljastavuutta. Tyylikkyyden nimissä kannattaa myös suosia minimalistista väripalettia – valkoinen, musta ja denim toimivat aina. Näin voit Hollyn tapaan pitää hauskaa kirkkaan pinkeillä asusteilla.

petite flower presents
Photo: @petiteflowerpresents

Shop the affordable options:

Boohoo Puff Sleeve Blouse / Missguided Denim Corset / Mango Pearl Jeans / River Island Sandals / Zara Bag

xxx, Sonja

Follow  s t y l e f u l l n e s s  with Bloglovin’ ❤

logo_b


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: