The Best Street Style Looks From New York Fashion Week

When it comes to street style, New York fashion week is not my favourite but I have to say, this year I was pleasantly surprised by the amount of color and prints. All fashion weeks have their own distinctive features and I find New York style more safe, all-american when in Paris or Milan street style stars take more risks and are more fashion-forward. London is just plain quirky – and I love it!

There were a lot of  blue jeans – white tee combos that I won’t be featuring here, but also a delightful amount of deconstructed button-downs and relaxed, almost oversized silhouettes. If I were to mention one designer, it would definitely have to be Balenciaga. From head-to-toe flower prints to Knife boots and Triangle Duffle bags, the French brand was everywhere. See my TOP 20 favourite looks below.

FIN: Mitä katumuotiin tulee, New York Fashion Week ei ole suosikkini. Kuitenkin tänä syksynä olin positiivisesti yllättynyt, sillä katukuvassa näkyi ilahduttavan paljon värejä ja printtejä. Jokaisella muotiviikolla on omat tunnuspiirteensä, ja tavallisesti New Yorkissa katumuoti on ollut turvallisempaa kuin esimerkiksi Pariisissa ja Milanossa, joissa katumuotigurut uskaltavat ottaa enemmän riskejä. Lontoossa katumuoti lähestyy kaikessa hulluudessaan ja kokeilunhalussaan jo taidetta ja se on mielestäni ihan mahtavaa!

New Yorkissa näkyi odotetusti paljon siniset farkut-valkoinen teepaita -komboja, joita en aio teille tässä esitellä. Kuitenkin monet uskalsivat viedä lookkejaan pidemmälle, ja katseet kiinnittyivät dekonstruoituihin paitapuseroihin ja rentoihin, jopa ylisuuriin siluetteihin. Brändeistä selkeäksi katumuotisuosikiksi nousi Balenciaga. Lähes joka tyylitaiturilla nähtiin jotain ranskalaisen muotitalon luomaa, oli kyse sitten jo ikoniseksi muodostuneesta kukkakuosista, Knife-saappaista tai Triangle Duffle -laukuista. Katso alempaa 20 New Yorkin suosikkilookkiani.

nyfw1

nyfw2

nyfw3

nyfw4

nyfw5

nyfw6

nyfw5

nyfw6

nyfw9

nyfw10

nyfw11

nyfw12

nyfw13

nyfw14

nyfw15

nyfw16

nyfw17

nyfw18

nyfw19

nyfw20

Photo credits: 1/2 Harper’s Bazaar Singapore, 3/4/5/6/7/8 Vogue Spain, 9/10 The Style Stalker, 11/12/13/14/15/16/17 The New York Times, 18/19/20 Vogue Paris

Which one is your favourite?

xxx, Sonja


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: