Best Supplements For Radiant Skin

We all know that beauty comes from within. Drinking enough water is crucial, but especially if you’re following a special diet, chances are, that you’re not getting enough of those important vitamins and minerals that affect your skin. So no matter how much you lather on expensive serums and creams they can’t give you a glowy skin if your not nurturing it from the inside. Luckily, there are supplements you can take daily to easily complement your diet and help you achieve that radiance you’re looking for. Even without make-up.

FIN: Me kaikki tiedämme, että kauneus kumpuaa sisältäpäin. Riittävä veden juonti on tärkeää, mutta erityisesti jos noudatat jotain tiettyä ruokavaliota, on mahdollista, ettet saa tarpeeksi iholle tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Silloin edes kaikkein kalleimmat seerumit ja voiteet eivät tuo haluttua lopputulosta. Onneksi ruokavaliota voi helposti täydentää ravintolisillä, jotka auttavat sinua saavuttamaan sen kuulaan ja säteilevän ihon, josta me kaikki haaveilemme. Jopa ilman meikkiä.

beauty supplements

Zinc

Zinc is an essential mineral for our immune system, gut health and hormone balance. Zinc is best found in meat, shellfish, nuts, seeds and legumes, but animal-based zinc is absorbed better that plat-based so if you’re a vegan or vegetarian, you probably are at a higher risk of zinc deficiency. Zinc is a powerful antioxidant that protects your skin from free radicals and UV-rays. It helps to repair damaged tissues and heal wounds, rashes or minor burns. Research has also shown that a daily dose of zinc could significantly help people who suffer from acne by regulating the activity of oil glands and by reducing acne scarring.

FIN: Sinkki on immuunupuolustusjärjestelmän, suoliston terveyden ja hormonitasapainon kannalta elintärkeä hivenaine, jota löytyy parhaiten lihasta, äyriäisistä, pähkinöistä, siemenistä ja palkokasveista. Eläinperäinen sinkki imeytyy kasviperäistä paremmin, joten erityisesti vegaanit ja kasvissyöjät kärsivät todennäköisimmin sinkin puutteesta. Sinkki on tehokas antioksidantti, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja UV-säteiltä. Se nopeuttaa myös solujen uusiutumista auttaen ihoa paranemaan haavoista, ihottumista tai pienistä palovammoista nopeammin. Tutkimuksessa on todettu sinkin auttavan myös aknen hoidossa, sillä se säätelee talirauhasten toimintaa ja vähentää aknearpien muodostumista. 

zinc citrate

Solgar Zinc Citrate 30mg (7,72€)

Omega-3

We’ve just learned that even oily skin can benefit from face oils and the same goes for supplements. The so-called “good fats”, Omega-3 fatty acids are great for replenishing dry and flaky skin but they help balancing very oily skin too. They reinforce cell membrane creating softer, wrinkle-free skin and more even skin tone, hydrating skin from within. Omega-3s have anti-inflammatory properties that limit irritation and reduce redness, leading to clearer skin. A Korean study shows that Omega-3s can even reduce acne by 42%. Omega-3s are best found in nuts and oily fish, such as salmon or tuna, so if your diet is lacking these, consider taking fish oil capsules daily.

FIN: Olemme juuri oppineet, että kasvoöljyt sopivat myös rasvaiselle iholle, ja sama pätee sisäisesti nautittaviin öljyihin. Niin sanotut “hyvät rasvat”, Omega-3 -rasvahapot ravitsevat sisäisesti kuivaa ihoa, mutta tasapainottavat myös liiallisesta rasvaisuudesta kärsivää ihoa. Ne vahvistavat solukalvoja luoden pehmeämmän, rypyttömän ja tasaisen sävyisen ihon. Omega-3:lla on myös tulehdusta vähentävä vaikutus, helpottaen ärsytystä ja punoitusta iholla, ja korealainen tutkimus osoittaa niiden vähentävän aknea jopa 42%. Omega-3-pitoisia ruokia ovat erityisesti pähkinät ja rasvaiset kalat, kuten lohi ja tonnikala, joten jos nämä puuttuvat ruokavaliostasi, kokeile kalaöljykapseleita.


Solgar Double Strength Omega 3 (14,81€)

Vitamin E

Found in many skin care products, Vitamin E moisturizes the skin and improves elasticity by strengthening the capillary walls. It’s a forceful anti-aging nutrient that can be taken orally or applied directly on problem areas, such as stretch marks, scars, or dark circles around the eyes. Studies have shown that Vitamin E reduces inflammation, helping maintain healthy, youthful skin and even protect against skin cancer. It repairs skin damage caused by sunburn, acne or eczema. Since it’s an fat soluble vitamin, it should be taken with food. Best sources for Vitamin E are wheat germ oil, different vegetable oils and seeds.

FIN: E-vitamiini on suosittu ainesosa kosmetiikassa sen kosteuttavien ja elastisuutta lisäävien ominaisuuksien ansiosta. Se vahvistaa verisuonten seinämiä, ja toimii tehokkasti koko kehon ikääntymistä vastaan ehkäisten elimistön hapettumista. E-vitamiinilisän voi nauttia joko suun kautta, tai levittää kapselin sisällön suoraan ihon ongelmakohtiin, arpiin tai tummille silmänalusille. Tutkimukset ovat osoittaneet E-vitamiinin vähentävän tulehdusta ja nopeuttavan ihon paranemista auringonpolttaman, aknen tai ihottuman aiheuttamista vaurioista – jopa suojaten ihosyövältä. E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joten imeytymisen kannalta kapseli olisi hyvä ottaa ruokailun yhteydessä. Parhaita luonnollisia E-vitamiinin lähteitä ovat vehnänalkioöljy, kasviöljyt ja siemenent.


Solgar Liquid Vitamin E (8,82€)

Probiotics

Gut bacteria elevates the whole immune system, including skin health, so there’s a direct connection from out gut to our skin. Skin is our biggest organ so when treating conditions like acne, eczema and psoriasis you should look into your gut. Probiotics are helpful bacteria that maintain overall wellbeing and have great advantages for skin. They help skin to uphold moisture making wrinkles less visible, and adding probiotics to your diet will also flush out toxins from our body and repair the harmful damage caused by free radicals. Probiotics contribute to strengthening skin barrier and preventing sun damage. Studies have proven probiotics to be effective for curing acne for they prevent the growth of the bacteria causing it. Ditch the probiotic yoghurts and invest in high quality supplements from your drugstore.

FIN: Suoliston terveys vaikuttaa immuunijärjestelmäämme, joten suoliston ja ihon kunnon välillä on selvä yhteys. Iho on kehomme suurin elin, ja iho-ongelmien, kuten aknen, ihottuman ja psoriasiksen hoidossa kannattaakin suunnata katse suolistoon. Probiootit ovat hyödyllisiä bakteereja, jotka vaikuttavat positiivisesti yleiseen hyvinvointiin, mutta niillä on myös merkittävä asema ihonhoidossa. Ne auttavat ihoa säilyttämään kosteustasapainon, vähentäen näin näkyviä ryppyjä ja juonteita. Probioottien lisääminen ruokavalioon myös auttaa kehoa huuhtomaan pois myrkkyjä ja korjaamaan vapaiden radikaalien ja auringon aiheuttamia vaurioita. Tutkimukset ovat osoittaneet probioottien hyödyn aknen hoidossa, sillä ne estävät aknea aiheuttavien bakteerien kasvun. Unohda probioottijogurtit, ja satsaa korkealuokkaisiin maitohappobakteerivalmisteisiin apteekistasi.

solgar acidophilus

Solgar Advanced Acidophilus Plus (10,55€)

Notice:

This is not a sponsored post. Solgar is a quality brand I trust and use myself so it’s something I always recommend. If you hesitate or have any dietary restrictions, always consult your healthcare provider.

FIN: Tämä ei ole sponsoroitu postaus. Solgar on laadukas brändi, johon luotan ja jota itse käytän. Siksi suosittelen sitä myös muille. Jos olet epävarma tuotteiden soveltuvuudesta sinulle, konsultoi apteekkihenkilökuntaa tai lääkäriäsi.

xxx, Sonja


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: