Hidden Gem East London Breakfast Spot

On the buzzling Brick Lane, almost unnoticeable, lies Black Cat Bakery, a true hidden gem among the street’s numerous cafes. Every single product in this tiny coffee shop is gluten AND soya free and they are to die for! Other allergies are also taken into consideration, starting from vegan pastries and multiple milk options for your coffee (try your cappuccino in goat’s milk for instance).

Photo: @BlackCatBakeryUK

Breakfast is served until 4pm and the menu includes all you can wish for from warm toasts to scrambled eggs and from home-made granola to mouth-watering cakes. The coffee is delicious and so is the freshly squeezed orange juice. Prices are relatively low (around £10 for a toastie, scrambled eggs, freshly squeezed juice and a cappuccino) and the bohemian atmosphere feels homely and welcoming. There’s even a quiet and charming little backyard safely surrounded by brick walls and vines.

Black Cat Bakery, 47 Brick Lane
Open: 8am-4.30pm, closed on Saturdays

img_6673-2
Me enjoying my cappuccino in the sunny back yard. (Photo: Sami Saikkonen)

FIN: Vilkkaalla Brick Lanella pieni Black Cat Bakery jää helposti huomaamatta. Kahvila on todellinen helmi kadun runsaassa tarjonnassa, sillä kaikki tuotteet ovat gluteenittomia ja soijattomia. Myös muut allergiat huomioidaan kahvilassa asiaankuuluvalla vakavuudella. Vegaaneille löytyy omat leivonnaisensa ja kahvimaidoksi löytyy useampi vaihtoehto (kokeile esimerkiksi vuohen maitoon tehtyä cappuccinoa).

img_6679

Aamiaista on tarjolla klo 16 asti, ja kattava menu pitää sisällään kaikkea lämpimistä toasteista munakokkeliin ja itse tehdystä granolasta suussasulaviin kakkuihin. Kahvi on laadukasta, ja tilauksesta puristettava appelsinimehu kohottaa aamiaisen tasoa. 
Black Cat Bakeryn hintataso on suhteellisen edullinen (aamuaissetti johon kuuluu toast, munakokkeli, tuorepuristettu mehu ja cappuccino maksaa noin £10), ja tunnelma kotoisa ja lämmin. Rönsyilevä ja boheemi sisäpiha tarjoaa suojaisan piilopaikan kadun vilinästä, tiiliseinien ja köynnösten katveessa.

Black Cat Bakery, 47 Brick Lane
Avoinna: klo 8-16.30, suljettu lauantaisin

PS. There’s a (obviously) black cat Merlin hanging around the cafe who so cute he keeps you coming back…

xxx, Sonja


2 responses to “Hidden Gem East London Breakfast Spot”

 1. Lenita Avatar
  Lenita

  Ihana toi sun mekko ja hiukset. 🙂 ❤ mistä oot hommannu ton mekon?
  Voi vitsi minkälaiseen paikkaan oot päässy nautiskelemaan. Ihan tulee vesi kielelle, kun kuvittelen mielessäni noi kaikki herkut.

  Like

  1. stylefullness Avatar

   Kiitos Lenita! Mekko on boohoo.com -nettikaupasta joka on yksi suosikeistani ☺️

   Tuo Black Cat Bakery on kyllä käymisen arvoinen paikka, kannattaa ehdottomasti piipahtaa seuraavalla Lontoon-reissulla!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: