Thoughtful Mother’s Day Gift Ideas

Mother’s Day is just around the corner (next Sunday!) and if you still haven’t figured out how to celebrate your mum, your stress levels might be soaring. So. Before you reach for the (boring but) always safe day spa gift certificate read my tips how to make this mother’s day even more special.

FIN: Äitienpäivä on aivan nurkan takana (tulevana sunnuntaina!), ja jos et vielä ole keksinyt kuinka ilahduttaa äitiä, veikkaan että stressitasosi alkaa olla huippulukemissa. Joten, ennen kuin päädyt (tylsään, mutta) aina varmaan day spa -lahjakorttiin, lue, kuinka voit tehdä tästä äitienpäivästä ikimuistoisen.

Thoughtfulmother's day gift ideas

 

1. Spoil her

A store-bought cake and coffee in bed is nice but you can take the idea a bit further. Is your mother following a certain diet? What if you surprised her with vegan ice cream, paleo cake or straight-from-oven gluten free bread?  It’s not always easy to indulge if you have certain dietary restrictions and preparing something sweet (or savory) your mum can enjoy carefree will really show that you’ve thought about her. Wrap it in a pretty package and your mum will love it and if you want to take a step further, give her also the recipe book you’ve used.

FIN: Kaupan kakku ja kahvin tuominen sänkyyn on ihan kiva idea, mutta sen voi viedä pitemmälle. Noudattaako äitisi jotain erityisruokavaliota tai haluatko kenties johdatella häntä vaihtoehtoisille ruokailutavoille? Yllätä äiti itse tehdylllä vegaanijäätelöllä, paleokakulla, tai gluteenittomalla leivällä suoraan uunista. Vaikka arkiruoista selviäisikin erityisruokavaliolla ilman sen suurempaa pähkäilyä, herkuttelu on usein hankalampaa. Paketoi tuomiset kauniisti, ja äitisi osaa varmasti arvostaa vaivannäköäsi. Vielä iloisemman yllätyksen luo teet liittämällä kylkeen käyttämäsi reseptikirjan.

N’ICE CREAM BOOK: Vegan Ice Cream Recipes / PINK SUN Raw Organic Coconut Flour (GF) / Yolli Floral Cupcake Cases

  2. Create her signature tea blend

Not every mum wants to collect mugs with your face or a cheesy quote printed on them. It’s what goes in that mug that counts. A great affordable DIY project is to create her a signature tea blend. Get some flavorless organic tea for your base (black, green, white or rooibos) and combine with dried herbs and spices. Try star anise, cardamon, vanilla pod, ginger, mint leaves… The options are endless! If you don’t trust your culinary skills, an awesome website Design A Tea does it for you. Just pick a base tea, add flavors and customize the package. This US company does ship internationally but they recommend you email them first. Another great option is to walk in your local tea shop and ask if they could make you a signature blend.

FIN: Kaikki äidit eivät halua täyttää kaappejaan “Maailman paras äiti” -mukeilla. Tärkeämpää on se mitä mukista juodaan. Loistava tee-se-itse -lahja on luoda äidille oma teesekoitus. Hanki teekaupasta maustamatonta luomuteetä (valkoista, vihreää, mustaa tai rooibosta) ja yhdistä kuivattuihin mausteisiin ja yrtteihin. Kokeile vaikkapa tähtianista, kardemummaaa, vaniljatankoa, inkivääriä, minttua… Vaihtoehtoja on loputtomasti! Jos epäilet omia taitojasi, Design A Tea -nettisivulla voit antaa ammattilaisten hoitaa homman. Valitse vain listalta teepohja, mausteet ja suunnittele pakkaus. Tämä jenkkifirma toimittaa ympäri maailman, mutta heille kannattaa lähettää etukäteen sähköpostia, jotta saat selville toimitusajan. Toinen hyvä vaihtoehto on vierailla lähimmässä teepuodissa ja kysellä mahdollisuutta oman sekoituksen tekemiseen.

personalized tea

 Personalized Tea from Amazon

3. Monogrammed travel accessories

Does your mother love traveling? Nothing makes travel gear more elegant than monogrammed leather luggage tags, passport covers or sunglasses cases but that’s something you wouldn’t necessarily buy for yourself. That’s why it’s a perfect and thoughtful gift idea.

FIN: Rakastaako äitisi matkustelua? Mikään ei tee matkatavaroista tyylikkäämpiä kuin nahkaiset, nimikoidut matkalaukkumerkit, passin kuoret tai aurinkolasikotelot, mutta harvoin tällaisia tulee ostettua itselleen. Siksi ne ovatkin täydellinen ja huomaavainen lahja jet set -äidille.

Zazzle Create Your Own Luggage Tag / Paul Smith Passport Cover with complimentary monogramming / Pottery Barn Leather Eyeglasses Case (monogramming with additional cost)

4. Take her to a botanic garden

It’s not the first place you’d think of but we’re in the height of spring and what would be a better place to unwind than a garden in full bloom. Book a table from the garden café after your tour or organize a picnic. Don’t forget your cameras!

FIN: Kasvitieteellinen puutarha ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen, mutta mikä voisi olla parempi paikka rentoutua nyt, kun kevät on juuri puhkeamassa kukkaan? Varaa pöytä puutarhan kahviosta tai järjestä picnic nurmelle kierroksen jälkeen. Muista ottaa kamera mukaan!

puutarha
Kaisaniemi Botanial Garden in Helsinki Photo: Studio55

How will you celebrate Mother’s Day? Share your best tips!

xxx, Sonja


2 responses to “Thoughtful Mother’s Day Gift Ideas”

 1. Lenita Avatar
  Lenita

  KIITOS! Tästä äitienpäiväaiheisesta kirjotuksesta. Sainpa itelle yhen hyvän lahjavinkin. 🙂 Nyt, kun kerrankin tuli hyvä hetki, niin päätin tulla kirjottamaan. Tää sun blogi on muutenkin tosi ihana. Olen 26-vuotias kahden pienen lapsen äiti, ja iltaisin kun saan lapset unille, musta on mukava tulla katsomaan onko blogiisi ilmestynyt uutta matskua. Kiva, kun jaksat lisätä aina myös suomenkielisen tekstin, koska itselläni on niin huono englanninkielentaito, että en muuten ymmärtäisi mitään.

  Like

  1. stylefullness Avatar

   Onpa ihana kuulla, Lenita! Kiva että blogini tuottaa iloa ja toivottavasti äitisi tykkää lahjasta 😊

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: