Quick & Easy Avocado Pasta (GF & Vegan)

gluten free avocado pasta

One of those weeknights when you get home tired and starving and realize there’s next to nothing in your fridge? This tasty avocado pasta recipe is ready in 15 minutes (true story) and easily altered to suit gluten free or vegan diets. Carnivores can get their protein fix by adding some grilled chicken, smoked salmon or parma ham. Plus you can make it in one pot so there’ll be less washing up afterwards. Brilliant, eh?

FIN: Yksi niitä iltoja kun tulet töistä kotiin väsyneenä ja nälkäisenä, eikä jääkaapista löydy valon lisäksi juuri muuta? Tämä yhdessä kattilassa vartissa valmistuva avocadopasta on helposti muunneltavissa gluteenittomaan tai vegaaniruokavalioon sopivaksi. Vaihtoehtoisesti lihansyöjät voivat täydentää reseptiä esimerkiksi grillatulla kanalla, savulohella tai parmankinkulla.

quick avocado pasta

Quick & Easy Avocado Pasta

For two (ready in 15 mins)

200g gluten free rice fusilli
3 tbs olive oil
2 ripe avocados
1 clove of garlic crushed
as much grated pecorino cheese as you like or a vegan alternative like this
1 teaspoon of honey
salt and black pepper to taste
fresh basil to garnish

Bring your pasta water to boil. Rice pasta cooks faster than the regular one (about 5mins) so while the pasta is cooking, cut your avocados into cubes. Strain the pasta, put it back to the pot add the olive oil and mix. Put the pot back on the stove but turn the heat off (electric/induction stoves). Add all other ingredients and mix well. If you want to add additional protein, you can do it now. Garnish with fresh basil leaves and serve.

*Tip: If you prefer only a hint of garlic you can add the clove as a whole. Give it a good thump to get the juices out to flavor the pasta but remove it before serving.

gluten free avocado pasta

Helppo & nopea avocadopasta

Kahdelle (15 min)

200g gluteenitonta riisifusillia
3 rkl oliiviöljyä
2 kypsää avocadoa
1 murskattu valkosipulin kynsi
niin paljon raastettua pecorinoa kuin haluat, tai vegaanijuustoa (esim. tämä )
1 tl hunajaa
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa

Kiehauta vesi ja laita pasta tulelle. Riisipasta valmistuu nopeammin kuin tavallinen vehnäpasta (noin 5 min), joten kuutioi avocadot pastan keittyessä. Siivilöi valmis pasta, laita se takaisin kattilaan ja lisää oliiviöljy. Sekoita. Laita kattila takaisin hellalle, mutta ota levy pois päältä. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita hyvin. Tässä vaiheessa voit myös lisätä kypsennetyn kanan, kalan tai lihan. Saksi päälle vielä tuoretta basilikaa ja tarjoile.

*Vinkki: Jos haluat vähentää valkosipulin makua, lisää kynsi kokonaisena. Paina kynnen pinta veitsen syrjällä rikki, jotta valkosipulin mehut maustavat pastan. Kokonainen kynsi on kuitenkin helppo poistaa ennen tarjoilua.

What did you think about this recipe? Share your thoughts!

sign

Follow Stylefullness with

Bloglovin’ | Facebook | Instagram


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: