The One Dress Style That Makes Every Body Type Look Amazing

Did you guess already? It’s the beloved classic – The Wrap Dress. Diane von Furstenberg made it iconic and for a reason: this genius style flatters every body type, whether you’re an hourglass, boyish, top-heavy, an apple, or a pear. A wrap dress accentuates the waist and makes your body look more feminine and in proportion, which is something we all want.

The way we dress has a huge impact on how we feel. Whether we like it or not, we’re always judged by our appearance and using clothes as a weapon instead of an armor can help us achieve our goals. It’s not about hiding yourself, it’s about decoy. With the right dress you can emphasize your best qualities and fool everyone to think you’ve got no flaws at all. A classic wrap dress suits everybody but if you want to take the advantage even further, follow my tips for different body types. And the best part: they’re all under 50€.

FIN: Joko arvasit? Kyseessä on ajaton ja rakastettu klassikkovate; kietaisumekko. Diane von Furstenberg teki 1970-luvulla kietaisumekosta ikonisen voimavaatteen, eikä syyttä: malli imartelee kaikkia vartalotyyppejä. Se korostaa vyötäröä ja tasapainottaa mittasuhteita saaden vartalon näyttämään erittäin naiselliselta.

Pukeutumisella on suuri vaikutus itsetuntoon ja mielialaan. Meitä arvostellaan jatkuvasti ulkonäkömme perusteella, joten miksi emme käyttäisikin pukeutumista aseena suojamuurin sijaan? Ei vaatteiden tarkoitus ole piilottaa meitä, vaan tuoda esiin parhaat puolemme, ja samalla harhauttaa huomio pois epävarmuuskohdistamme. Klassinen kietaisumekko sopii kaikille, mutta jos haluat viedä voimavaateideaa vielä pitemmälle, lue vinkkini eri vartalotyypeille. Ja mikä parasta: kaikki tämän postauksen mekot ovat alle 50€.

huffpost dvf
Photo: Huffington Post

THE HOURGLASS

The most coveted figure of all times, hourglass is in proportion and a very feminine shape. Nonetheless there’s no harm emphasizing the waist even a little bit more. If you’re busty, try to make the cleavage long and quite narrow. If you insecure about your stomach, try a dress with pleats below the waist or an A-line version. A perfect length for an hourglass is just below the knee, the slimmest part of your legs to really take advantage of your shape.

FIN: Tiimalasi, himotuin ja tavoitelluin vartalomalli, on hyvin naisellinen ja sopusuhtainen. Silti vyötärön korostamisesta kietaisumekolla ei ole mitään haittaa. Jos olet rintava, kannattaa suosia kapeahkoa ja syvää V-aukkoa, ja jos taas olet epävarma vatsastasi, kokeile laskostettua tai A-linjaista helmaa. Paras mitta on juuri polven alle, pohkeiden kapeimpaan kohtaan.

Red dress ASOS / Gold dress Missguided / Navy dress ASOS

BOYISH / STRAIGHT

If you feel like you haven’t got a single curve in your body, don’t fret. You can fake the curves with a wrap dress. It all comes to creating an optical illusion about an hourglass by adding volume above and below your waist. Embrace your flat chest and boyish figure by wearing a plunging neckline. You’re the only one who can do that without looking like a – well, you know… So be proud! Frills, pleats and busy prints are also your best friends.

FIN: Jos sinusta tuntuu, ettei vartalostasi löydy ainuttakaan kurvia, älä panikoi. Saat feikattua naiselliset kurvit oikeanlaisella kietaisumekolla. Luo illuusio tiimalasivartalosta lisäämällä voilyymia vyötärön ylä- ja alapuoelle; kaikenlaiset röyhelöt ja rypytykset ovat parhaita ystäviäsi. Voit myös huoletta käyttää näyttäviä printtejä ja syvään uurrettuja kaula-aukkkoja – vartalosi on kuin luotu niihin, joten nauti siitä!

 

Floral print dress ASOS / Black dress Boohoo / Red floral dress ASOS

TOP-HEAVY

You’re like a triangle, only upwards, for your shoulders that are wider than your hips. This is a very common body shape among athletes and fitness enthusiasts for their focus on muscular upper body and narrow hips. While this shape looks fabulous in a bikini, it might be difficult to find a dress that fits. Once again, The Wrap is here to help you. Avoid wide neck lines and cap sleeves, make sure that the shoulder straps (or seams) go a little bit towards your neck and not outwards. Strappy or halter tops and full-length sleeves work well.

FIN: Jos hartiasi ovat leveämmät kuin lantiosi, olet kuin alaspäin käännetty kolmio. Tämä on yleinen vartalomalli urheilijoilla ja fitness-intoilijoilla, joiden ylävartalo on vahva ja lihaksikas, mutta lantio kapea. Tällainen kroppa näyttää toki upealta bikineissä, mutta istuvan mekon löytäminen voi olla hankalaa. Kietaisumekon säädettävyys antaa liikkumavaraa leveille harteille, ja kiinnittämällä huomion helmaan tasapainotat myös vartalosi mittasuhteita. Yläosan ei tarvitse olla pelkistetty, mutta vältä leveitä kaula-aukkoja ja lyhyitä, vyötärölinjan yläpuolelle jääviä leveitä hihoja. Tarkista, että olkaimet (tai olkasaumat) menevät hieman kohti kaulaa eivätkä ulospäin. Niskan taakse sidottavat mallit, naruolkaimet ja pitkät, ihoa myötäilevät hihat toimivat tällä vartalotyypillä hyvin.

Ornate dress Forever21 / Navy dress Boohoo / Blush dress ASOS

 

APPLE

You’re a lovely plus size lady and you want to emphasize your femininity. That’s awesome since nobody should be wearing a tent. That’s for camping. Apple shaped women don’t have a clear waist but they often do have slender legs, so show them off. Knee-length is the best. With wider straps on the waist and playing with shapes you can make your midriff look like the narrowest part of your body. Think big sleeves and don’t be afraid of patterns.

FIN: Olet ylpeä plus-kokoinen nainen ja haluat korostaa naisellisuuttasi. Se on hyvä, sillä kenenkään ei pidä pukeutua telttaan! Omenavartaloisilla ei ole selkeää vyötäröä, mutta heidän jalkansa ovat usein hoikat, joten niitä kannattaa vilautella. Polvipituus on helmalle paras. Leveillä vyötärönauhoilla saadaan luotua tiimalasivaikutelmaa, ja hihoissa taas kannattaa suosia ilmavaa kangasta ja hieman kyynärpään yläpuolelle ulottuvaa mittaa. Älä myöskään pelkää printtejä – musta ei ole aina se paras vaihtoehto.

Pleated pink dress Boohoo / Print dress ASOS / Red dress Boohoo

 

PEAR

Ok, so you’ve got narrow shoulders and wide hips. No problem. This shape is easy to transform to an hourglass with a few tricks. Pear-shaped women tend to have a smaller bust but a long midriff so there’s plenty to emphasize. Cape sleeves and skater hems look great on Pears, just like wide necklines.

FIN: Sinulla on leveä lantio ja kapeat hartiat – ei hätää. Päärynävartalon saa muokattua helposti tiimalasiksi pienillä trikellä. Päärynät ovat usein pienipovisia, mutta pitkän vyötärön ansiosta naisellisia muotoja on helppo korostaa. Kellohelmat ja hulmuavat, viittamaiset hihat, ja leveät pääntiet ovat päärynvartaloisen parhaita kavereita.

 

Coral dress ASOS / Print dress Forever21 / Red dress ASOS

xxx, Sonja

Follow Stylefullness with Bloglovin’ app!

 

 

 

 

 

 

 


One response to “The One Dress Style That Makes Every Body Type Look Amazing”

  1. Get The Look: Gine Margrethe | s t y l e f u l l n e s s Avatar

    […] written about wrap dresses before and Gine shows that it’s a style that always looks fresh and flattering. Shop this […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: