Get The Look: Annabelle Fleur

Scrolling through your Instagram feed you might feel overwhelmed by the stylish blogger outfits that seem to cost a ton. Being stylish doesn’t have to mean being rich so I’ve come up with a weekly inspiration for pulling off an expensive look for less.

This week I’ve chosen a warm winter look from Annabelle Fleur of The Vivaluxury.

FIN: Instagramin seuraaminen voi joskus olla lamaannuttavaa. Katumuotitähtien ja bloggajien asut ovat aina loppuun asti hiottuja ja tuntuvat maksavan maltaita. Mutta tyylikkyys ei ole kiinni palkkatasosta. Haluan näyttää teille rakkaat kanssasisaret, että saavuttamattottomalta tuntuvat designer-lookit ovat helposti toteutettavissa edullisesti. Siksi esittelen teille viikoittain yhden suosikkibloggaajistani, ja kerron, miten kopioida tyyli jättämättä vuokranmaksua väliin. Tällä viikolla se on The Vivaluxury-blogin Annabelle Fleur ja hänen klassinen ranskalaisvaikutteinen lookinsa.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-01-12-kohteessa-14-31-49
Check out The Vivaluxury post here (photo by The Vivaluxury)

While sometimes higher price does equal higher quality, you can still find affordable options that will last if you do a little digging. Many high street brands offer premium collections and the most important thing is to always check the material label.

When it comes to bags and shoes I always opt for real leather. It’s more durable if you take care of it and especially with shoes nothing beats the comfort of good quality leather. There is only one exception: faux patent leather. No, they don’t breathe at all but they look great and real patent leather cracks just as easily if you don’t take care of them. Invest in a patent care liquid and keep your shoes looking fab. By the way, the non-breathability goes both ways – they don’t let any moisture in so they are basically very fancy rain boots!

The other object of clothing where materials really matter is winter coat. As I’m living in Finland I spend most of the year wrapped inside a massive wool coat. That’s when quality steps in. A cheap and poorly made coat just wont keep you warm. Period. So I say invest in a classic black, camel or navy long wool coat that never goes out of style and make sure there’s always at least 50% real wool. You can find plenty of good quality options that won’t cost you a month’s rent. Just. Don’t. Buy. That. Acrylic. One.

FIN: Vaikka kallis hinta toisinaan tarkoittaa parempaa laatua, on silti mahdollista löytää niitä edullisesti. Se vain vaatii hieman etsimistä ja materiaalilappujen tutkiskelua. Monilla ketjuliikkeillä on erikseen ns. Premium-mallisto, jonka hintataso on vain hieman normaalia korkeampi, mutta materiaaleihin on satsattu. Laukuissa ja kengissä kannattaa kestävyyden takia aina suosia nahkaa, mutta on kuitenkin yksi poikkeus: tekokiiltonahka. Toki, materiaali on muovia, eli se ei hengitä eikä mukaudu jalan malliin, mutta let’s face it: se näyttää todella hyvältä. Ja oman kokemukseni mukaan aito kiiltonahka halkeilee aivan yhtä helposti kuin sen muovinen vastinekin, jos siitä ei pidä huolta. Satsaa kiiltonahan hoitoaineeseen, jolla pidät sekä aidot että tekokiiltonahkaiset asusteet hyvännäköisinä ja pidennät niiden käyttöikää. Ps. se ei-hengittävyys toimii molempiin suuntiin: tekokiiltonahka ei päästä myöskään kosteutta sisään, joten käytännössä tekokiiltonahkakengät ovat vain astetta hienommat kumisaappaat!

Talvitakkia ostaessa materiaalilappu kannattaa tutkia tarkkaan. Varsinkin Suomen arktisessa ilmastossa huonolaatuinen talvitakki on täysin hyödytön. Satsaa kerralla laadukkaaseen, klassisessa malliseen takkiin. Esimerkiksi tämä armeijahenkinen, pitkä villakangastakki on ajaton ja pitää sinut lämpimänä.

Shop the affordable optios:

jeans
H&M Conscious Straight Regular Jeans 39,90€
next-coat
Next Military Coat in Navy 68€
boots
New Look Patent Ankle Boots 49,99€
tuscany-leather-handbags
Tuscany Leather Handbag 86€
na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-01-12-kohteessa-13-38-23
Forever21 Striped Turtleneck Sweater 24€

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: